• سه‌شنبه / ۳۱ تیر ۱۴۰۴ / ۱۹:۳۰
  • دسته‌بندی: آذربایجان غربی
  • کد خبر: 1404043119977
  • خبرنگار : 50134

استاندار: احیای دریاچه ارومیه مهم‌ترین مأموریت ماست

استاندار: احیای دریاچه ارومیه مهم‌ترین مأموریت ماست

ایسنا/آذربایجان غربی استاندار آذربایجان‌ غربی گفت: دریاچه ارومیه برای همه مهم است و مهم‌ترین مأموریت ما، اجرای برنامه‌های احیای آن است.

رضا رحمانی، سه‌شنبه ۳۱تیر در جلسه کارگروه ستاد احیای دریاچه ارومیه  که در سالن جلسات استانداری آذربایجان‌ غربی برگزار شد با اشاره به اینکه تاکنون ۲۷ تصمیم در ستاد احیا اتخاذ شده است، اظهار کرد: از راهکارهای دانشگاهیان، شرکت‌های دانش‌بنیان و متخصصان برای نجات دریاچه استقبال می‌کنیم و به‌طور جدی مقید هستیم که این دریاچه احیا شود.

استاندار آذربایجان‌ غربی انتقال آب از کانی‌سیب را یکی از اقدامات مهم در روند احیای دریاچه دانست و خاطرنشان کرد: همه دستگاه‌ها باید به میدان بیایند، اگر امروز دریاچه به این وضعیت رسیده، همه ما مسئولیم.

رحمانی اظهارکرد: نمی‌توان از یک سو باغات را روزبه‌روز توسعه داد و از سوی دیگر به فکر احیای دریاچه ارومیه بود لذا امروز باید بدانیم دلسوزترین افراد برای این دریاچه، مردم همین مناطقند.

وی افزود: دریاچه ارومیه نباید به ابزاری برای ضربه‌زدن به نظام و دولت تبدیل شود همه باید بدون توجه به جنجال‌آفرینی‌ها، توان خود را برای بهبود اوضاع آن بسیج کنیم.

استاندار آذربایجان‌غربی با اشاره به لزوم توقف گسترش بی‌رویه باغات در آذربایجان‌غربی و شرقی، اصلاح شیوه‌های آبیاری و کشاورزی، و مدیریت پایدار منابع آبی در حوضه دریاچه، افزود: لایروبی رودخانه‌های منتهی به دریاچه برای تسهیل انتقال آب باید تا پایان شهریور به اتمام برسد.

رحمانی ادامه داد: تقریباً از سال آبی گذشته، هیچ آبی از سمت آذربایجان شرقی به سمت دریاچه وارد نشده است که لازم است این موضوع بصورت جدی بررسی شود.

وی ضمن هشدار نسبت به تأثیر چاه‌های غیرمجاز در خشک‌شدن دریاچه، تصریح کرد: فارغ از حاشیه‌سازی‌ها و جنجال‌آفرینی‌ها، ما باید کار خود را با عزم جدی دنبال کنیم چرا که دریاچه ارومیه قطعاً احیا خواهد شد.

اجرای سیستم‌های نوین آبیاری در سطح ۱۰۰ هزار هکتار از اراضی کشاورزی

محمدرضا اصغری،رئیس سازمان جهادکشاورزی استان نیز در این جلسه افزود: جهاد کشاورزی استان با اجرای طرح های نوین آبیاری، اصلاح الگوی کشت و آبخیزداری به دنبال کاهش اثرات کم آبی و حمایت از کشاورزان حوضه دریاچه ارومیه است.

وی با اشاره به تشدید بحران کم‌آبی در استان همزمان با کاهش سطح آب دریاچه ارومیه، تصریح کرد: در حال حاضر، به‌دلیل کاهش منابع آب سطحی، کشاورزان ناگزیر به استفاده از منابع آب زیرزمینی‌اند که این مسأله علاوه بر تشدید بحران کم آبی و خشکی دریاچه ارومیه، معیشت آنها را با خطر جدی مواجه کرده است.

رئیس سازمان جهاد کشاورزی آذربایجان‌غربی اظهارکرد: در همین راستا، برنامه‌ریزی برای اجرای سیستم‌های نوین آبیاری در سطح ۱۰۰ هزار هکتار از اراضی کشاورزی در بازه زمانی چهار ساله در دستور کار قرار گرفته است.

اصغری ادامه داد: مرمت قنات‌ها، بهسازی کانال‌های آبیاری، اجرای عملیات آبخیزداری، توسعه کشت و صنعت‌ها و گلخانه‌ها از دیگر اقدامات پیش‌بینی‌شده برای ارتقای بهره‌وری منابع آبی در استان است.

رئیس سازمان جهاد کشاورزی آذربایجان‌ غربی با تأکید بر اهمیت اصلاح و تغییر الگوی کشت و مقابله با فرسایش خاک، گفت: برنامه‌های آموزشی و ترویجی نیز برای توانمندسازی بهره‌برداران در دستور کار قرار دارد.

اصغری ادامه داد: درصورت تخصیص اعتبار و اجرای کامل این طرح‌ها می‌تواند منجر به ذخیره‌سازی بیش از یک و نیم میلیارد مترمکعب آب در استان شود.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha