ابوذر قریبزاده درباره جزئیات این خبر اظهار کرد: سوسن چلچراغ با نام علمی Lilium lederbourii نخستین بار در سال ۱۳۵۴ توسط یک گیاهشناس فرانسوی به نام (لدربوری) در منطقه داماش شهرستان رودبار شناسایی شد و پس از آن، از سوی شورای عالی حفاظت محیط زیست به عنوان یک اثر ملی طبیعی به ثبت رسید.
وی افزود: محدوده چهار هکتاری گل نادر سوسن چلچراغ در داماش واقع در بخش عمارلوی شهرستان رودبار در جنوب گیلان به عنوان منطقه حفاظت شده مورد حفاظت سازمان محیط زیست قرار گرفت که در دهههای اخیر به یکی از مراکز پرجاذبه و گردشگری استان تبدیل شده است.
قریبزاده گفت: ابتدا این گل در دو منطقه داماش و منطقهای در لنکران جمهوری آذربایجان در جهان شناسایی شده بود ولی در دهه ۷۰ بوتههای آن در اکثر ارتفاعات قله درفک شهرستان رودبار نیز دیده شد.
سرپرست اداره حفاظت محیط زیست فومن افزود: ماموران یگان حفاظت محیط زیست فومن در ارتفاعات ۲۱۰۰ متری این شهرستان، موفق به رویت بیش از ۱۰۰ بوته سوسن چلچراغ شدند.
به گزارش ایسنا به نقل از روابط عمومی محیط زیست گیلان در روز شنبه ۲۸ تیر، وی با بیان اینکه تاکنون تلاشهای زیادی برای گلخانهای کردن این گل انجام شده اما هیچکدام از آنها موفقیتآمیز نبوده است، ادامه داد: سوسن چلچراغ یکی از گونههای تیره سوسنیان است و زمان گلدهی آن نیمه دوم خرداد تا اوایل تیر است، این گل با رنگ سفید و گلبرگهای واژگون، نگاه هر بینندهای را به خود جذب میکند.
انتهای پیام
نظرات