رضا رحمانی، استاندار آذربایجان غربی شنبه ۲۸ تیر در آغاز عملیات احیای یکی از واحدهای راکد در ارومیه با بیان اینکه شناسایی بازار فروش در ایجاد واحد تولیدی جزو اولویتهاست، گفت: با توجه به وجود بازار فروش، نهضت ایجاد و یا احیای واحدهای تولیدی در استان با قدرت ادامه دارد.
وی ادامه داد: امروزه استان به کارگاه سازندگی در حوزههای مختلف تبدیل شده است.
استاندار با ابراز تاسف از تعداد پروژههای نیمه تمام از جمله ورزشگاه شهید باکری ارومیه گفت: با کار شبانه روزی و به جد بدنبال تکمیل ورزشگاه هستیم.
رحمانی با اشاره به استقبال و مشارکت سرمایهگذاران داخلی و خارجی در پروژههای استان، تصریح کرد: بودجههای دولتی به تنهایی برای تکمیل پروژههای عمرانی جوابگو نیست و باید از سرمایهگذاران حمایت کرد و با قوانین و بروکراسیهای اداری نباید چوب لای چرخ سرمایهگذاران گذاشت.
وی با بیان اینکه همایش سرمایهگذاری استان (اینوا) در راستای اجرای منویات رهبری برای تولید بود، گفت: مسئولان باید زمینه تولید را فراهم کرد و از سرمایهگذاران حمایت کنند.
استاندار آذربایجان غربی بر لزوم مشارکت بانکها در حمایت از تولید تاکید کرد و گفت: کم کاری و عدم همکاری برخی بانکها غیرقابل اغماض است و در این خصوص تصمیمات جدی گرفته خواهد شد.
وی، خواستار توجه به زیباسازی فضاسازی در شهرکهای صنعتی در استان شد.
استاندار آذربایجان غربی با اشاره به ظرفیتهای مرزی استان گفت: استفاده از ظرفیتهای مرزی مکمل توسعه و رونق استان است.
لزوم بازسازی ساختار تولید در آذربایجان غربی
سید سلمان ذاکر، نماینده مردم ارومیه در مجلس شورای اسلامی نیز در این مراسم با اشاره به ارائه ۵ بسته حمایتی وزارت صمت افزود: شناسایی واحدهای اولویتدار با قابلیت احیا از بندهای حمایتی وزارت صمت و دولت است که خوشبختانه، شناسایی واحدهای اولویتدار قابل احیا در استان در دستور کار قرار گرفته است.
وی با بیان اینکه حمایت از سرمایهگذاران بومی باید در اولویت قرار داد، اظهار کرد: اصلاح و بازسازی ساختار تولید باید در دستور کار باشد و در این راستا باید تولیدات راهبردی مورد حمایت قرار گیرد.
ذاکر با اشاره به تولید سالانه ۷ میلیون تن محصولات کشاورزی در استان گفت: توجه به توسعه صنایع تبدیلی و کارخانجات کنسانتره و پوره محصولات با توجه به تنوع محصولات کشاورزی در استان، سبب افزایش ارزش افزوده می شود.
این نماینده خانه ملت بر لزوم توجه به ساختارسازی تولید در استان تاکید کرد و گفت: اصلاح ساختار تولید به شکل راهبردی در استان مورد توجه قرار گیرد تا محصولات کشاورزی هدر نرود.
وی خاطر نشان کرد: ضروری است برای حمایت از سرمایهگذاران بستههای تشویقی ارائه شود.
ذاکر با اشاره به تجاوز ۱۲ روزه رژیم صهیونیستی به کشور گفت: کشور در صنعت موشکی سرآمد بوده و توانست در مقابل تجاوز اخیر قدرت نظامی خود را به رخ استکبار و جهانیان بکشد.
بروکراسیهای دست و پاگیر رفع شود
حاکم ممکان، نماینده دیگر مردم ارومیه در مجلس شورای اسلامی نیز با بیان اینکه امنیت اقتصادی یکی از اضلاع امنیت است، افزود: بهبود معیشت مردم میتواند بسیاری از مشکلات کشور را حل کند.
وی ادامه داد: بر اساس جرمشناسی یکی از دلایل اصلی جرم میتواند مباحث اقتصادی است و مجلس در راستای عمل به منویات رهبری با اصلاح قوانین بدنبال رفع مشکلات و موانع مسیر سرمایهگذاری است.
ممکان با بیان اینکه امروزه تامین ارز برای تولیدکنندگان از جمله دغدغههاست، گفت: در راستای حمایت از سرمایهگذاران، بروکراسی و بخشنامههای دست و پاگیر باید رفع شود.
این نماینده خانه ملت، حمایتهای بیمهای،حمایتهای تعرفهای و حمایت تشکیلاتی، حمایت تضمین خرید محصولات برای حمایت از سرمایهگذاران را خواستار شد.
وی با تاکید بر شناسایی بازارهای هدف، توسعه زیرساختها و بسترسازی محیطی آرام برای تولیدکنندگان گفت: با ایجاد دسترسی جادهای، ریلی و هوایی، زمینه اتصال تولیدکنندگان به بازارهای جهانی مهیا شود تا حرکت چرخه اقتصاد و اشتغالزایی سرعت گیرد.
شناسایی ۷۵۶ واحد راکد در آذربایجان غربی
جواد کرمی، معاون هماهنگی امور اقتصادی استاندار آذربایجان غربی نیز در این مراسم افزود: اینوا بدنبال تغییر تفکر و نگاه مدیران دستگاهها بود و پس از همایش به مقصد و هدف نهایی خودش رسیده و تغییر نگاه در مدیران ایجاد شده است.
وی ادامه داد: یکی از اهداف اینوا معرفی استان در کشور و مجامع بینالمللی بود که با مراجعه سرمایهگذاران نشان دهنده موفقیت این پویش است.
کرمی با اشاره به اینکه احیای واحدهای راکد استان در دستور کار است، اظهار کرد: کل واحدهای راکد استان در حال حاضر ۷۵۶ واحد است که از این تعداد ۳۳۹ واحد مربوط به بخش صنعتی است.
وی با اشاره به احصای ۵۳۹ واحد راکد با قابلیت احیا در استان گفت: از این تعداد ۲۸۶ واحد صنعتی، ۲۳۰ واحد حوزه کشاورزی، ۴۰ واحد معدنی و یک واحد حوزه گردشگری است.
وجود ۳۷۰ واحد صنعتی تعطیل در آذربایجان غربی
سخاوت خیرخواه، سرپرست صنعت، معدن و تجارت آذربایجان غربی نیز گفت: برای احیای این واحدهای تولیدی دو سرمایهگذار شاخص و دارای اهلیت صنعتی که هر دو جزو سرمایهگذاران بنام ملی است، بالغ بر یک هزار و ۱۰۰ میلیارد تومان سرمایهگذاری جدید انجام میدهند و حداقل برای ۳۵۰ نفر اشتغال مستقیم ایجاد میشود.
وی خاطر نشان کرد: طبق سیاستهای کلان وزارت صمت و برنامه استاندار در نهضت توسعه آذربایجان غربی، احیای واحدهای راکد در قالب طرح های سرمایه گذاری (اینوا) در دستور کار قرار گرفته است.
سرپرست صمت استان با بیان اینکه در همایش اینوا در ۶ محور بستههای سرمایهگذاری آماده و ارایه شد، اظهار کرد: یکی از بستههای ارائه شده راهاندازی واحدهای راکد با محوریت سرمایهپذیر بودن بود.
وی با بیان اینکه ۳۷۰ واحد صنعتی تعطیل داریم که طی سنوات گذشته تعطیل شدند، گفت: پس از کار کارشناسی انجام شده، ۵۰ واحد از این تعداد واحد راکد در مرحله اول با جذب سرمایهگذار قابلیت احیا دارند.
خیرخواه با بیان اینکه تکمیل زنجیره ارزش صنعتی در استان پیگیری میشود، اظهار کرد: ۲۰۷۰ واحد صنعتی دارای پروانه صنعتی در استان وجود دارد که عمده این واحدها در ارومیه هستند.
سرپرست صمت استان ادامه داد: بدنبال رونق صنعت در مرکز استان، توسعه صنعتی در شهرستانها نیز دنبال میشود.
انتهای پیام
نظرات