• چهارشنبه / ۲۵ تیر ۱۴۰۴ / ۱۶:۵۶
  • دسته‌بندی: ایران در جهان
  • کد خبر: 1404042516024
  • خبرنگار : 71628

موشک‌های ایرانی چگونه پیشرفته‌ترین سامانه‌های پدافندی را شکست دادند؟

موشک‌های ایرانی چگونه پیشرفته‌ترین سامانه‌های پدافندی را شکست دادند؟

رسانه آمریکایی عملکرد موشک‌های ایرانی در پاسخ به تجاوزارت رژیم صهیونیستی و تاثیر آن بر پیشرفته‌ترین سامانه‌های پدافند موشکی را هشداری برای کشورهای دارنده این سامانه‌ها دانست.

به گزارش ایسنا، رسانه آمریکایی با بررسی اثرگذاری پاسخ نظامی مشروع ایران به تجاوزگری رژیم صهیونیستی در جنگ تحمیلی ۱۲ روزه، نوشته این جنگ هشداری به کشورهای دارای سامانه‌های دفاع موشکی پیشرفته و کشورهایی بود که به دنبال کسب این سامانه‌ها هستند؛ ایران در طی این جنگ با موفقیت فزاینده‌ای به لایه‌های دفاعی رژیم صهیونیستی نفوذ کرده و نشان داد که حتی پیچیده‌ترین سامانه‌های جهان نیز قابل نفوذ است.

رژیم صهیونیستی در سحرگاه ۲۳ خرداد مرتکب حمله متجاوزانه به حاکمیت ملی و تمامیت ارضی ایران شد. حملات این رژیم که طی ۱۲ روز تاسیسات هسته‌ای، مراکز نظامی، محله‌های مسکونی، مراکز درمانی و حتی زندان اوین در تهران را هدف قرار داد، منجر به شهادت شماری از فرماندهان ارشد نظامی، دانشمندان هسته‌ای و شهروندان غیرنظامی، از جمله زنان و کودکان شد.

ایران طی عملیات «وعده صادق ۳» در پاسخ به این تجاوزگری اراضی اشغالی را هدف حملات موشکی و پهپادی قرار داده و اهداف معین نظامی و راهبردی این رژیم را مورد اصابت قرار داد. به رغم‌ سانسور شدید خبری آسیب‌های این جنگ در رژیم صهیونیستی، گزارش‌های رسانه‌ای حتی در مدت جنگ ۱۲ روزه حاکی از نفوذ موشک‌های ایران به پدافند دفاع هوایی چندلایه این رژیم بود که علاوه بر سامانه‌های این رژیم موسوم به «گنبد آهنین»، «پیکان» و «فلاخن داود»، مجهز به سامانه‌های دفاع هوایی آمریکایی «پاتریوت» و «تاد» است.

روزنامه وال استریت ژورنال در گزارشی با اشاره به این که تهران در عملیات خود علیه اراضی اشغالی «تاکتیک‌ها را تغییر داد و با آزمون و خطا شکاف‌های سپر دفاعی اسرائیل را پیدا کرد»، نوشت: طبق ارزیابی کارشناس‌های دفاع موشکی که داده‌های منبع باز و تصاویر علنی قطعات موشک‌ها را ارزیابی کرده‌اند، تهران اقدام به شلیک موشک‌های پیشرفته‌تر و دوربردتری از مناطق گسترده‌تری از داخل ایران کرد. این تحلیلگران پی بردند که ایران زمان‌بندی و الگوی حملات را تغییر داد و گستره جغرافیایی اهداف را افزایش داد.

بر اساس یکی از ارزیابی‌هایی که وال استریت ژورنال از داده‌های اندیشکده‌های مستقر در اراضی اشغالی، ارائه کرده است، ایران با ادامه یافتن جنگ موشک‌های کمتری شلیک کرد اما نرخ موفقیت آن افزایش پیدا کرد.

موشک‌های ایرانی چگونه پیشرفته‌ترین سامانه‌های پدافندی را شکست دادند؟
محل اصابت موشک‌های ایرانی به اراضی اشغالی تا ۲ تیر

افزایش نرخ اصابت موشک‌های ایرانی و سانسور خبری رژیم صهیونیستی

در این مطلب ادعا شده است: طبق داده‌های «موسسه یهودی امنیت ملی آمریکا» یا «جینسا» در واشنگتن، در نیمه اول جنگ، هشت درصد از موشک‌های شلیک‌شده ایران از لایه‌های پدافندی اسرائیل عبور کردند و در نیمه دوم جنگ این میزان به ۱۶ درصد رسید.

«مورا دایچ» رئیس مرکز «تحلیل داده‌های موسسه مطالعات امنیت داخلی دانشگاه تل‌آویو» می‌گوید این میزان عملکرد موفقیت‌آمیز موشک‌های ایرانی شامل موشک‌های شلیک‌نشده یا موشک‌هایی نمی‌شوند که پیش از ورود به حریم هوایی اراضی اشغالی سرنگون شدند. به گفته او، این نرخ همچنین شامل موشک‌هایی نمی‌شود که ادعا شده عمدا به مناطق باز اراضی اشغالی اصابت کردند و موشک‌هایی که سامانه‌های دفاعی رژیم صهیونیستی در رهگیری آن‌ها ناموفق بودند.

رسانه آمریکایی نوشت: طبق داده‌های جینسا، موفقیت‌آمیزترین حملات ایران در ۲۲ ژوئن انجام شد که ۲ روز پیش از پایان جنگ بود و ۱۰ موشک از ۲۷ موشک شلیک‌شده به اسرائیل اصابت کردند.

همچنین «آری سیکیورل» معاون مدیر سیاست خارجی موسسه جینسا می‌گوید در این داده‌ها اشاره شده است که ایران به طور موفقیت‌آمیزی توانست در «چگونگی، زمان و نوع» شلیک موشک‌ها را مشخص کند.

ارتش رژیم صهیونیستی از اظهارنظر درباره داده‌های آماری ارائه‌شده از سوی جینسا خودداری کرده و گفت که درباره نرخ رهگیری موشک‌های جزئیاتی اعلام نمی‌کند.

موشک‌های ایرانی چگونه پیشرفته‌ترین سامانه‌های پدافندی را شکست دادند؟
سامانه‌های دفاع هوایی رژیم صهیونیستی

نرخ رهگیری سامانه‌های پدافندی در طی جنگ کاهش یافت

وال استریت ژورنال در ادامه با اشاره به این که پدافند دفاع هوایی اسرائیل که شامل «گنبد آهنین» است که موشک‌های کوتاه‌برد شلیک‌شده از غزه و لبنان را رهگیری می‌کند یکی از «بهترین‌ها در جهان است و با شراکت آمریکا ساخته شده»، مطرح کرد: «رافائل کوهن» یکی از دانشمندان ارشد اندیشکده «رَند» پنتاگون، در این باره می‌گوید «هر سامانه موشکی، حتی پیچیده‌ترین آن‌ها مانند مدلی که اسرائیل دارد، در نهایت شکاف پیدا می‌کند. راه کلیدی هر سامانه دفاعی این نیست که یک لایه دفاعی بی‌نقص ساخته شود، بلکه اثر جمعی هر یک از لایه‌ها مهم است.»

روزنامه آمریکایی نوشت: تحلیل اظهارات علنی اسرائیل نشان می‌دهد که نرخ رهگیری آن در طی جنگ کاهش یافت. ارتش اسرائیل در طی درگیری‌ها اعلام کرد که ۹۰ تا ۹۵ درصد موشک‌های ایرانی را رهگیری می‌کند. اگرچه ارتش پس از آتش‌بس در ۲۴ ژوئن(۳تیر) اعلام کرد که در مجموع، ۸۶ درصد را رهگیری کرده است.

در ادامه این مطلب آمده است: «دونالد ترامپ» رئیس‌جمهور آمریکا در ژانویه سال جاری فرمان اجرایی ساخت «گنبد آهنین آمریکا» را که یک سامانه دفاع موشکی ۱۷۵ میلیارد دلاری است صادر کرد. این سامانه با الهام از سامانه دفاع هوایی «گنبد آهنین» اسرائیل نامگذاری شده است. مقیاس آمریکا دفاع از آسمان‌های آن را دشوارتر از دفاع از آسمان اسرائیل می‌سازد.

در این میان، اوکراین با جنگی چندساله، نمونه بهتری از دفاع از یک مقیاس بزرگ سرزمینی است که سامانه‌های دفاع هوایی آن، ترکیبی از فناوری‌های آمریکایی، اروپایی و بومی است. کوهن از اندیشکده رند می‌گوید سامانه پیشرفته یکپارچه رژیم صهیونیستی بیشتر شبیه به چیزی است که آمریکا به دنبال ساختن آن است.

موشک‌های ایرانی چگونه پیشرفته‌ترین سامانه‌های پدافندی را شکست دادند؟
ویرانی‌های ناشی از اصابت موشک‌های ایرانی به هولون در اراضی اشغالی طی عملیات «وعده صادق ۳»

تهران به دنبال جدا کردن لایه‌های پدافندی بود

وال استریت ژورنال نوشت: بر اساس تصاویر قطعات موشک‌های اصابت‌کرده که کارشناس‌ها آن را تحلیل کرده‌اند، قطعات موشک‌های هایپرسونیک «فتاح-۱» حداثل در دو شهر اسرائیل سقوط کرده است.

فتاح-۱ با زاویه تندی از خارج از جو زمین و با سرعتی ۱۰ برابر سرعت صوت فرود می‌آید و کلاهکی دارد که در حین پرواز جدا می‌شود و می‌تواند سامانه‌های رهگیری را دور بزند. تنها پیشرفته‌ترین سامانه‌های رژیم صهیونیستی،‌ یعنی «اَرو ۳» و «فلاخن داود» می‌توانند در میانه پرواز مسیر خود را تغییر دهند تا آن را رهگیری کنند.

در این گزارش اشاره شده است: ایران همچنین از شلیک موج‌های بزرگ شبانه به حملات کوچکتر در طی روز و محل‌های مختلف روی آورد. تهران با تغییر الگوی شلیک، هدف قرار دادن شهرهای دور از هم و تغییر فواصل بین حملات، سامانه رهگیری اسرائیل را بیشتر آزمود.

«یهوشوا کالیسکی» یک کارشناس دفاع موشکی در موسسه مطالعات امنیت داخلی دانشگاه تل‌آویو در این باره گفت: آن‌ها سعی کردند سامانه دفاعی اسرائیل را از هم جدا کنند.

کارشناس‌های موشکی گفته‌اند با طولانی‌تر شدن جنگ، احتمالا کاهش تعداد موشک‌های سامانه‌های رهگیری و هزینه بالای آن‌ها رژیم صهیونیستی را مجبور به حفظ منابع و تنها هدف قرار دادن موشک‌های خطرناک‌تر ایران کرد.

کالیسکی گفت: هر دو طرف در حال یادگیری هستیم. آن‌ها سعی می‌کنند حملات خود را بهبود ببخشند و ما دفاعمان را.»

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha