• دوشنبه / ۳۰ تیر ۱۴۰۴ / ۱۰:۰۸
  • دسته‌بندی: ایران در جهان
  • کد خبر: 1404043018709
  • خبرنگار : 71145

رسانه عبری: نتانیاهو اجازه ندارد بگوید ایران شکست نخورده است

رسانه عبری: نتانیاهو اجازه ندارد بگوید ایران شکست نخورده است
تصویری از فردو

روزنامه عبری زبان «یدیعوت آحارونوت» از محدودیت‌هایی که نخست وزیر رژیم صهیونیستی در گفتن جزئیات تقابل با ایران دارد، پرده برداشت.

به گزارش ایسنا، یدیعوت آحارانوت از زبان «ناحوم برنیاع» تحلیلگر این روزنامه نوشت: در ایران، دست‌های اسرائیل بسته است.

برنیاع افزود: ترامپ اصرار دارد که بگوید حمله آمریکا، برنامه هسته‌ای ایران را به طور کامل نابود کرده است.

وی اضافه کرد: نتانیاهو اجازه ندارد بگوید که ایران شکست نخورده است. او اجازه ندارد بگوید که ممکن است لازم باشد دوباره علیه ایران اقدام کنیم.

در این راستا، «دونالد ترامپ»، رئیس جمهور آمریکا، صبح شنبه در پستی در وبگاه Truth Social، ادعای خود مبنی بر نابودی کامل سه تأسیسات هسته‌ای ایران در حمله هوایی آمریکا در ژوئن گذشته را تکرار کرد.

او افزود: «ایران برای راه‌اندازی مجدد آنها به سال‌ها زمان نیاز دارد و اگر بخواهد، باید همه چیز را از جای دیگری از نو شروع کند.»

این بیانیه او به طور غیرمستقیم در پاسخ به گزارش اطلاعاتی جدیدی منتشر شد که پنجشنبه گذشته منتشر شد و در آن آمده بود که تنها یک سایت (فردو) تخریب شده است.

مشخص است که همه ارزیابی‌های اولیه، از جمله ارزیابی‌های ارتش آمریکا، از آسیب شدید سه سایت صحبت کرده بودند و توصیف رئیس جمهور (ژنرال دن کین، رئیس ستاد مشترک ارتش آمریکا در اولین اظهارات خود پس از عملیات) را نپذیرفته بودند.

معمولاً وقتی ارزیابی تقریباً سه هفته پس از عملیاتی از این نوع منتشر می‌شود، با توجه به اینکه بازه زمانی برای نتیجه‌گیری واقع‌بینانه‌تر در مورد اثرات حمله کافی است، تا حدی اعتبار دارد.

با این حال، رئیس جمهور آمریکا بر موضع خود پافشاری کرد و محتوای گزارش جدید را نادیده گرفت، گزارشی که نتیجه‌گیری آن سوالاتی را مطرح می‌کند، از جمله اینکه با بمب ۳۰۰۰۰ پوندی GBU-۵۷، برای هدف قرار دادن سه سایت استفاده شده است، اما تنها یک تأسیسات یعنی فردو، را به طور کامل نابود کرده است، با وجود اینکه فردو از تأسیسات نطنز و اصفهان مستحکم‌تر و در اعماق زمین قرار دارد و در جایی عمیق‌تر واقع است. بنابراین، این حمله اگر نگوییم معما، اما در هاله‌ای از ابهام باقی مانده است. طبق برخی گمانه زنی‌ها، ایران ممکن است بتواند غنی‌سازی را ظرف چند ماه از سر بگیرد.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha