• سه‌شنبه / ۳۱ تیر ۱۴۰۴ / ۱۹:۳۵
  • دسته‌بندی: علم
  • کد خبر: 1404043119904
  • خبرنگار : 71589

بسته اخبار علمی و دانشگاهی

از کولر جدید مریخی ناسا تا اولین تانک نابودگر پهپادها

از کولر جدید مریخی ناسا تا اولین تانک نابودگر پهپادها

سرویس علمی و دانشگاهی ایسنا در روز سه‌شنبه، ۳۱ تیر ماه ۱۴۰۴ میزبان اخبار گوناگونی در حوزه‌هایی همچون علم، پژوهش، فضا، دانش‌بنیان‌ها، فناوری، هوش مصنوعی و دانشگاهی بود که در اینجا قصد داریم نگاهی به خلاصه‌ای از این اخبار بیندازیم.

به گزارش ایسنا، سرویس علمی و دانشگاهی خبرگزاری دانشجویان ایران در روزی که گذشت، به اخبار گوناگونی پرداخته است که در ادامه قصد داریم مروری داشته باشیم بر اخبار منتشر شده امروز که برای مطالعه نسخه کامل هر یک از آنها می‌توانید بر روی تیتر آبی‌رنگ خبر کلیک کنید.

رونمایی از اولین تانک مسلح به نابودگر لیزری پهپاد در جهان

ترکیه از اولین تانک مسلح به سلاح لیزری در جهان که پهپادها را در هوا مختل و نابود می‌کند، رونمایی کرد.

معرفی بیماری‌های روانی ناشی از تعامل با هوش مصنوعی

پژوهشگران روانپزشکی طی یک مطالعه جدید در مورد خطرات جدی روانی هوش مصنوعی برای کاربران خود هشدار می‌دهند.

۱۱ نوع مختلف از چاقی شناسایی شد

چندین دهه است که چاقی با عددی روی ترازو یا شاخص توده بدنی (BMI) تعریف می‌شود. اما یک مطالعه پیشگامانه نشان داده که موضوع بسیار پیچیده‌تر از این گزینه‌هاست. این پژوهش ۱۱ نوع زیستیِ متمایز از چاقی را شناسایی کرده که هر کدام علت‌ها و خطرات سلامتی منحصربه‌فردی دارند و می‌توانند نحوه درمان و درک ما از این بیماری را تغییر دهند.

هم‌افزایی با وزارت ارتباطات در ۳ حوزه‌ کلیدی/ ۵۱ درصد دستگاه‌های اجرایی نیازمند ارتقای امنیت شبکه

معاون علمی رئیس‌جمهور بر اهمیت همکاری‌های مشترک با وزارت ارتباطات در حوزه‌های کلیدی از جمله «افتا» (امنیت فضای تولید و تبادل اطلاعات)، «هوش مصنوعی» و «کوانتوم» تاکید کرد.

قرارداد همکاری «اوپن‌ای‌آی» با دولت بریتانیا

شرکت «اوپن‌ای‌آی»(OpenAI) یک توافق‌نامه با دولت بریتانیا امضا کرده است که می‌تواند منجر به سرمایه‌گذاری آن در زیرساخت هوش مصنوعی این کشور شود.

«اوپن‌ای‌آی» و «گوگل» از ریاضی‌دانان پیشی می‌گیرند اما از یکدیگر نه!

«اوپن‌ای‌آی» و «گوگل» در المپیاد بین‌المللی ریاضی ۲۰۲۵ توانستند مدال طلا را کسب کنند اما مسائلی درباره رقابت بین آنها مطرح شده است.

مهلت ارسال پیشنهاده به فراخوان حمایت از دوره‌های پسادکتری تحقیقات بنیادی

مهلت ارسال پیشنهاده به دومین فراخوان مشترک دبیرخانه شورای عالی عتف-بنیاد ملی علم ایران برای حمایت از دوره‌های پسادکتری تحقیقات بنیادی اعلام شد.

تشریح شیوه‌های حمایت از طرح‌های فناورانه در معاونت علمی ریاست‌جمهوری

نماینده ستاد توسعه اقتصاد دانش‌بنیان غذا و کشاورزی در حاشیه نخستین رویداد ملی «راهبرد سلامت در اصناف غذایی» ضمن بازدید از غرفه‌های شرکت‌های فعال و فناور حاضر در رویداد، به تشریح شیوه‌های حمایت از طرح‌های فناورانه در معاونت علمی، فناوری و اقتصاد دانش‌بنیان ریاست‌جمهوری پرداخت.

کولر جدید ناسا برای سفر به مریخ

سامانه خنک‌کننده‌ یا کولر پیشرفته و جدید ناسا، ماموریت‌های سرنشین‌دار به سیاره سرخ را ممکن می‌سازد. این سامانه به گونه‌ای طراحی شده است که احتمال جوش آوردن را به صفر برساند.

نقاط قرمز مرموز کیهان، کهکشان نیستند

دانشمندان طی یک مطالعه جدید، نقاط قرمز مرموز در جهان اولیه را بذرهای ستاره‌های پرجرم معرفی کردند.

آمادگی دانشگاه تهران برای همکاری با دانشگاه‌های برتر ارمنستان

سرپرست دانشگاه تهران با تاکید بر اینکه این دانشگاه آمادگی کامل دارد که در همه عرصه‌ها با دانشگاه‌های برتر ارمنستان همکاری کند، گفت: این همکاری در قالب پروژه‌های مشترک و تبادل استاد و دانشجو امکان‌پذیر است.

سلامتی و رضایت بیشتر کارکنان با هفته کاری چهار روزه

نتایج یک پژوهش جدید نشان داده است که هفته کاری چهار روزه، کارکنان را سالم‌تر و راضی‌تر نگه می‌دارد. محققان می‌گویند کار کردن به صورت چهار روز در هفته بدون کاهش حقوق، به طور قابل توجهی رفاه کارکنان را بهبود می‌بخشد.

افزایش ۵ برابری تولید نقشه‌های زمین‌شناسی با هوش مصنوعی در ایران

معاون زمین‌شناسی سازمان زمین‌شناسی و اکتشافات‌معدنی کشور ضمن اشاره به برنامه‌های این سازمان در دوره جدید مدیریتی، گفت: مأموریت اصلی سازمان زمین‌شناسی و اکتشافات‌معدنی کشور، تهیه نقشه‌های زمین‌شناسی کشور است و این وظیفه همچنان به عنوان مأموریتی ثابت و محوری دنبال می‌شود.

از اصلاح فرایند اعطای گواهینامه دانش‌بنیانی تا توسعه نمایشگاه ایران‌ساخت

معاون توسعه شرکت‌های دانش‌بنیان معاونت علمی ریاست‌جمهوری در چهارمین دورهمی مدیران عامل شرکت‌های عضو منطقه بین‌المللی نوآوری ایران ضمن اشاره به بسته‌های حمایتی این معاونت، گفت: اصلاح فرایند اعطای گواهینامه دانش‌بنیانی، حمایت از حضور مؤثر شرکت‌های دانش‌بنیان در بازارهای جهانی، تقویت شرکت‌های دانش‌بنیان فعلی، توسعه نمایشگاه ایران ساخت و تعامل با سایر بخش‌ها مانند گمرک از جمله تسهیلات معاونت علمی و فناوری ریاست‌جمهوری است.

روند بازنگری دروس دانشگاه سوره با نگاه اجتهادی به میراث اسلامی

رئیس دانشگاه سوره گفت: دانشگاه سوره در تلاش است میراث ایرانی-اسلامی را در قالب دروس تحصیلی با رویکردی اجتهادی ارائه دهد.

تشخیص زودهنگام بیماری گیاهان با هوش مصنوعی

هر ساله، آفت‌ها و بیماری‌های مختلف، خسارت‌های سنگینی به محصولات کشاورزی وارد می‌کنند. شناخت زودهنگام این بیماری‌ها می‌تواند نقش مهمی در حفظ سلامت گیاهان و افزایش بهره‌وری مزارع داشته باشد.

هوش مصنوعی تا ۶ ماه آینده جایگزین استخدام‌کنندگان می‌شود

مدیرعامل استارت‌آپ «پرپلکسیتی» ادعا می‌کند که احتمالا هوش مصنوعی ظرف ۶ ماه آینده جایگزین استخدام‌کنندگان و دستیاران شود.

اقدامات صندوق نوآوری برای رفع تنگناهای مالی دانش‌بنیان‌ها و غیبت بانکها در روزهای سخت اقتصاد نوآوری

مدیر تسهیلات تجاری‌سازی و ضمانت‌نامه صندوق نوآوری و شکوفایی با تشریح روند دقیق و چندلایه بررسی، تصویب و تخصیص تسهیلات به شرکت‌های دانش‌بنیان، تأکید کرد: همه منابع مالی در قالب چارچوب‌های قانونی و تحت نظارت کامل کارشناسی و مالی پرداخت می‌شوند. ضمن این‌که در شرایط فعلی هم که بسیاری از شرکت‌ها بازار فروش خود را از دست داده‌اند، صندوق تدابیری اندیشیده است.

تخم مرغ از آنچه فکر می‌کردیم مفیدتر است

در یک آزمایش بالینی پیشگامانه، پژوهشگران تاثیر کلسترول و چربی اشباع‌ شده را بررسی کردند و دریافتند که تخم‌مرغ‌ها ممکن است بسیار کم‌ضررتر و حتی احتمالا مفیدتر از آن چیزی باشند که پیش‌تر تصور می‌شد. این جدیدترین تحقیق در این حوزه است که با داده‌های علمی مستحکم، دیدگاه رایج نسبت به تخم‌مرغ به‌عنوان یک غذای مضر را به چالش می‌کشد.

تمدید ثبت‌نام آزمون استخدامی دانشگاه‌های علوم‌پزشکی

مرکز آزمون جهاددانشگاهی در اطلاعیه‌ای اعلام کرد که آزمون استخدامی دانشگاه‌ها و دانشکده‌های علوم پزشکی و خدمات بهداشتی درمانی و مؤسسات تابعه وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی تا اول مردادماه ۱۴۰۴ تمدید شده است.

نانوکپسول گیاهی برای درمان التهابات مزمن و بیماری‌های مفصلی و گوارشی

یک شرکت دارویی با فناوری نانو، کپسول گیاهی تولید کرده که در درمان التهاب مفاصل، مشکلات گوارشی و بیماری‌های مزمن تاثیرگذار است؛ چرا که این محصول با افزایش جذب ماده مؤثر زردچوبه در بدن، اثرات درمانی قوی‌تری نسبت به داروهای رایج دارد.

افزایش حمایت از حوزه‌های نوظهور/تقویت زیرساخت‌های کوانتومی در ۸ دانشگاه

معاون علمی، فناوری و اقتصاد دانش‌بنیان رئیس‌جمهور در نشست هیات امنای بنیاد ملی علم ایران از برنامه‌های گسترده این بنیاد برای حمایت هدفمند از پژوهشگران در حوزه‌های نوظهور همچون کوانتوم، زیست‌فناوری و هوش مصنوعی خبر داد.

«اسپیس‌ایکس» پرتاب ماهواره را ۱۱ ثانیه پیش از پرتاب لغو کرد

شرکت «اسپیس‌ایکس» شامگاه دوشنبه ۲۱ ژوئیه ارسال دو ماهواره ارتباطی را ۱۱ ثانیه پیش از پرتاب لغو کرد.

کاربران «چت‌جی‌پی‌تی» روزانه ۲.۵ میلیارد درخواست ارسال می‌کنند

«اوپن‌ای‌آی» می‌گوید «چت‌جی‌پی‌تی» روزانه ۲.۵ میلیارد درخواست را از کاربران جهانی دریافت می‌کند.

عکس روز ناسا از همکاری انفجاری دو ستاره

عکس روز ناسا همکاری دو ستاره یک منظومه را در وقوع انفجار ابرنواختر به نمایش می‌گذارد.

برگزاری کلاس‌های رایگان مرور دروس عمومی در دانشگاه علم و فرهنگ

دانشگاه علم و فرهنگ در راستای مسئولیت اجتماعی خود، کلاس‌های مرور فشرده و رایگان برای دروس عمومی را به صورت آنلاین برگزار می‌کند.

گزارش عملکرد سال ۱۴۰۳ بنیاد ملی علم منتشر شد

گزارش عملکرد بنیاد ملی علم ایران در سال ۱۴۰۳ منتشر شد. بر اساس این گزارش در سال ۱۴۰۳ بنیاد ملی علم ایران، حمایت‌های گسترده‌ای از جامعه علمی کشور انجام داده است و اقبال پژوهشگران به ارسال طرح‌های پژوهشی برای بنیاد افزایش قابل توجهی پیدا کرده است.

فراخوان مشترک بنیاد علم و ستاد نانو در حوزه‌های نوظهور و آینده‌ساز تمدید شد

فراخوان «حوزه‌های نوظهور و آینده‌ساز (مشترک بنیاد ملی علم ایران - ستاد توسعه فناوری نانو)» تا ۱۵ مرداد ۱۴۰۴ تمدید شد.

موفقیت دو دانشجوی ایرانی در بورس دیوار بزرگ چین ۲۰۲۵

دو دانشجوی برجسته کشورمان در دستاوردی ارزشمند برای جامعه دانشجویی و پژوهشگران جوان ایران، موفق شدند در میان برگزیدگان بورس دیوار بزرگ چین در سال ۲۰۲۵ قرار بگیرند.

بازگشت دانشجویان پزشکی کره جنوبی از اعتصاب

با بازگشت دانشجویان تحریم‌کننده به دانشگاه، دانشکده‌های پزشکی کره جنوبی با چالش‌هایی روبرو هستند.

تاثیر جالب توجه ۲ واکسن بر جلوگیری از زوال عقل

مطالعه‌ای گسترده نشان می‌دهد تزریق دو واکسن، خطر زوال عقل را کاهش می‌دهند.

آغاز فعالیت رستوران‌های مکمل در ۱۷ دانشگاه منتخب از اول مهرماه

مدیرکل دفتر طرح و برنامه سازمان امور دانشجویان گفت: فعالیت رستوران‌های مکمل در ۱۷ دانشگاه منتخب کشور از اول مهرماه آغاز خواهد شد.

تأکید بر ضرورت ارتقاء وضعیت تغذیه و خوابگاه‌های دانشجویی

رئیس سازمان امور دانشجویان در نشست جمع‌بندی مرحله آزمایشی طرح الگوی نوین تغذیه بر ضرورت ارتقاء وضعیت تغذیه و خوابگاه‌های دانشجویی تأکید کرد.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha