مریم طاهر دوستمحمدی ۳۰ تیر با اعلام این خبر اظهار کرد: در جریان مرمت حجره شرقی مسجد امام خمینی (ره) سمنان، اقداماتی نظیر جمعآوری الحاقات ، احیای طاقچهها و بازسازی طاقنماهای قدیمی این بخش از مسجد انجام شده است.
به گزارش ایسنا به نقل از روابط عمومی اداره کل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی استان سمنان در روز دوشنبه ۳۰ تیر، رئیس اداره میراثفرهنگی، گردشگری و صنایعدستی شهرستان سمنان افزود: این عملیات با مشارکت تولیت مسجد صورت گرفت و حجره مرمتشده در حال حاضر بهعنوان دفتر تولیت مورد بهرهبرداری قرار گرفته است.
رئیس اداره میراثفرهنگی، گردشگری و صنایعدستی شهرستان سمنان افزود: این مسجد از زیباترین و باشکوهترین آثار تاریخی و اماکن دیدنی سمنان است که از آن برای مصلای نماز جمعه نیز استفاده میشود.
او با اشاره به اینکه این مسجد به دستور فتحعلی شاه ساخته شده و یکی از پنج مسجد سلطانی و چهار ایوانی ایران است، تصریح کرد: مسجد سلطانی معروف به مسجد امام (ره) سمنان در مرکز شهر سمنان و در خیابان امام خمینی واقع شده است.
طاهر دوستمحمدی با بیان اینکه مسجد امام (ره) سمنان از نمونههای مسجد و مدرسه قاجاری است، گفت: مسجد امام (ره) به شماره ۳۹۳ در فهرست آثار ملی ایران به ثبت رسیده است.
آغاز فاز نخست مرمت آبانبار تدین سمنان
رئیس اداره میراثفرهنگی، گردشگری و صنایعدستی شهرستان سمنان همچنین از آغاز عملیات مرمت و ساماندهی آبانبار تاریخی تدین (کارخانه) سمنان خبر داد و گفت: در فاز نخست عملیات مرمت و ساماندهی آبانبار تاریخی تدین سمنان، اقداماتی نظیر ساماندهی بام، مرمت بادگیرها، اجرای آجر فرش بام، عایقبندی سنتی و اجرای دانهگذاری در نماهای جانبی انجام می شود.

طاهردوستمحمدی افزود: این آبانبار شاخص دوره پهلوی اول که در میدان مشاهیر سمنان واقع شده است، تنها آبانبار دارای بادگیر در استان سمنان است.
رئیس اداره میراثفرهنگی، گردشگری و صنایعدستی شهرستان سمنان با بیان اینکه آبانبار تدین به همت حاج میرزا عبدالله تدین، از تجار و شخصیتهای برجسته سمنان ساخته شده، افزود: وجود دو بادگیر نسبتاً بزرگ در دو سوی شمالی و جنوبی مخزن که وظیفه تهویه هوای داخل را برعهده دارند، از دیگر ویژگیهای کمنظیر این بنا است.
وی در پایان با اشاره به اهمیت حفظ و احیای آثار شاخص تاریخی، ابراز امیدواری کرد با تکمیل مراحل مرمت، آبانبار تدین ضمن حفظ اصالت معماری، در مسیر معرفی هرچه بهتر میراث تاریخی شهر به گردشگران و شهروندان مورد بهرهبرداری قرار گیرد.
انتهای پیام
نظرات