آیتالله مصطفی محامی امروز دوشنبه ۳۰ تیر در آیین نکوداشت نخستین قیام مردمی در سیستان برای خونخواهی امام حسین(ع) که در مصلی المهدی(عج) زابل برگزار شد، با اشاره به راهبردی بودن منطقه سیستان اظهار کرد: رهبر معظم انقلاب، سیستان را «تنگه اُحد انقلاب اسلامی» خواندهاند. این تعبیر، مسوولیتی بزرگ را بر دوش مردم و مسوولان میگذارد. اگر این منطقه از دست برود، کل جبهه آسیب میبیند؛ همانگونه که در جنگ اُحد نیز، ترک موضع توسط برخی، موجب شکست شد.
وی ادامه داد: مرزبانی فقط امنیتی نیست، بلکه ابعاد فرهنگی، اقتصادی و اجتماعی نیز دارد. حوزههای علمیه، رسانهها، نخبگان، سازمانهای فرهنگی و مردم، همگی باید در حفظ این تنگه راهبردی سهیم باشند.
امام جمعه زاهدان با اشاره به لزوم توسعه اشتغال در منطقه، افزود: درست است که روشهای سنتی کشاورزی و دامداری دیگر پاسخگو نیستند، اما ظرفیتهایی مانند استخرهای پرورش ماهی، دامداری سبک، گلخانهها، قالیبافی و صنایع دستی وجود دارد که باید بهطور جدی مورد حمایت قرار گیرد.
وی ادامه داد: سرمایهگذاری در منطقه نیازمند برنامهریزی دقیق، جذب سرمایهگذاران بومی و غیربومی و پرهیز از طرحهای بدون کارشناسی است. برخی پروژهها نظیر طرح یک میلیارد دلاری آبیاری دشت سیستان یا چاه ژرف، بدون مطالعات کافی، منجر به هدررفت منابع خواهند شد.
آیت الله محامی با تأکید بر لزوم تدوین برنامه جامع توسعه منطقه سیستان خاطرنشان کرد: منابع نباید سلیقهای و روزمره هزینه شود. اگر سیستان تنگه اُحد انقلاب است، باید همه ما در حفظ این موضع کلیدی، احساس مسوولیت عملی داشته باشیم.
وی گفت: امیدواریم با بهرهمندی از سیره امام سجاد(ع) و هدایتهای اهلبیت(ع)، نسل امروز بتواند ادامهدهنده مشعلداران تاریخ پرافتخار سیستان باشد و خداوند ما را در دنیا و آخرت از برکات قرآن و اهلبیت(ع) بینصیب نگرداند.
امام جمعه زاهدان با اشاره به نقش بینظیر امام سجاد(ع) در تداوم پیام نهضت عاشورا اظهار کرد: امام سجاد(ع) در شرایطی عهدهدار امامت شدند که نه تنها خانواده اهلبیت(ع) در اسارت بودند، بلکه فضای حاکم، سرشار از اختناق، ترس و تحریف بود.
وی افزود: نخستین اقدام آن حضرت، مدیریت بحران حادثه کربلا بود و با همراهی حضرت زینب(س)، تلاش کردند که کاروان اسرا از آن وضعیت بحرانی نجات یابد و این در حالی است که امام سجاد(ع) در غل و زنجیر و در حالیکه بهعنوان اسیر "خوارج" معرفی شده بود، با زبان صبر، اندیشه و مقاومت، پیام عاشورا را به گوش جهانیان رساند.
آیت الله محامی ادامه داد: با وجود نبود وسایل ارتباط جمعی، امام سجاد(ع) کاری کردند که حادثه کربلا نه در کربلا محبوس بماند و نه در تاریخ فراموش شود. ایشان از ابزارهای تبلیغی چون اشک، دعا، خطبه، رفتار و گفتوگو با مردم بهره گرفتند و این پیام را از کوچهها و بازارها به عمق جان مردم رساندند.
وی تصریح کرد: گریههای امام سجاد(ع) بر پدر بزرگوارشان، تنها جنبه عاطفی نداشت بلکه بار سیاسی و تربیتی داشت و همین اشکها، بسترساز بیداری عمومی در برابر ظلم بنیامیه شد. آن حضرت با تکیه بر کرامت انسانی، توانستند در دل دشمنان هم نفوذ کرده و جایگاه امام حسین(ع) را بهتدریج در افکار عمومی بازسازی کنند.
امام جمعه زاهدان با بیان اینکه نهضت نرم فرهنگی امام سجاد(ع) منجر به شکوفایی علمی و فکری در دوران امام باقر(ع) و امام صادق(ع) شد، افزود: آن حرکت فرهنگی پایهگذار تمدن اسلامی بود که هزاران شاگرد از دامان آن برخاستند و امروز ثمرات آن را در سراسر جهان اسلام مشاهده میکنیم.
وی به جایگاه تاریخی و تمدنی مردم سیستان پرداخت و گفت: یکی از افتخارات ماندگار مردم این دیار، نپذیرفتن دستور لعن امیرالمؤمنین علی(ع) در دوره حکومت بنیامیه بود. همچنین پس از شنیدن خبر شهادت امام حسین(ع)، مردم سیستان علیه حاکم وقت قیام کردند و او را از منطقه بیرون راندند.
آیتالله محامی تصریح کرد: این وقایع، نشاندهنده آگاهی، ولایتمداری و بصیرت تاریخی مردم سیستان است؛ مردمی که از دیرباز، همراه اهلبیت(ع) و مخالف ظلم بودهاند و امروز نیز از نسل جوان همین مردم، انتظار میرود که ادامهدهنده آن راه پرافتخار باشند.
وی با اشاره به وقایع اخیر منطقه، از جمله شکست طرحهای دشمن صهیونیستی در جنگ اخیر، گفت: آنچه دشمن را ناکام گذاشت، حضور بهموقع و بصیرت مردم بود. مردم ایران، از جمله مردم سیستان و بلوچستان، با حضور در صحنه، تشییع شهدا، راهپیماییها و مناسبتهای مختلف، نشان دادند که حامی نظام و ولایت هستند.
انتهای پیام
نظرات