محمدعلی طالبی استاندار کرمان شامگاه ۲۵ تیر در این نشست گفت: در رویکردهای توسعهای استان، جنوب کرمان را ویژه دیدهایم. این منطقه در حوزه صنعت و معدن ظرفیتهای مهمی دارد اما مورد بی توجهی قرار گرفته است.
وی اظهار کرد: فعالسازی معادن را در جنوب کرمان دنبال میکنیم و خلع ید معادنی که زمان زیادی از اخذ پروانه گذشته و هیچ کاری انجام ندادند، در دستور کار است.
طالبی از خلع ید سرمایهگذار مس کرور عنبرآباد خبرداد و افزود: در مزایدهها این شرط را گذاشتهایم که سرمایهگذاران وارد زنجیره بعدی تولید بشوند که در این صورت، عملا دلالان حذف میشوند.
استاندار کرمان ظرفیت جنوب کرمان را در حوزه فرآوری و صادرات محصولات کشاوزی یادآور شد و اظهار کرد: شهرک صنعتی فرآوری محصولات کشاورزی جنوب را راهاندازی خواهیم کرد و در منطقه ویژه اقتصادی جازموریان بعد از ۲۰ سال بلاتکلیفی، در حال تامین زیرساختها برای استقرار شرکتهای معدنی هستیم.
وی گفت: در حوزه مسئولیتهای اجتماعی، جنوب کرمان مظلوم واقع شده و از طریق حمایتهای خاصی که از واحدهای معدنی دریافت میکنیم، میتوانیم مشکلات را حل کنیم.
طالبی با اشاره به شروع پروژه برقرسانی به معادن ساردوئیه توسط ایمیدرو بیان کرد: چندین پروژه از این دست در جنوب کرمان نیاز داریم.
اقتصاد تک بُعدی جنوب کرمان، عامل محرومیت
به گزارش ایسنا، نماینده مردم شهرستانهای جیرفت و عنبرآباد در مجلس شورای اسلامی نیز در این نشست گفت: یکی از دلایل محرومیت جنوب کرمان، اتکا به کشاورزی است که در یک شب میبینیم سیل یا طوفان محصول را نابود میکند و در حال حاضر شاهد هستیم یک دریچه امیدی بنام فعالیت معادن آغاز شده و پهنههای معدنی باعث تحول در منطقه خواهند شد.
بهنام سعیدی با اشاره به گرفتن پروانه بهرهبرداری مس کرور و عدم انجام کار و فعالیت افزود: متاسفانه تاکنون هیچ اقدامی انجام نشده و معدن بلاتکلیف است و سوال این است چرا شرکت ملی مس هیچ انگیزهای ندارد؟
ناظر مجلس شورای اسلامی در شورای معادن استان تامین زیرساختهای توسعه معادن را خواستار شد و لزوم تفویض اختیارات را به استاندار برای تسریع روند کار مورد تاکید قرار داد.
وی از بی توجهیها نسبت به مسئولیتهای اجتماعی گلایه کرد و افزود: مسئولیتهای اجتماعی در جنوب کرمان صفر است.
سعیدی با برشمردن مشکلات عدیده به عنوان زیرساختهای سرمایهگذاری بیان کرد: انتظار میرود شرکتهای معدنی برای احداث هتل مانند مجموعه کپری قلعه گنج ورود کنند.
وی در ادامه با اشاره به وضعیت بیمارستان عنبرآباد گفت: با گذشت ۱۵ سال این پروژه رها شده، آیا باید روزی آمار تلفات انسانی ناشی از نبود مراکز درمانی را بیان کنیم؟
نماینده مردم شهرستانهای جیرفت و عنبرآباد در مجلس شورای اسلامی گفت: اگر بخواهیم سرمایهگذاری جواب بدهد، مستلزم برقراری امنیت است. همواره بیشترین گزارشات امنیتی استان به جنوب کرمان اختصاص دارد و در همین راستا مقرر شد فرماندهی انتظامی جنوب کرمان مستقل شود که مجوز لازم هم اخذ شده و تقاضا میشود ظرف مدت کوتاهی ساختمان مورد نظر تکمیل و تجهیز شود.
نبود برق، حلقه مفقوده توسعه معادن جنوب کرمان
رئیس سازمان صمت جنوب کرمان نیز در این نشست، نبود برق مورد نیاز معاون را از عمده مشکلات منطقه دانست که حمایت جدی همگان را میطلبد.
مسلم مروجی جنوب کرمان را دارای دو ظرفیت کشاورزی با ۵ و نیم میلیون تن تولید و معادن دانست و گفت: در این منطقه ذخایر متعدد فلزی از جمله تیتانیوم، ۷۰ درصد کرومیت کشور و سنگهای طلایی را داریم.
وی افزود: در جنوب کرمان تعداد ۱۰۲ پروانه بهرهبرداری، ۳۷۰ پروانه اکتشاف و ۲۰۰۰ درخواست اکتشاف داریم.
مروجی گفت: از تعداد ۱۰۲ پروانه بهرهبرداری تعداد ۵۵ مورد صنایع معدنی هستند که احداث شده است.
وی با اشاره به بهرهبرداری از اولین کارخانه کنسانتره مس و روی کشور در سرگز جیرفت و میزان اشتغالزایی، افزود: تعداد مجوزهای صنعتی ۳۳۰ واحد با ۶۶۴۱ نفر اشتغالزایی است و ۶۶ مجوز صنعتی با پیشرفت ۶۰ درصد به همراه هستند که جزء ظرفیتهای جنوب کرمان است.
رئیس سازمان صنعت، معدن و تجارت جنوب کرمان خطاب به وزیر صمت گفت: کمبود زیرساختها بزرگترین مشکل ماست و در بهرهبرداری از معادن به خاطر نبود برق، دچار مشکل هستیم.
وی از وجود هشت شهرک و ناحیه صنعتی در جنوب کرمان خبر داد که بعضا داخل محدوده شهرها واقع شدند بنابراین امکان توسعه بیشتر آنها را نداریم.
به گزارش ایسنا، در این نشست فعالان اقتصادی مشکلات حوزه صنعت و معدن را در بخشهای مختلف بیان کردند و نگاه ویژه وزیر صمت را به مناطق کمتر برخوردار خواستار شدند.
انتهای پیام
نظرات