• یکشنبه / ۲۹ تیر ۱۴۰۴ / ۰۸:۱۷
  • دسته‌بندی: خراسان رضوی
  • کد خبر: 1404042917776
  • خبرنگار : 50072

بهبود آسیب نخاعی با ایمپلنت جدید

بهبود آسیب نخاعی با ایمپلنت جدید

ایسنا/خراسان رضوی دانشمندان ایرلندی، ایمپلنت جدید امیدوارکننده‌ای را توسعه داده‌اند که ممکن است با ارائه تحریک الکتریکی ملایم به اعصاب آسیب‌دیده، به ترمیم آسیب‌های نخاعی کمک کند.

این رویکرد جدید ارائه شده گروه پژوهشی دانشگاه پزشکی و علوم بهداشتی کالج سلطنتی جراحی ایرلند (RCSI)، در نهایت می‌تواند منجر به درمان‌های جدیدی برای افرادی شود که با فلج، درد مزمن و سایر عوارض ناشی از آسیب‌های نخاعی زندگی می‌کنند.

آسیب‌های نخاعی می‌توانند زندگی را تغییر دهند و اغلب منجر به از دست دادن دائمی حرکت یا احساس شوند و متاسفانه، درمان‌های فعلی، محدود هستند و هیچ راه شناخته‌شده‌ای برای ترمیم کامل اعصاب آسیب‌دیده وجود ندارد.  با این حال، دانشمندان کشف کرده‌اند که تحریک الکتریکی می‌تواند سلول‌های عصبی یا نورون‌ها را به رشد مجدد تشویق کند.

پروفسور فرگال اُبرایان که رهبری گروه پژوهشی مهندسی بافت کالج سلطنتی جراحی در ایرلند (RCSI) را بر عهده دارد در این مورد گفت: گروه آنان بر توسعه مواد ویژه‌ای کار می‌کند که می‌توانند سیگنال‌های الکتریکی را از طریق محل آسیب‌دیدگی منتقل کنند.  این مواد به گونه‌ای طراحی شده‌اند که با هدایت تحریک الکتریکی به جایی که بیشترین نیاز را دارد، به بدن در بهبود این مشکل کمک کنند.

این گروه پژوهشی با همکاری نزدیک متخصصان مرکز تحقیقات «امبر» (AMBER)، دانش مهندسان، زیست‌شناسان و دانشمندان مواد را با هم ترکیب کرد.

آنان مواد فوق نازکی استفاده کردند که در ابتدا برای باتری‌ها توسعه داده شده بودند سپس پژوهشگران این مواد را با کمک فناوری چاپ سه‌بعدی در یک ژل نرم گنجاندند. محصول نهایی ایمپلنت انعطاف‌پذیر و توری‌شکل شد که شبیه نخاع انسان و قادر به هدایت الکتریسیته به سلول‌های مجاور است.  این ایمپلنت پس از آزمایش در آزمایشگاه، با موفقیت سیگنال‌های الکتریکی را به سلول‌های عصبی و بنیادی، منتقل و به رشد موثرتر آنها کمک کرد.

طبق گزارش سایت ساینس، دانشمندان همچنین دریافتند که تنظیم نحوه چیدمان بافت‌های کوچک داخل ایمپلنت، آن را در حمایت از رشد سلول‌ها کارآمدتر می‌کند. 

دکتر ایان وودز، پژوهشگر ارشد این پژوهش گفت: این ایمپلنت‌های چاپ سه‌بعدی امکان کنترل دقیق نحوه انتقال سیگنال‌های الکتریکی به اعصاب آسیب‌دیده را فراهم می‌کنند. وی معتقد است که این روش می‌تواند به نسل جدیدی از دستگاه‌های پزشکی نه فقط برای آسیب‌های نخاعی، بلکه برای بیماری‌های قلبی، استخوانی و مغزی که فعالیت الکتریکی برای بهبود آنها مهم است نیز منجر شود.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha