• سه‌شنبه / ۳۱ تیر ۱۴۰۴ / ۱۴:۱۹
  • دسته‌بندی: قم
  • کد خبر: 1404043119771
  • خبرنگار : 50455

سرپرست معاونت فرهنگی، اجتماعی و زیارت استانداری خبر داد

برگزاری شورای عالی زیارت در قم/تشکیل ۲۰ کمیته تخصصی برای اربعین حسینی

برگزاری شورای عالی زیارت در قم/تشکیل ۲۰ کمیته تخصصی برای اربعین حسینی

ایسنا/قم سرپرست معاونت فرهنگی، اجتماعی و زیارت استانداری قم با بیان اینکه ایجاد فرصت‌ها و استفاده از فرصت‌های موجود در اولویت‌های سیاست کلان معاونت فرهنگی، اجتماعی و زیارت قرار دارد، گفت: کارگروه ملی زیارت به ریاست رئیس جمهور با ایده‌پردازی استانداری قم به شورای عالی زیارت تبدیل خواهد شد و با هماهنگی‌های انجام‌ شده این شورا در قم برگزار می‌شود.

حسین محمودی، سرپرست معاونت فرهنگی، اجتماعی و زیارت استانداری قم در نخستین نشست رسانه‌ای با عنوان «برای قم» که امروز، ۳۱ تیر در سالن امام جواد(ع) استانداری قم برگزار شد، با تاکید بر رویکرد برنامه محور، گفت: هدف این است که برنامه‌های کلان، مانند برنامه هفتم توسعه، در تمامی دستگاه‌ها و نهادهای عملیاتی به صورت منسجم اجرا شوند، زیرا برنامه‌ها می‌توانند به عنوان منابع اثرگذار و سرمایه‌های ارزشمند، در ارتقا شاخص‌ها و بهره‌وری کلان نقشی کلیدی ایفا کنند. بنابراین، در حوزه معاونت فرهنگی، اجتماعی و زیارت نیز، این رویکرد برنامه محور پیگیری می‌شود.

وی با تاکید بر بهره‌گیری حداکثری از ظرفیت‌های اسناد بالادستی در حوزه‌های فرهنگی، اجتماعی و زیارت، گفت: ساختارهای تعریف شده در این اسناد باید در سطح استان‌ها فعال شوند. زیرا اگر این اسناد فعال شده و ساز و کار عملیاتی برای آن‌ها تعریف شود، می‌تواند منابع و امکانات لازم به استان‌ها هدایت شود، در غیر این صورت، ممکن است نتوانیم از این ظرفیت‌ها بهره‌مند شویم. برای مثال، در حوزه فرهنگی، نقشه مهندسی فرهنگی کشور باید برش استانی داشته باشد. هرچند در گذشته به علت کم‌کاری، این برش‌ها محقق نشد، اما اکنون با پیگیری‌های استاندار قم، بستری فراهم شده است که این امر به زودی عملیاتی شود و ما بتوانیم از این منابع بهره‌مند شویم.

سرپرست معاونت فرهنگی، اجتماعی و زیارت استانداری قم در بخش دیگری از سخنان خود گفت: آنچه از زمان انتصاب، از اسفند تاکنون انجام داده‌ام، برپایی ستاد تسهیلات زائران بوده است. با توجه به حجم بالای زائرانی که در مراکز اقامتی استان حضور یافته‌اند، نیاز به مدیریت و سازماندهی خاصی داشت که به بهترین شکل انجام شد و برنامه‌های فرهنگی متنوعی در حرم مطهر بانوی کرامت و مسجد مقدس جمکران برگزار شد. همچنین، استقبال و بدرقه مناسبی از زائران قم صورت گرفت و در ایام ماه مبارک رمضان، دهه کرامت و دهه ولایت و امامت، خدمات مذهبی و فرهنگی مطلوبی در اختیار آنان قرار گرفت.

محمودی بیان کرد: برای ارائه گزارش عملکرد این معاونت باید مدت زمان مشخصی سپری شود، سپس براساس منطق مدیریتی علاوه‌ بر تغییر در ساختار مدیریتی این معاونت، گزارش عملکرد خود را ارائه بدهیم؛ همچنین مدیر ابلاغ‌دار یا عنوان‌دار در این معاونت نداریم اما خلأ در این حوزه وجود ندارد و نقش مدیریتی در حوزه فرهنگی، اجتماعی و زیارت اهدا شده است اگرچه به‌طور قانونی ابلاغ نشده است که پس از تصویب نهایی، اطلاع‌رسانی خواهد شد.  

وی با اشاره به استقرار مشاورین در مساجد سطح استان با همکاری و تعامل استانداری و سپاه قم گفت: در حوزه اجتماعی، خدمات مشاوره روانشناختی با محوریت طرح فرهنگ‌سازی و کاهش هزینه‌های مشاوره روانشناسی برای عموم مردم در سطح مساجد آغاز شده است.

سرپرست معاونت فرهنگی، اجتماعی و زیارت استانداری قم افزود: در راستای این طرح، ۲۱۰ مسجد در ۲ سطح با حضور مستمر روزانه و هفتگی مشاوران و متخصصان، به عموم مردم خدمات مشاوره‌ای ارائه می‌دهند که تاکنون ۷۰ مسجد در این زمینه فعال شده‌اند.

محمودی مسئله «محله محوری» را مورد توجه قرار داد و گفت: اگر قرار است مردم‌محوری و امور محلی به شکل واقعی و مؤثر تحقق یابد، بی‌شک باید سازوکارهای اجرایی آن نیز متناسب با همین شرایط طراحی و پیاده‌سازی شوند. باید در هر محله، ساختاری فعال و مؤثر ایجاد شود. ساختاری مانند مساجد، مدارس، خانه‌های فرهنگی و هنری که نقش محوری در شناسایی مسائل، نیازسنجی و تعیین روش‌های اقدام ایفا کنند؛ این نکته‌ای است که باید به صورت جدی مورد توجه قرار گیرد و در عمل به آن اهتمام ورزیم.

وی تفویض اختیار از سوی رئیس جمهور به استانداران را مهم دانست و گفت: این تمرکز، می‌تواند تسهیلگری امور، افزایش بهره‌وری، عدالت در توزیع منابع، و بررسی و حل مسائل هر استان را متناسب با شرایط و زیست‌بوم خودش، به همراه داشته باشد.

محمودی بیان کرد: در کشور ساختاری تحت عنوان «کارگروه ملی زیارت» تشکیل شده است که عمدتاً بر مسائل مشهد مقدس و حرم رضوی تمرکز دارد. اما باید این کارگروه سهم هر استان را در ظرفیت‌های زیارتی نیز پوشش می‌داد. مطالعه و بررسی‌های ما نشان داده است که قم هنوز سهم مناسب و مطلوبی در بهره‌برداری از این ظرفیت‌ها ندارد، هرچند در کنار این موضوع، استاندار قم در این عرصه تحولات اساسی ایجاد کرده است.

وی با بیان اینکه ایجاد فرصت‌ها و استفاده از فرصت‌های موجود در اولویت‌های سیاست کلان معاونت فرهنگی، اجتماعی و زیارت قرار دارد، ادامه داد: کارگروه ملی زیارت به ریاست رئیس جمهور با ایده‌پردازی استانداری قم به شورای عالی زیارت تبدیل خواهد شد و با هماهنگی‌های انجام‌ شده این شورا در قم برگزار می‌شود.

سرپرست معاونت فرهنگی، اجتماعی و زیارت استانداری قم با اشاره به اینکه ۲۰ کمیته تخصصی برای اربعین حسینی در قم تشکیل شده است، بیان کرد: سه موضوع محوری پیاده‌روی زائران از قم، مواکب مستقر در مسیر پیاده‌روی و زائرانی که برای پیاده‌روی اربعین از مسیر قم عبور می‌کنند، اولویت فعالیت‌های ستاد اربعین در استان قم است.

محمودی اظهار کرد: ظرفیت‌های اسکان موقت برای زائران اربعین تدارک و حمل و نقل وسایل مواکب مستقر در اربعین تدبیر شده است؛ پیش‌بینی‌های لازم برای مقدمات برگزاری پیاده‌روی باشکوه اربعین انجام شده است؛ همچنین موضوع پیاده‌روی جاماندگان اربعین حسینی در استان قم و پیاده‌روی در بلوار پیامبر اعظم (ص) نیز پیش‌بینی شده است.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha