دکتر محمدعلی جهانی سهشنبه ۳۱ تیر در نشست خبری با اصحاب رسانه، اظهار کرد: با وجودی که بیماری سرخک در سال ۲۰۲۳ در کشور ریشه کن شد اما برخی استانها همچنان درگیر آن بودند.
وی علت شیوع سرخک در بابل را ورود مسافران از تهران در هفتههای اخیر دانست و افزود: بیماری سرخک میتواند از طریق تنفس انتقال یابد و با علایمی چون تب، سرفه، آبریزش بینی و بثورات پوستی در دهان و صورت و بدن ظاهر شود.
جهانی شیوع هاری را از دیگر بحران مهم شهرستان بابل برشمرد و گفت: هاری ویروس منتقل شده به انسان است که بر سیستم عصبی تأثیر گذاشته و سبب التهاب مغز و مرگ انسان میشود.
معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی بابل ادامه داد: عامل هاری ناشی از گزیدگی حیواناتی چون سگ، گربه، خرگوش، خفاش و...است.
جهانی با اشاره به اینکه اقدام سریع منجر به نجات جان بیمار مبتلا به هاری میشود، تصریح کرد: دو مرکز مهم برای مراجعه به بیماران مبتلا به هاری در بابل وجود دارد.
وی با بیان اینکه شستشوی سریع محل گزیدگی و تزریق به موقع واکسن و سرم میتواند جان بیمار را نجات دهد، افزود: هزینه فردی که دچار گازگرفتگی سگ و گربه شده در یک مرحله بین شش تا ۱۰ میلیون است که اگر سطح گزش بالا باشد به چندمرحله تزریق سرم و واکسن نیاز است که برای درمان هزینه چندبرابری برای علوم پزشکی به همراه دارد.
جهانی از گزش هزار و ۶۰۰ مورد حیوانات خانگی و بلاصاحب در چهار ماه نخست امسال در بابل خبر داد و یادآور شد: روند افزایشی را در گاز گرفتگی سگ و گربه و غیره از سال ۱۳۹۴ تا کنون داشتیم. بیشترین حمله از سوی حیوانات بلاصاحب ناشی از رفتارهای تحریک آمیز بوده که ۷۹ درصد گاز گرفتگی افراد از طریق سگ بوده است.
معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی بابل، با بیان اینکه ۵۵ درصدی گازگرفتگی از سوی حیوانات اهلی بوده و این موضوع چالش جدی در شهرستان است، افزود: طبق آمار در سال گذشته دو سوم گاز گرفتگی از سوی حیوانات اهلی اتفاق افتاد که ناشی از افزایش نگهداری حیوانات در خانه است.
جهانی با اشاره به اینکه شهرستان بابل با ۵۵۱ هزار نفر جمعیت دارای شش بخش و هفت شهر، ۱۳ دهستان و ۵۱۲ روستاست، تصریح کرد: دو شهر بابل و امیرکلا بالای ۲۰ هزار نفر جمعیت دارد، برای این دو شهر هفت مرکز جامعه سلامت شهری و سه مرکز شهری و روستایی در بابل، ۱۵ پایگاه بهداشتی و ۱۱۹ پزشک خانواده شهری و یک مرکز مشاوره و مراقبتهای بیماریهای رفتاری در مرکز شهید رستمی داریم. برای پنج شهردیگر بابل نیز سه مرکز جامع خدمات شهری و روستایی، دو مرکز شبانهروزی و ۹ پایگاه بهداشتی داریم.
وی اضافه کرد: ۱۷۵ خانه بهداشت و ۴۰ مرکز بهداشتی و درمانی داریم که درصدد هستیم ۴۱ مرکز را در شهید آباد همزمان با هفته دولت افتتاح کنیم.
پوشش ۱۰۰ درصدی جمعیت بابل زیر نظر پزشک خانواده
معاون بهداشتی دانشگاه علومپزشکی بابل با اشاره به اینکه در پنج شهر زیر ۲۰ هزار نفر جمعیت این شهرستان ۶۱ پزشک خانواده و ۴۶ مامای خانواده فعالیت دارند، بیان کرد:
وی از فعالیت ۷۰۰ نیرو در معاونت بهداشتی بابل خبر داد و تصریح کرد: ۲۸۷ بهورز، ۹۰ پزشک، ۵۱ نفر مراقب سلامت، ۲۳ دندانپزشک و ۵۴ ماما داریم که در مراکز دویستوسیگانه ما اعم از ستادی و غیر ستادی در سطح شهرستان خدمات میدهند.
معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی بابل به قدمت بالای فضای فیزیکی خانههای بهداشت این شهرستان خبر داد و افزود: ۱۷۵ خانه بهداشت داریم که ۸۰ خانه بهداشت ما با قدمت بالای ۲۵ سال ساخت و ۹۵ خانه بهداشت قدمت یک تا ۲۵ سال دارند که نیازمند جذب خیرین و مشارکت مردمی در این حوزه هستیم.
وی با اشاره به وضعیت فضای فیزیکی مراکز بهداشتی نیز توضیح داد: از میان ۴۰ مرکز بهداشتی و درمانی اعم از شهری و روستایی، ۲۳ مرکز قدمت بالای ۲۵ سال و ۱۷ مرکز بهداشتی نیز قدمت یک تا ۲۵ سال دارد. ساختمان ستاد بهداشتی نیز از سال ۱۳۴۸ تحت عنوان بهداری احداث شده بود و از قدمت بالایی برخوردار است.
وی از فعال کردن سیستم «اچ.اس.آر» در معاونت بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی بابل خبر داد و اضافه کرد: هدف ما انجام پژوهش و مطالعات مبتنی بر نیاز جامعه براساس مشکلات مردم است.
تشکیل هیات مدیره برای ۳۵۰ خیرین حوزه سلامت
جهانی افزود: با سازماندهی مجمع خیرین سلامت بابل کمک های مردمی به صورت واقعی هدایت و تجهیزات متناسب بر اساس نیاز تهیه میشود.
وی افزود: برنامه ریزی سند استراتژیکی طرح توسعه چشم انداز پنج سال آینده این معاونت با مشارکت ۳۰ نفر از مدیران ستادی انجام که تا ۱۵ مرداد نهایی میشود.
معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی بابل از انعقاد قرارداد ارتباط اتوماسیون با مراکز ۴۰ گانه خبر داد و گفت: سه مرکز گلوگاه، خشرودپی و فیروزجاه به صورت شبانه روزی خدمات دهی دارند که درصدد بالا بردن کیفیت آنها هستیم.
وی افزود:با اعتبار یک میلیارد و ۲۰۰ میلیون تومان درصدد هستیم استاندار مازندران فضای فیزیکی این مراکز را افزایش داده و برای آنها سه ماما جذب کنیم که از ماه آینده مشغول به کار میشوند.
جهانی با اشاره به اینکه خانه بهداشت فیلبند در کل هفته دارای پزشک شده است، بیان کرد: راه اندازی واحد بهداشتی و اختصاص مراقب بهداشت به منطقه عشایری گلیرون و فعال نگه داشتن خانه بهداشت شیخ موسی با دو بهورز از اقدامات این معاونت در سال جاری بوده است.
راهاندازی مرکز شهید آباد بابل در هفته دولت
معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی بابل یادآور شد: یکی از خیران ۵۰۰ متر زمین برای ساخت مرکز در اختیار ما قرار داد که این مرکز با ۴۰۰ متر زیربنا با اعتبار دانشگاه علوم پزشکی بابل احداث شد و تجهیز آن نیز توسط همین خیر در حال انجام است تا در هفته دولت راه اندازی شود.
وی بهروزرسانی تشکیلات معاونت بهداشتی را که در سال ۱۳۰۵ انجام شد را از ضروریات این معاونت دانست و گفت: باید بر اساس تشکیلات جدید جذب نیروی بیشتر داشته باشند.
جهانی افزود: نیازمند کمکهای بیشتر و نظاممند خیرین و مردم در تأمین بخشی از هزینههای تعمیرات و تجهیزات و همچنین نیازمند جذب نیروهای فنی و تخصصی هستیم.
مجوز جذب ۱۰۰ بهورز
وی با اشاره به اینکه مجوز جذب ۱۰۰ بهورز را در شهرستان بابل اخذ کردیم و منتظر امضا وزیر برای انجام مقدمات آن هستیم، تصریح کرد: تعدادی از شرکتکنندگان در آزمون قبول و نسبت به منطقه خود تعهد دارند که ما سعی داریم آنها رادرقالب تعهد جذب کنیم تا درصورتی که سیستم ومردم از عملکرد آنها راضی بودند آنها را بعنوان مدیران آینده بهداشت و درمان استخدام کنیم.
جهانی بیان کرد: در فاز نخست این سیاستگذاری، درصدد جذب هفت دندانپزشک و شش پزشکیم که درحال حاضر یک پزشک را در قالب عدالت آموزشی جذب کردیم.
متناسب سازی حقوق پزشکان خانواده
معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی بابل با اشاره به اینکه حقوق پزشکان خانواده مستقر در روستاها کمتراز پزشکان شهری است، ادامه داد: با توجه به اینکه خدمات پزشکان خانواده روستایی در مکان دورتر با مشکلات بیشتر انجام میشود اما حقوق آنها کمتر است پیگیر متناسبسازی حقوق پزشکان خانواده روستایی از وزارت بهداشتیم.
معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی بابل گفت: این چهار خانه بهداشت در روستاهای افرابن، بندبن، کمانچوسر و لیسی احداث میشود.
وی همچنین گفت: نیازمند ۱۴۰ قلم تجهیزات غیرپزشکی و ۳۵۵ قلم تجهیزات پزشکی هستیم.
مازندران پیرترین استان کشور بعد از گیلان
معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی بابل با اشاره به چالش جوانی جمعیت و کاهش میزان باروری در شهرستان بابل گفت: با کاهش جمعیت جوان و افزایش جمعیت سالمندی مواجهیم. تعداد بارداری ثبت شده بابل در سال جاری حدود ۲۰۱ نفر و تعداد زایمان ثبت شده ۹۶۰ نفر بوده است.
وی همچنین دیابت و فشار خون را دو بیماری قرن اخیر دانست و اظهار کرد: بیش از ۱۶ درصد افراد مبتلا به دیابت و فشار خون در بابل شناسایی شدند، ۶۴ درصد افراد مبتلا تحت مراقبت ما هستند.
انتهای پیام
نظرات