سعید حیدری در گفتوگو با ایسنا، در این خصوص اظهار کرد: طرح نماد که مخفف «نظام مراقبت اجتماعی دانشآموزان» است، یک طرح حمایتی و مراقبتی در مدارس است که با هدف شناسایی، آموزش و ارائه خدمات حمایتی به دانشآموزان در معرض آسیبهای اجتماعی و رفتارهای پرخطر اجرا میشود.
وی افزود: این طرح با همکاری ۱۴ نهاد مختلف با محوریت آموزش و پرورشدر جهت پیشگیری از آسیبهای اجتماعی و ارتقای سلامت روان دانشآموزان در دستور کار قرار گرفته است و هدف کلی آن، تامین و ارتقای مراقبتهای اجتماعی دانشآموزان و مدارس با رویکرد علمی یکپارچه و حمایتی است.
حیدری از اهداف اختصاصی طرح نماد را استقرار نظام جامعه مراقبتهای اجتماعی برای دانشآموزان، گسترش آموزشهای رشد مدار در زمینه پیشگیری از رفتارهای پر خطر، ایجاد نظام شناسایی دانشآموزان آسیبپذیر و آسیبدیده، استقرار نظام و ارجاع مناسب ارائه خدمات و حمایت از دانشآموزان، هم افزایی منابع و برنامههای دستگاهها و نهادها و مشارکت مردم و خیریهها و ارائه خدمات و مشاورههای تخصصی روانشناختی در مراکز مشاوره، ذکر کرد.
وی ضمن بیان این که نماد دارای سه محور اصلی شامل شناسایی و آموزش و مداخله است، گفت: محور شناسایی در مدارس و از طریق شواهد میدانی و آزمون استاندارد روانی به صورت سالانه انجام میشود و در ادامه این فرایند، آموزشهای رشدمدار شامل آموزش توانمندسازی معلمان و والدین و تولید برنامههای درسی پیشگیری مربوط به هر دوره تحصیلی انجام میشود.
این مسئول در مورد سومین محور این طرح یعنی مداخله نیز اعلام کرد: مداخلات وضعی و روانی و اجتماعی شامل اقداماتی برای کاهش عوامل مخاطرهآمیز از جمله اقدامات انتظامی و مناسبسازی فضاها، برگزاری جلسات و دورههای آموزشی جهت خانوادهها و خدمات روانی و اجتماعی و خدمات مددکاری به خانوادهها و نهایتاً درمان است.
وی در ادامه با بیان این که طرح نماد جهت دانشآموزان پایههای سوم تا ششم دوره ابتدایی، هفتم و هشتم دوره متوسطه اول و دهم و یازدهم دوره متوسطه دوم در حال اجراست، از مشارکت ۸۰ درصدی دانشآموزان در مرحله غربالگری این طرح خبر داد.
حیدری عنوان کرد: در آزمونهای غربالگری مقطع ابتدایی از مجموع ۸۱ هزار دانشآموز استان تعداد قریب به ۷۵ هزار مفر دی این طرح مشارکت داشتند، در متوسطه اول نیز در مجموع حدود ۳۶ هزار دانشآموز از مجموع ۴۵ هزار و ۸۹۹ دانشآموز مخاطب یعنی ۸۱ درصد و در متوسطه دوم هم ۶۶ درصد دانشآموزان یعنی حدود ۲۴ هزار نفر از مجموع ۳۶ هزار دانشآموز مخاطب این طرح، مشارکت داشتند.
رییس امور تربیتی آموزش و پرورش استان در ادامه خاطرنشان کرد: بعد از اعلام نتایج غربالگری دانشآموزان نیز مصاحبه تشخیصی دانشآموزان پرخطر توسط مشاوران مجرب طبق برنامهریزی انجام میشود.
وی در همین رابطه از برگزاری جلسات هفتگی شورای اجتماعی در آموزش و پرورش استان به منظور هماهنگی و تصمیمگیری در مورد دانشآموزان پرخطر خبر داد و افزود: ارائه آموزشهایی از جمله اجرای طرح تکاد یعنی طرح «توانمندسازی کارکنان، اولیا و دانشآموزان» از دیگر اقدامات صورت گرفته در راستای اجرای طرح نماد در استان بوده است.
حیدری در پایان با اشاره به برنامهریزی صورت گرفته برای شناسایی ظرفیت دستگاههای عضو ائتلاف نماد در استان طی تابستان جاری، ابراز امیدواری کرد؛ طرح نماد در سال تحصیلی جدید پرقدرتتر از سالهای گذشته پیگیری و اجرا شود.
انتهای پیام
نظرات