• دوشنبه / ۳۰ تیر ۱۴۰۴ / ۱۲:۲۲
  • دسته‌بندی: اردبیل
  • کد خبر: 1404043018901
  • منبع : نمایندگی اردبیل

سرپرست جهاد کشاورزی اردبیل:

کشت هندوانه خارج از الگوی کشت، تهدیدی برای تولیدکنندگان است

کشت هندوانه خارج از الگوی کشت، تهدیدی برای تولیدکنندگان است

ایسنا/اردبیل سرپرست سازمان جهاد کشاورزی استان اردبیل با اشاره به اهمیت مدیریت مصرف آب در بخش کشاورزی، کشت بی‌رویه هندوانه در این استان را مورد انتقاد قرار داد و آن را تهدیدی برای تولید پایدار و اقتصاد کشاورزان عنوان کرد.

علی حسین احدی عالی ۳۰ تیر با اعلام این مطلب در جمع تعدادی از خبرنگاران افزود: استفاده بهینه از آب کشاورزی، راهی اساسی برای دستیابی به تولید پایدار و خودکفایی در تولید محصولات استراتژیک است.

وی با اشاره به تلاش دشمنان برای جلوگیری از پیشرفت و استقلال کشور در تولید محصولات اساسی، از تولیدکنندگان خواست با راهنمایی کارشناسان کشاورزی، به کشت محصولات مورد نیاز کشور بپردازند.

احدی عالی با بیان اینکه سازمان جهاد کشاورزی وظیفه هدایت، حمایت و نظارت بر الگوی کشت را بر عهده دارد، افزود: کارشناسان این سازمان تلاش می‌کنند کشاورزان را به کشت محصولات اساسی و استراتژیک ترغیب کنند.

سرپرست سازمان جهاد کشاورزی اردبیل در خصوص افزایش سطح زیر کشت هندوانه در مناطق شمالی استان گفت: کشت هندوانه عمدتاً توسط افرادی انجام می‌شود که زمین‌های زراعی را اجاره کرده و به منظور کسب سود بیشتر، اقدام به این کار می‌کنند.

وی تاکید کرد: تولید بیش از نیاز مصرفی استان، منجر به هدر رفت سرمایه و زیان اقتصادی برای تولیدکنندگان خواهد شد.

احدی عالی با اشاره به اینکه علی‌رغم ابلاغ و پیگیری‌ها، کشاورزان در سال جاری تا سطح ۱۶۵۴ هکتار (طبق گزارش‌های اعلامی شهرستان‌ها) به کشت هندوانه اقدام کرده‌اند، اظهار کرد: گزارش‌های غیر رسمی حاکی از کشت بیشتر از این مقدار است که مورد تایید این سازمان نیست.

به گفته وی، امسال کشت هندوانه حدود ۸۰۰ هکتار خارج از برنامه بوده و این مساله در کاهش قیمت این محصول نقش داشته است.

این مقام مسئول، کاهش صادرات هندوانه (به دلیل جنگ و مسدود بودن صادرات در زمان برداشت)  را از دیگر عوامل موثر در کاهش قیمت این محصول دانست.

سرپرست سازمان جهاد کشاورزی اردبیل با بیان اینکه متوسط عملکرد هندوانه ۴۵ تا ۵۰ تن در هکتار است، افزود: استفاده بیش از حد از نهاده‌های کشاورزی مانند کود، می‌تواند بر کیفیت و قیمت محصول تاثیرگذار باشد.

احدی عالی با تاکید بر اینکه سازمان جهاد کشاورزی اهرم‌های بازدارنده قوی برای کنترل دقیق کشت در اختیار ندارد، خواستار همکاری همه نهادها و ادارات (به ویژه سازمان آب منطقه‌ای) و کشاورزان در زمینه رعایت الگوی کشت شد.

وی تاکید کرد: سازمان آب منطقه‌ای باید از تخصیص آب برای کشت بیش از اندازه تعیین شده در الگوی کشت خودداری کند.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha