• شنبه / ۲۸ تیر ۱۴۰۴ / ۱۲:۲۶
  • دسته‌بندی: کرمان
  • کد خبر: 1404042817328
  • خبرنگار : 50189

سرپرست معاونت خدمات تجاری سازمان توسعه تجارت ایران؛

کرمان می‌تواند «هاب صادراتی» ایران شود/ جنگ اخیر، تجارت را زمین‌گیر نکرد

کرمان می‌تواند «هاب صادراتی» ایران شود/ جنگ اخیر، تجارت را زمین‌گیر نکرد

ایسنا/کرمان سرپرست معاونت خدمات تجاری سازمان توسعه تجارت ایران اعلام کرد: استان کرمان با توجه به ظرفیت‌های بالای صنعتی، معدنی و کشاورزی، می‌تواند به یکی از قطب‌های اصلی تجارت خارجی ایران تبدیل شود.

محمدصادق قنادزاده، امروز ۲۸ تیر در جلسه توسعه تجارت استان کرمان اظهار کرد: با وجود این ظرفیت‌ها، کرمان هنوز به جایگاه واقعی خود در حوزه صادرات نرسیده است. 

وی تأکید کرد: با عزم جدی نهادهای دولتی، اتاق بازرگانی و استانداری، تلاش برای شناسایی موانع و ارائه راهکارها در حال انجام است.

قنادزاده گفت: در جلسه امروز، هم در سطح ملی و هم در سطح استان، آسیب‌شناسی جامعی از وضعیت تجارت خارجی صورت گرفت. بخشی از مسائل به دستگاه‌های دولتی مربوط می‌شد که درباره آن‌ها توضیح دادیم و راهکارهایی نیز ارائه شد.

سرپرست معاونت خدمات تجاری سازمان توسعه تجارت ایران افزود: پیشنهاداتی نیز به استاندار به‌عنوان رئیس شورای گفت‌وگوی دولت و بخش خصوصی ارائه کردیم. از جمله اینکه استان کرمان می‌تواند در برخی گروه‌های کالایی خاص مانند کشاورزی و معادن به‌عنوان یک هاب منطقه‌ای در حوزه تجارت ایفای نقش کند.

وی همچنین بر اهمیت دیپلماسی اقتصادی استان تأکید کرد و خواستار حضور فعال کرمان در رویدادهای بین‌المللی، اعزام و پذیرش هیئت‌های تجاری و تقویت زیرساخت‌هایی مانند پایانه‌های صادراتی و نمایشگاه‌های تخصصی شد.

قنادزاده در ادامه با اشاره به دلایل عقب‌ماندگی استان کرمان از جایگاه واقعی خود در صادرات گفت: این موضوع فقط مختص استان کرمان نیست. در سطح ملی نیز تولید ما نگاه صادرات‌محور ندارد. ما زنجیره ارزش صادرات را به‌طور کامل در استان‌ها تکمیل نکرده‌ایم.

وی افزود: استان کرمان در بخش تولید رشد داشته اما در سایر فرآیندهای بین‌المللی شدن مانند بازاریابی بین‌المللی، حمل‌ونقل و لجستیک، ضعف‌هایی دارد که باید برای آن‌ها راهکارهای اجرایی تدوین و اجرا شود.

تأثیر جنگ ۱۲ روزه و برنامه‌های دولت برای مدیریت بحران

قنادزاده در بخش دیگر سخنان خود به تأثیر جنگ ۱۲ روزه اخیر بر تجارت کشور اشاره کرد و گفت: با وجود تهدیدات هوایی، مرزهای زمینی و دریایی کشور باز بودند و اختلالات اولیه به سرعت مدیریت شد.

وی اعلام کرد: دولت در همان روزهای ابتدایی، بسته‌ای حمایتی شامل ۳۷ بند را تصویب و به استان‌ها ابلاغ کرد که در آن مسائل مربوط به انبارش، توزیع، واردات کالا و حمل‌ونقل بررسی شده بود.

قنادزاده همچنین از ارائه یک بسته سیاستی بلندمدت به دولت خبر داد که شامل هشت سرفصل از جمله دیپلماسی تجاری، مشکلات گمرکی و زیرساخت‌های لجستیکی است.

کرمان در مسیر تحقق ظرفیت ۴ میلیارد دلاری صادرات

در ادامه این جلسه، مهدی حسینی‌نژاد مدیرکل صنعت، معدن و تجارت کرمان نیز با اشاره به وضعیت صادراتی استان گفت: میزان صادرات کرمان در حال حاضر حدود سه میلیارد دلار است که شامل حدود ۱.۲ تا ۱.۵ میلیارد دلار صادرات گمرکی و ۱.۸ میلیارد دلار صادرات غیرگمرکی می‌شود.

به گفته وی، هدف‌گذاری استان برای رسیدن به رقم ۴.۳ میلیارد دلار صادرات در حال پیگیری است و برای دستیابی به آن، راهکارهایی در این جلسه بررسی و پیشنهاد شده است.

حسینی‌نژاد با اعلام اینکه بیشترین صادرات از طریق گمرک بم انجام شده، در ادامه گفت: امسال تاکنون حدود ۱۸۰ تا ۱۹۰ میلیون دلار از صادرات استان از گمرکات داخلی انجام شده که گمرک بم سهم بیشتری در آن داشته است.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha