• دوشنبه / ۳۰ تیر ۱۴۰۴ / ۱۳:۳۷
  • دسته‌بندی: همدان
  • کد خبر: 1404043018984
  • خبرنگار : 50980

یک متخصص تغذیه:

مصرف بیش ازحد مکمل‌ها باعث سرکوب عملکرد ایمنی بدن می‌شود

مصرف بیش ازحد مکمل‌ها باعث سرکوب عملکرد ایمنی بدن می‌شود

ایسنا/همدان یک متخصص تغذیه با بیان اینکه مصرف بیش از حد مکمل‌ها به‌ ویژه در دوزهای بالا می‌تواند منجر به مسمومیت دارویی یا حتی سرکوب عملکرد ایمنی بدن شود، توصیه کرد: مکمل‌ها باید با تجویز پزشک و بر اساس نیاز واقعی بدن مصرف شوند، نه بر اساس توصیه‌های شفاهی یا فضای مجازی.

دکتر امین شریفی در گفت‌وگو  با ایسنا، با تأکید بر اینکه غذا جای دارو نیست، اظهار کرد: بسیاری از افراد تصور می‌کنند که با خوردن سوپ‌های خاص یا مصرف گوشت، مرغ، ماهی، ویتامین‌ها و مکمل‌ها، می‌توانند به‌سادگی سیستم ایمنی بدن خود را تقویت کنند، درحالی‌که این باور کامل نیست و حتی می‌تواند گمراه‌کننده باشد.

 وی با اشاره به اینکه برخی غذاها و مکمل‌ها مانند ویتامین C و مرکبات تأثیر مثبتی بر عملکرد سیستم ایمنی دارند، افزود: مصرف این مواد اگر به‌صورت متعادل باشد مفید است، اما زیاده‌روی در آن نه‌تنها سودی ندارد؛ بلکه ممکن است نتیجه معکوس داشته باشد.

 این متخصص تغذیه با تأکید بر پیچیدگی عملکرد سیستم ایمنی بدن، توضیح داد: بدن انسان به طیف وسیعی از ریزمغذی‌ها نیاز دارد که تنها با یک یا چند ماده غذایی خاص تأمین نمی‌شود، سلامت سیستم ایمنی در گرو رعایت یک الگوی تغذیه‌ای متعادل و استفاده از تمام گروه‌های غذایی است.

 دکتر شریفی با بیان اینکه مکمل‌ها را بدون تجویز  پزشک نباید مصرف کرد، هشدار داد: کمبود برخی ویتامین‌ها مانند ویتامین‌های A، C، گروه B و آهن می‌تواند عملکرد سیستم ایمنی را تضعیف کند.

وی با تأکید براینکه تقویت سیستم ایمنی نیاز به رویکردی جامع دارد، گفت: برای مثال، کمبود ویتامین A باعث ضعف در مخاط‌های تنفسی، گوارشی و قلبی می‌شود و در نتیجه، بدن را در برابر عفونت‌ها آسیب‌پذیرتر می‌کند.

 وی چاقی، خواب ناکافی، کم‌تحرکی، استرس، تغذیه ناسالم و افزایش سن را از مهم‌ترین عوامل تضعیف‌کننده سیستم ایمنی برشمرد و تأکید کرد: این باور که تنها با مصرف غذا و مکمل می‌توان سیستم ایمنی را "قوی" کرد، اشتباه و ساده‌انگارانه است.

 خوددرمانی با مکمل‌ها ممنوع!

 به گفته وی، مکمل‌هایی مانند ویتامین C برای کسانی مفید است که دچار کمبود واقعی هستند، مانند افراد سالمند، سیگاری‌ها یا کسانی که مصرف میوه و سبزی کمی دارند، در غیر این صورت، مصرف بی‌رویه آن ممکن است عوارضی مانند سنگ کلیه ایجاد کند.

دکتر شریفی در پاسخ به این پرسش که آیا مصرف غذاهای مقوی مانند سوپ می‌تواند جای دارو را بگیرد، گفت: گرچه این مواد به تأمین آب و الکترولیت‌ها کمک می‌کنند و در دوران بیماری مفیدند، اما نمی‌توانند جایگزین دارو باشند و شواهد علمی مشخصی برای کاهش دوره درمان توسط این غذاها وجود ندارد.

 مصرف طبیعی بهتر از پودرهای آماده

 وی به نقش پروبیوتیک‌ها و کلروفیل‌های گیاهی اشاره کرد و گفت: این مواد اگرچه می‌توانند به ارتقای سلامت کمک کنند، اما باید در قالب رژیم غذایی طبیعی مصرف شوند. استفاده از پودرهای کلروفیل یا جایگزینی آنها با غذای طبیعی، تأثیر قابل‌توجهی ندارد.

 دکتر شریفی تأکید کرد: اگر می‌خواهیم سیستم ایمنی قوی داشته باشیم، باید تغذیه متعادل، سبک زندگی سالم و تحرک کافی را رعایت کنیم. افراط در مصرف مواد خاص و یا وابستگی صرف به مکمل‌ راه‌حل قطعی برای سلامت نیست.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha