موسس طب سنتی ستاک و کارشناس تغذیه گفت: بالا بودن بیش از اندازه دمای بدن میتواند منجر به آسیب به مغز، قلب، کلیهها و عضلات شود.
سید ایمان موسوی در گفت وگو با ایسنا، اظهار کرد: گرمازدگی یکی از شدیدترین حالتهای اختلال در تنظیم دمای بدن است که زمانی رخ میدهد بدن تحت گرمای شدید قرار گرفته و نمی تواند به درستی دمای خود را پایین بیاورد در این شرایط اگر این وضعیت فوراً درمان نشود میتواند کشنده باشد.
وی افزایش شدید دمای بدن، سردرد شدید، گیجی، تهوع و استفراغ، ضربان قلب تند و قوی، تنفس سریع و سطحی، گرفتگی عضلات، بیحالی شدید، کاهش سطح هوشیاری را از علائم گرمازدگی دانست و با اشاره به راهکارهای درمان گرمازدگی تأکید کرد: خنک کردن سریع بدن، نوشیدن آب خنک و یا دوش آب سرد از اقدامات فوری در مواجهه با گرمازدگی است.
این کارشناس تغذیه در ادامه خاطرنشان کرد: در این روزهای گرم بهتر است از خوردن نوشیدنی و غذاهایی همچون قهوه، آبمیوه و شربتهای حاوی قند، نوشیدنیهای الکلی، غذاهای سرخ کردنی یا شور و ادویه دار پرهیز کنید.
وی شربت سکنجبین و خیار را از بهترین نوشیدنیها در فصل گرما دانست و افزود: این نوشیدنی با رفع عطش و کاهش علائم گرمازدگی به متعادل شدن دمای بدن کمک میکنند.
این کارشناس تغذیه در ادامه به برخی خواص ترکیب سکنجبین و خیار اشاره کرد و گفت: این نوشیدنی سنتی علاوه بر تأثیر در کاهش گرمازدگی در بهبود عملکرد دستگاه گوارش، تصفیه خون، بهبود وضعیت پوست و حتی کمک به کاهش وزن نیز مؤثر است.
موسوی با تأکید بر اهمیت پیشگیری از گرمازدگی در مشاغلی مانند کشاورزی و نانوایی توصیه کرد: کارگران در ساعات خنکتر فعالیت کنند ، بهصورت منظم آب یا دوغ کمنمک بنوشند، لباسهای نخی و روشن بپوشند و هر یک ساعت، چند دقیقه در سایه استراحت کنند.
وی در پایان بر مصرف میوههای آبدار و وعدههای غذایی سبک تأکید کرد و از کارفرمایان خواست تا شرایط کاری ایمنتری از جمله سایهبان و آب سالم را برای کارگران فراهم کنند.
انتهای پیام
نظرات