سعید ابیت در گفتوگو با ایسنا اظهار کرد: با توجه به تجربه جنگ تحمیلی ۱۲ روزه در کشور، لزوم تقویت تولیدات دامی عشایری و سنتی بیش از پیش نمود پیدا کرد چراکه یکی از ارکان مهم در هر کشور امنیت غذایی است و هر چقدر ضریب وابستگی کشور در امنیت غذایی به خارج از کشور کمتر شود قطعاَ مسیر ایستادگی در برابر کشورهای بیگانه نیز هموارتر خواهد شد.
وی افزود: در دنیای امروز که تولید به سمت شاخصهای اقتصادی و پایدار حرکت کرده شاخص بهرهوری از اهمیت بسزایی برخوردار شده است اما جامعه عشایر با حداقل امکانات بیشترین تولید را دارد و یکی از بهرهورترین بخشهای جامعه در امر تولید شمرده میشود.
رئیس اداره امور عشایر استان قزوین گفت: جامعه عشایری هیچگونه وابستگی به شبکه سراسری برق، آب و گاز ندارد و این در حالی است که واحدهای صنعتی وابستگیهای زیادی به موارد ذکر شده دارند.
وی تشریح کرد: با توجه به اینکه کشور ما در ناحیه خشک و نیمهخشک واقع شده، اراضی مناسب و منابع آبی محدود است از این جهت در تولید منابع علوفهای موردنیاز دامداریهای صنعتی از قبیل جو و سویا نیز با محدودیتهای زیادی روبهرو هستیم. در صورت کشت منابع علوفهای مجبور به کاهش سطح کشت اراضی محصول استراتژیک گندم میشویم برای همین مجبور به واردات منابع علوفهای برای واحدهای صنعتی خارج از کشور هستیم.
ابیت با تأکید بر عدم وابستگی جامعه عشایری افزود: ضریب وابستگی تولید گوشت عشایر در کمترین مقدار قرار دارد بنابراین تولید گوشت توسط جامعه عشایری یک ارزش پدافند غیرعاملی است.
وی خاطرنشان کرد: جامعه عشایر کشور با استفاده از ۳۵ میلیون هکتار مرتع ۲۸ تا ۳۰ میلیون رأس دام سبک دارد که با افزایش ضریب نفوذ دانش و بهرهوری میتواند سهم خود در تولید گوشت را از ۲۵ درصد به ۳۵ درصد برساند.
رئیس اداره امور عشایر استان قزوین در پایان گفت: امیدواریم استفاده از تجربه بهدستآمده، فراهم آوردن امکانات، شرایط مناسب و بازنگری در قوانین و مقررات، زمینه تولید بیشتر در جامعه عشایر در کشور و استان را فراهم کند.
انتهای پیام
نظرات