حسینعلی امیری پنجشنبه، ۲۶ تیر در نشست کارگروه سلامت زنان و خانواده استان فارس که با محور بررسی طرح پزشک خانواده، تابآوری اجتماعی و موضوعات مرتبط با سلامت عمومی در شیراز برگزار شد، با اشاره به جایگاه سلامت در ارتقای رفاه عمومی و خدمات پزشکی در نظام جمهوری اسلامی ایران گفت: اجرای پزشک خانواده باید بر پایه عدالت و کرامت انسانی پیش برود.
وی با بیان اینکه فارس ۱۳ سال است طرح پزشک خانواده را بهصورت پایلوت اجرا میکند، افزود: زیبنده نیست که هنوز اجرای نهایی این طرح با تأخیر مواجه باشد؛ باید مشکلات را پیگیری و نواقص ساختاری را برطرف کنیم تا وارد مرحله نهایی شویم.
امیری با اشاره به موانع موجود در نظام ارجاع و فرایند اجرایی طرح، بر لزوم رفع این گلوگاهها تأکید کرد و گفت: فرهنگسازی و افزایش آگاهی عمومی شرط استفاده درست مردم از خدمات مبتنی بر الگوی پزشک خانواده است.
نماینده عالی دولت در استان فارس افزود: اعتماد عمومی به پزشک خانواده باید تقویت شود؛ تولید محتوا و اطلاعرسانی مستمر با کمک رسانهها، بهویژه صدا و سیما، در دستور کار قرار گیرد.
استاندار فارس بهرهگیری از تجربههای بیرونی را ضروری دانست و اظهار کرد: دانشگاه علوم پزشکی و نظام پزشکی استان میتوانند از تجارب ملی و بینالمللی استفاده کنند؛ کشورهایی که پزشک خانواده را موفق اجرا کردهاند الگوی خوبی در اختیار ما میگذارند.
وی ادامه داد: تجارب استان مازندران ـ دیگر استان پایلوت ـ باید دقیق بررسی شود تا بتوانیم از درسآموختهها برای ارتقای بهرهوری خدمات در فارس استفاده کنیم.
امیری همچنین با اشاره به پیامدهای روانی جنگ ۱۲روزه بر جامعه استان گفت: ضروری است برنامههای بازتوانی اجتماعی تدوین، پروتکلهای لازم تنظیم و کمیتههای تخصصی برای اجرای مفاد قانون مدیریت بحران تشکیل شود.
به گزارش ایسنا و به نقل از روابط عمومی استانداری فارس، وی در بخش خدمات حمایتی به کمبود مراکز دیآیسی در شیراز اشاره کرد و خواستار توسعه ظرفیت موجود بر اساس امکانات استان شد.
انتهای پیام
نظرات