به گزارش ایسنا، کاردینال پیرباتیستا پیزابالا گفت که در این سفر کوتاه که اولین سفر او به غزه در سال جاری بود، شاهد گرسنگی شدید بوده و موانع اسرائیل بر سر راه ارسال محمولههای غذایی و دارویی را «مجازات» برای فلسطینیهای گرسنه توصیف کرد.
او پس از این بازدید به خبرنگاران در بیت المقدس گفت: «کمکهای بشردوستانه نه تنها ضروری است، بلکه مسئله مرگ و زندگی است. هر ساعت بدون غذا، آب، دارو و سرپناه باعث آسیب عمیق میشود.»
پیتزابالا پس از حمله به کلیسای خانواده مقدس که منجر به کشته شدن سه نفر و زخمی شدن ۹ نفر دیگر از جمله کشیش گابریل رومانلی شد، به همراه اسقف اعظم ارتدکس یونانی، تئوفیلوس سوم، به غزه سفر کرد تا همبستگی بین فرقهای را نشان دهد.
این کاردینال دولت اسرائیل را به دنبال کردن جنگ بدون توجیه متهم کرد و نسبت به برنامههایی برای مجبور کردن فلسطینیها به ترک این سرزمین که مورد حمایت بخش زیادی از کابینه اسرائیل است، هشدار داد.
او گفت: «ما باید با صراحت و شفافیت بگوییم که این سیاست دولت اسرائیل در غزه غیرقابل قبول است و از نظر اخلاقی نمیتوانیم آن را توجیه کنیم. هیچ آیندهای مبتنی بر اسارت، آوارگی فلسطینیها یا انتقام نمیتواند وجود داشته باشد.»
پس از فشارهای بینالمللی بر سر حمله به کلیسا، از جمله از سوی دونالد ترامپ، بنیامین نتانیاهو، نخست وزیر اسرائیل، با پاپ تماس گرفت تا از این حمله که به گفته او ناشی از «مهمات سرگردان» بوده، ابراز «تاسف» کند. برخی از رهبران کاتولیک این توضیح را زیر سوال بردهاند و کاردینال پیترو پارولین، دیپلمات ارشد واتیکان، در مصاحبهای با تلویزیون دولتی ایتالیا گفت که «به طور مشروع میتوان در مورد آن تردید کرد».
پیتزابالا در پاسخ به این سوال که آیا فکر میکند نیروهای اسرائیلی کلیسا را هدف قرار دادهاند، گفت که تخصص نظامی برای ارزیابی خسارت ندارد، اما صرف نظر از نیت، مسیحیان بارها توسط نیروهای اسرائیلی مورد حمله و قتل قرار گرفتهاند.
او گفت: «غزه تقریباً به طور کامل ویران شده است و هیچ کس از این امر مستثنی نیست. این اولین باری نیست که این اتفاق میافتد. در هفتههای اول جنگ نیز [حملاتی] به خانواده مقدس و سنت پورفیریوس صورت گرفت. و هر بار گفتند این یک اشتباه بوده است.»
اسرائیل دستور تخلیه مناطق اطراف دو مجتمعی را که مسیحیان غزه در طول جنگ در آنها پناه گرفتهاند، صادر کرده است، اما این جامعه حدود ۵۶۰ نفری قصد ترک آنجا را ندارد.
پیتزابالا در پاسخ به این سوال که آیا مسیحیان از دستور تخلیه پیروی خواهند کرد، گفت: «آنها به خوبی میدانند که ما مصمم به ماندن هستیم.»
پیتزابالا گفت در ماههای پس از آخرین بازدیدش، در پایان سال گذشته، تخریب کامل محلهها، بخشهایی از شهر غزه را غیرقابل تشخیص کرده بود. او گفت محلههای اطراف بیمارستان الاهلی که توسط مسیحیان اداره میشود و کشیش ها از آن بازدید کردند، «کاملاً از بین رفته» و به تلی از خاک تبدیل شده بودند.
در داخل بخشهای بیمارستان، هیئت با پزشکان و پرستارانی ملاقات کرد که بیماران را دچار سوءتغذیه شدید توصیف کردند که قادر به درمان نبودند و با قربانیان حملات دیگر نیز ملاقات کردند.
پیتزابالا در حالی که صحبت با پدری را توصیف میکرد که در کنار تخت پسر نابینا و به شدت مجروح خود، تنها بازمانده از شش فرزندش، مراقب بود، احساساتی شد. او در مورد این ملاقات گفت: «تحمل این شرایط دشوار بود.»
پیزابالا گفت گرسنگی همه جا بود و صفهای طولانی مردم که ساعتها زیر آفتاب به امید چیزی برای خوردن منتظر بودند را «تحقیری که وقتی با چشمان خود میبینید تحملش سخت است» توصیف کرد.
اسرائیل پس از حمله به خانواده مقدس، به مقامات کلیسا اجازه داد تا ۵۰۰ تن کمک را به غزه ببرند. تدارکات پیچیده به این معنی بود که غذا نمیتوانست با هیئت از مرز عبور کند، اما مردم آنقدر گرسنه هستند که خبر تحویل برنامهریزیشده، جمعیت را به کلیسا کشاند و حتی به اعضای جماعت باید مدرکی نشان داده میشد که رهبرانشان دست خالی آمدهاند.
این جامعه با جیرههای غذایی کم که بیشتر نان و برنج است، زندگی میکند و به پیزابالا گفتند که از فوریه گوشت، میوه یا سبزیجات نخوردهاند.
او خواستار پایان جنگ شد و گفت جامعه مسیحی آن را «وظیفه اخلاقی خود میداند که وقتی صلح برقرار میشود، بخشی از آشتی باشد . بعد از تقریباً دو سال جنگ، فکر میکنم همه به این نتیجه رسیده اند که زمان توقف آن فرا رسیده است.»
انتهای پیام
نظرات