• شنبه / ۲۸ تیر ۱۴۰۴ / ۱۱:۰۴
  • دسته‌بندی: هرمزگان
  • کد خبر: 1404042817208
  • خبرنگار : 50673

معاون وزیر راه و شهرسازی:

بندرعباس شهری راهبردی با ظرفیت‌های ویژه و محور توسعه ملی است

بندرعباس شهری راهبردی با ظرفیت‌های ویژه و محور توسعه ملی است

ایسنا/هرمزگان معاون وزیر راه و شهرسازی و مدیرعامل شرکت بازآفرینی شهری ایران بر ضرورت بازآفرینی هویت‌محور در محلات، تسهیل فرآیندهای نوسازی شهری و تفویض اختیارات بیشتر به استان‌ها برای تسریع در اجرای طرح‌های بازآفرینی تأکید کرد.

عبدالرضا گلپایگانی شنبه، ۲۸ تیر در نشست ستاد بازآفرینی شهری هرمزگان، با اشاره به جایگاه ویژه بندرعباس گفت: بندرعباس یک شهر راهبردی با ظرفیت‌های ویژه اقتصادی، فرهنگی و صنعتی است که می‌تواند به محور توسعه ملی تبدیل شود.

وی با تأکید بر اینکه بازآفرینی شهری نباید تنها به نوسازی فیزیکی معطوف شود، تصریح کرد: نگاه بازآفرینی باید متوجه احیای هویت محلات، ارتقای شأن اجتماعی و فرهنگی و بهبود کیفیت زندگی شهروندان باشد، امری که با مشارکت همدلانه مردم و دولت محقق خواهد شد.

گلپایگانی افزود: برای دستیابی به شهری پویا و باکیفیت، لازم است علاوه بر بهسازی کالبدی، به ابعاد انسانی و اجتماعی شهر نیز توجه ویژه شود تا هویت تاریخی و فرهنگی محلات تقویت شود.

او با اشاره به چالش‌های موجود در مناطق غیررسمی، تصریح کرد: بی‌توجهی به مالکیت ساکنان این محلات، زمینه‌ساز افزایش فقر و آسیب‌های اجتماعی می‌شود. کسانی که امروز در این نواحی سکونت دارند، بخش قابل توجهی از نیروی کار صنایع مادر کشور را تامین می‌کنند و شایسته است که به طور رسمی و قانونی به عنوان شهروندان شهر شناخته شوند.

گلپایگانی همچنین با اشاره به اقدامات عملی برای ارتقای زیرساخت‌ در محلات هدف، از تدوین یک برنامه ملی سه‌ساله برای آسفالت کوچه‌ها خبر داد و گفت: شهرداری‌هایی که نسبت به اجرای زیرسازی استاندارد اقدام کنند، از سهمیه قیر مورد نیاز بهره‌مند خواهند شد.

وی با تأکید بر ظرفیت ویژه هرمزگان در این حوزه تصریح کرد: این استان آمادگی جذب گسترده منابع برای بهبود وضعیت کوچه‌ها و معابر بافت‌های فرسوده را دارد.

در ادامه، صفر صادقی‌پور، سرپرست معاونت عمرانی استانداری هرمزگان با اشاره به موانع اجرایی در تحقق بازآفرینی شهری تأکید کرد: با وجود مصوبات قانونی، نبود اختیارات کافی موجب کندی پیشرفت پروژه‌ها شده است.

وی کمبود مشارکت بخش خصوصی را به ضعف انگیزه اقتصادی نسبت داد و راهکار استفاده از زمین‌های بلااستفاده در محدوده شهری برای جابه‌جایی کاربری‌های مزاحم، اجرای پروژه‌های فرهنگی و اجتماعی و جذب سرمایه‌گذار را پیشنهاد کرد.

صادقی‌پور افزایش اختیارات استانی را شرط لازم موفقیت در بازآفرینی شهری دانست و گفت: بدون اعطای اختیارات لازم به استان‌ها، تحقق عملی بازآفرینی در حد شعار باقی خواهد ماند و برای آینده بهتر بافت‌های فرسوده، باید مسیر تصمیم‌سازی به سطوح استانی سپرده شود.

در پایان این نشست، تدوین برنامه‌های عملیاتی برای حل چالش‌های موجود و آغاز پروژه‌های جدید در محورهای تعیین‌شده در دستور کار قرار گرفت تا گام‌های عملی در مسیر بازآفرینی شهری هرمزگان برداشته شود.

انتهای پیام 

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha