• یکشنبه / ۲۹ تیر ۱۴۰۴ / ۰۹:۴۶
  • دسته‌بندی: همدان
  • کد خبر: 1404042917877
  • خبرنگار : 50980

عضو هیئت‌علمی دانشگاه علوم پزشکی همدان:

غربالگری دیابت باید پیش از ۳۵ سالگی آغاز شود/زنگ خطر خاموش دیابت در بدن

غربالگری دیابت باید پیش از ۳۵ سالگی آغاز شود/زنگ خطر خاموش دیابت در بدن

ایسنا/همدان عضو هیئت‌علمی دانشگاه علوم پزشکی همدان بر اهمیت سبک زندگی سالم، ورزش، کاهش وزن و در صورت لزوم استفاده از دارو برای کنترل دیابت تأکید کرد و گفت: با این اقدامات می‌توان از بروز بسیاری از عوارض دیابت جلوگیری کرده و زندگی سالم و نزدیک به نرمالی را تجربه کرد.

دکتر علی گلشائیان  در گفت‌وگو با ایسنا، با تأکید بر لزوم غربالگری زودهنگام بیماری دیابت، اظهار کرد: افرادی که اضافه‌وزن دارند یا سابقه خانوادگی ابتلا به دیابت و علائم مقاومت به انسولین در آنان دیده می‌شود، باید از سنین کمتر از ۳۵ سال مورد غربالگری دیابت قرار گیرند، همچنین تمام افراد بالای ۳۵ سال باید این آزمایش را انجام دهند.

 وی با اشاره به اینکه غربالگری دیابت در کشور با جدیت در حال انجام است، گفت: دیابت در مراحل اولیه معمولاً بدون علامت است و قند خون به‌ آرامی بالا می‌رود، اما فرد متوجه آن نمی‌شود، این افزایش پنهان قند خون می‌تواند به‌مرورزمان به کلیه‌ها، چشم‌ها و دیگر اندام‌ها آسیب وارد کند.

عضو هیئت‌علمی دانشگاه علوم پزشکی همدان با اشاره به اینکه غربالگری ابزار مهمی برای تشخیص به‌موقع بیماری دیابت است، تصریح کرد: قند یکی از مواد حیاتی بدن است و سلول‌ها برای زنده‌ماندن به آن نیاز دارند، اما تغییر سبک زندگی، کم‌تحرکی و مصرف غذاهای ناسالم موجب باقی‌ماندن قند اضافی در بدن شده است.

 گلشائیان با اشاره به آمار شیوع بیماری، گفت: امروز از هر ۱۰ نفر، یک نفر به دیابت مبتلاست. این آمار بالا نتیجه سبک زندگی اشتباه، عوامل ژنتیکی، مصرف غذاهای فست‌فودی و چاقی است.

 وی ضمن اشاره به میزان قند خون نرمال، خاطرنشان کرد: قند خون ناشتای طبیعی باید کمتر از ۱۰۰ باشد و پس از غذا، قند زیر ۱۴۰ یا نهایتاً زیر ۱۸۰ طبیعی تلقی می‌شود. اما در بیماران دیابتی، قند از این محدوده بالاتر می‌رود.

 فوق‌تخصص بیماری‌های غدد درون‌ریز و متابولیسم هشدار داد: اگر قند خون ناشتا بالای ۱۲۶ برسد، احتمال آسیب به اعضای بدن افزایش می‌یابد، در این شرایط عروق ریز در چشم‌ها، کلیه‌ها و اعصاب محیطی درگیر می‌شود؛ اما همچنان فرد علائمی ندارد.

 گلشائیان افزود: زمانی که قند ناشتا به ۱۵۰ برسد، احتمال درگیری چشمی تا سه برابر افراد سالم افزایش می‌یابد، در حالی‌ که بیمار ممکن است هیچ علامتی احساس نکند و زندگی عادی داشته باشد. 

به گفته این عضو هیئت‌علمی، علائمی نظیر پُر ادراری، پُر نوشی و کاهش وزن معمولاً در افرادی که قند خون ناشتای آن‌ها بالای ۱۸۰ باشد ظاهر می‌شود، اما عوارض دیابت حتی پیش از بروز این علائم آغاز شده‌اند.

 گلشائیان با بیان اینکه از طریق برنامه‌های غربالگری، تاکنون دو سوم بیماران دیابتی در کشور شناسایی شده‌اند، بر اهمیت سبک زندگی سالم، ورزش، کاهش وزن و در صورت لزوم استفاده از دارو برای کنترل دیابت تأکید کرد و گفت: با این اقدامات می‌توان از بروز بسیاری از عوارض دیابت جلوگیری کرده و زندگی سالم و نزدیک به نرمالی را تجربه کرد.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha