• شنبه / ۲۸ تیر ۱۴۰۴ / ۱۷:۵۷
  • دسته‌بندی: ایران در جهان
  • کد خبر: 1404042817628
  • خبرنگار : 71935

خشم مردم آمریکا از بازداشت پدر ایرانی در مقابل مهدکوک فرزندش

خشم مردم آمریکا از بازداشت پدر ایرانی در مقابل مهدکوک فرزندش

بازداشت یک شهروند ایرانی مقابل مهدکودک فرزندش در آمریکا موجی از شوک و خشم را در میان والدین کودکان این مرکز آموزشی برانگیخته است. این فرد در مقابل چشمان کودکان، والدین و کارکنان، با شکستن شیشه خودرو توسط مأموران مهاجرت آمریکا (ICE) بازداشت شد.

به گزارش ایسنا، بازداشت یک شهروند ایرانی مقابل مهدکودک فرزندش در حومه شهر پورتلند ایالت اورگان آمریکا موجی از شوک و خشم در میان والدین کودکان این مرکز آموزشی برانگیخته است. این فرد در مقابل چشمان کودکان، والدین و کارکنان، با شکستن شیشه خودرو توسط مأموران مهاجرت آمریکا (ICE) بازداشت شد.

طبق گزارش خبرگزاری آمریکایی «آسوشیتدپرس»، خانواده‌های آمریکایی در یک پیش‌دبستانی در حومه پورتلند، پس از آنکه مأموران مهاجرت، پدری را در ساعات تحویل صبحگاهی فرزندان، جلوی مدرسه دستگیر کردند و شیشه ماشینش را شکستند تا او را جلوی کودکان، خانواده‌ها و کارکنان بازداشت کنند، دچار شوک شده‌اند.

«ناتالی برنینگ» پس از رساندن دخترش به مهدکودک مونتسوری در بیورتون گفت: «من احساس می‌کنم مهدکودک، جایی که از کودکان خردسال مراقبت می‌شود، باید مکانی امن باشد. این نه تنها برای خانواده آسیب‌زا است، بلکه برای همه کودکان دیگر نیز آسیب‌زا است.»

خبرگزاری آمریکایی درباره نحوه دستگیری غیرقانونی «مهدی خان‌بابازاده»، متخصص کایروپراکتیک ۳۸ ساله و یک فرد ایرانی نوشت: «خان‌بابازاده روز سه‌شنبه هنگام رساندن فرزندش به مدرسه، توسط سازمان ضابط گمرک و مهاجرت (ICE) متوقف شد. به گفته همسرش، که به دلیل نگرانی‌های مربوط به حریم خصوصی خود و فرزند خردسالش خواست نامش فاش نشود، پس از پرسیدن اینکه آیا می‌تواند ابتدا فرزند خود را به مهد کودک برساند یا خیر، به رانندگی ادامه داد و با همسرش تماس گرفت تا به او بگوید چه اتفاقی افتاده است.»

آسوشیتدپرس افزود: «به گفته همسرش، خان‌بابازاده در پارکینگ در ماشین ماند و پرسید که آیا می‌تواند به خاطر بچه‌ها و خانواده‌ها به جایی غیر از محوطه مدرسه نقل مکان کند. او از پارکینگ بیرون آمد و به خیابان رفت و شروع به باز کردن در ماشین برای پیاده شدن کرد که مأموران شیشه را شکستند و او را بازداشت کردند.»

«کلی برنز» که ۲ فرزند دارد که در پیش‌دبستانی تحصیل می‌کنند، به خبرگزاری آمریکایی گفت که شوهرش آنجا بود و صدای خرد شدن شیشه را شنید.

او گفت: «بیش از هر چیز، ما می‌خواهیم بیان کنیم که این چقدر خشونت‌آمیز و غیرانسانی بوده است. همه احساس درماندگی می‌کردند. همه ترسیده بودند.»

سازمان مهاجرت و گمرک آمریکا (ICE) در بیانیه‌ای ادعا کرد که خان‌بابازاده را به دلیل اقامت بیش از حد مجاز در ویزا بازداشت کرده است. همسر خان‌بابازاده این ادعا را رد می‌کند.

به اذعان خبرگزاری آمریکایی، مأموران سازمان مهاجرت و گمرک آمریکا از ماه می به طور چشمگیری دستگیری‌ها را در سراسر آمریکا را افزایش داده‌اند. اندکی پس از روی کار آمدن «دونالد ترامپ»، رئیس جمهور آمریکا در ژانویه، دولت او محدودیت‌های دستگیری مهاجران در مدارس، مراکز درمانی و عبادتگاه‌ها را لغو کرد و نگرانی‌هایی را در مورد رفتن به مکان‌هایی که زمانی فضاهای امن محسوب می‌شدند، برانگیخت.

با وجود ادعای سازمان مهاجرت و گمرک آمریکا درباره ویزای خان‌بابازاده، همسر او به آسوشیتدپرس گفت: «او همیشه وضعیت قانونی خود را حفظ کرده است. پس از ورود خان‌بابازاده با ویزای دانشجویی معتبر و ازدواجمان، تمام مدارک لازم را برای تنظیم وضعیت او را ارائه کردیم و پس از مصاحبه کارت سبز خود ماه‌ها پیش منتظر تصمیم نهایی بودند.»

او گفت که خان‌بابازاده در بازداشتگاه اداره مهاجرت و گمرک در تاکوما، واشنگتن نگهداری می‌شود.

«گایدپست گلوبال اجوکیشن»، که بر مدرسه مونتسوری نظارت دارد، این حادثه را «عمیقا ناراحت‌کننده» خواند.

«ماریس مندس»، مدیرعامل این مؤسسه، در بیانیه‌ای اعلام کرد: «ما درک می‌کنیم که این حادثه سوالات گسترده‌تری را در مورد چگونگی تداخل اقدامات اجرای قانون با محیط‌های مدرسه ایجاد می‌کند. بر ما پوشیده نیست که این تجربه چقدر برای افراد درگیر - به ویژه برای کودکان خردسالی که ممکن است هنگام ورود به مدرسه با والدین خود شاهد آن بوده باشند ترسناک و گیج‌کننده بوده است.»

دستگیری غیرقانونی و خشونت‌باز خان‌بابازاده درحالی است که چهارشنبه گذشته «علیرضا هاشمی‌رجاء» مدیرکل دبیرخانه شورای عالی امور ایرانیان خارج از کشور وزارت امور خارجه، اقدام غیرقانونی و خودسرانه دولت آمریکا در بازداشت گسترده اتباع ایرانی مقیم آمریکا و برخورد غیرانسانی با آن‌ها را قویا محکوم کرد.

وی با استناد به کنوانسیون روابط کنسولی۱۹۶۳ وین، تعهد دولت آمریکا برای تسهیل دسترسی کنسولی به اتباع ایرانی در کوتاه‌ترین زمان ممکن را یادآور شده و تصریح کرد: به‌رغم پیگیری‌های مکرر از سوی دفتر حفاظت منافع جمهوری اسلامی ایران در واشنگتن، تاکنون توضیحی قانع‌کننده درباره دلایل بازداشت این شهروندان ارائه نشده است. ما ضمن محکوم کردن رفتارهای توهین‌آمیز و غیرانسانی با ایرانیان مقیم آمریکا، خواهان تسهیل دسترسی کنسولی جهت ارائۀ خدمات لازم به آنها هستیم. 

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha