• سه‌شنبه / ۳۱ تیر ۱۴۰۴ / ۱۵:۳۲
  • دسته‌بندی: فناوری
  • کد خبر: 1404043119860
  • خبرنگار : 71589

رونمایی از اولین تانک مسلح به نابودگر لیزری پهپاد در جهان

رونمایی از اولین تانک مسلح به نابودگر لیزری پهپاد در جهان

ترکیه از اولین تانک مسلح به سلاح لیزری در جهان که پهپادها را در هوا مختل و نابود می‌کند، رونمایی کرد.

به گزارش ایسنا، ترکیه سامانه «آلکا-کاپلان»(ALKA-KAPLAN) را معرفی کرده که یک وسیله نقلیه زنجیری هیبریدی است که دارای سیستم سلاح انرژی هدایت‌شده برای مبارزه با تهدیدات پهپادی در میدان نبرد است.

این سامانه یک سامانه دفاع هوایی هیبریدی یا ترکیبی است که برای نبردهای نزدیک ساخته شده است.

به نقل از آی‌ای، این اولین سامانه در نوع خود است که به شکل رسمی در نمایشگاه «IDEF ۲۰۲۵» نمایش داده خواهد شد و تلاش آنکارا را برای استفاده از فناوری‌های مدرن در خودروهای زرهی خود و مقابله با ظهور سامانه‌های هوایی بدون سرنشین برجسته می‌کند.

از کار انداختن پهپادها با لیزر پس از مختل کردن آنها

سامانه ALKA-KAPLAN که از طریق همکاری بین شرکت‌های FNSS و ROKETSAN توسعه یافته است، پلتفرم زنجیری KAPLAN HYBRID را با سامانه سلاح انرژی هدایت‌شده DEWS ترکیب می‌کند.

این ادغام به یک نیاز کلیدی در نیروهای نظامی مدرن پاسخ می‌دهد؛ پلتفرم‌های متحرک و زرهی که می‌توانند در محیط‌های چالش‌برانگیز در کنار تانک‌ها و خودروهای پیاده‌نظام با پهپادها مبارزه کنند.

«آلکا-کاپلان» نشان‌دهنده یک تغییر عمده در رویکرد دفاعی ترکیه است. این رویکرد به جای سامانه‌های دفاع هوایی سنتی از اخلال الکترومغناطیسی و لیزرهای قوی برای هدف قرار دادن پهپادها، بالگردها و سایر سلاح‌های پرنده استفاده می‌کند.

این سامانه یک سامانه دفاع هوایی ترکیبی است که برای نبردهای نزدیک ساخته شده است و از یک سامانه اخلال الکترومغناطیسی برای تداخل با اقدامات دشمن و یک لیزر پرانرژی برای نابودی اهداف استفاده می‌کند.

این ترکیب، نیروها را قادر می‌سازد تا طیف گسترده‌ای از تهدیدات هوایی نامتقارن از جمله پهپادهای کوچک و ریزپرنده بال‌ثابت و بال‌متحرک و مهمات سرگردان را قبل از اینکه بتوانند به دارایی‌های خط مقدم آسیب برسانند، خنثی کند.

معماری این سامانه شامل ردیابی و شناسایی تهدید با کمک هوش مصنوعی است که امکان تشخیص و حذف سریع پهپادها و بمب‌های دست‌ساز را فراهم می‌کند.

این سامانه می‌تواند به روش‌های مختلفی نظیر ثابت، متحرک یا قابل حمل راه‌اندازی شود. این امر به آن اجازه می‌دهد تا از مناطق شهری، زمین‌های باز یا کاروان‌ها محافظت کند.

شرکت FNSS یک ژنراتور کیلووات بالا را برای هدایت وسیله نقلیه و تأمین انرژی کافی برای تأمین انرژی سیستم‌های پرمصرف مانند ALKA طراحی کرده است.

این امر نیاز به واحدهای قدرت کمکی را از بین می‌برد و امکان عملیات بی‌صدای طولانی را فراهم می‌کند که برای مأموریت‌های سری و شناسایی حیاتی است.

طراحی ALKA-KAPLAN به طور کامل توسط مهندسان شرکت FNSS با استفاده از ترکیبی از زیرسیستم‌های تولید داخل و منابع محلی ترکیه توسعه داده شده است.

معماری پیشرانه هیبریدی، راندمان سوخت را بهبود می‌بخشد، اثر حرارتی را کاهش می‌دهد و برد عملیاتی وسیله نقلیه را در هنگام آماده به کار بودن ژنراتور بیش از ۱۰ درصد افزایش می‌دهد.

سیستم ALKA می‌تواند پهپادهایی را که از فناوری‌های هدایت پیشرفته، از جمله ناوبری بدون GPS و هدف‌گیری با کمک تصویر استفاده می‌کنند، مختل کند.

شرکت ROKETSAN تأکید کرده است که دفاع لایه‌ای ALKA، با ترکیب جنگ الکترونیک و انرژی هدایت‌شده، پاسخی مقرون‌به‌صرفه و مقیاس‌پذیر به حملات انبوه پهپادها ارائه می‌دهد.

این سامانه می‌تواند به خنثی‌سازی تهدیدات هوایی، بمب‌های کنار جاده‌ای، بمب‌های دست‌ساز(IED) و بمب‌های منفجر نشده در مناطق جنگی کمک کند.

این پروژه بخشی از برنامه بزرگتر ترکیه برای کاهش وابستگی به فناوری‌های دفاعی خارجی، به‌ویژه سلاح‌های پرانرژی و سیستم انتقال قدرت خودرو است.

سامانه ALKA-KAPLAN برای پلتفرم‌های تا ۲۰ تن طراحی شده است و می‌تواند برای برنامه‌های خودروهای زنجیردار(تانک‌ها) آینده یا پروژه‌های نوسازی تطبیق داده شود.

با افزایش تقاضا برای سیستم‌های هیبریدی و انرژی هدایت‌شده در سطح جهانی، ترکیه خود را در موقعیت رقابت در این بخش خاص از فناوری نظامی قرار داده است.

رهبران صنایع دفاعی ترکیه با سامانه ALKA-KAPLAN، آمادگی خود را برای شکل‌دهی به نسل بعدی سیستم‌های حفاظتی نیروهای متحرک، ادغام پیشرانه‌های بومی، حسگرهای پیشرفته و سلاح‌های انرژی هدایت‌شده در یک پلتفرم واحد که قادر به فعالیت در میدان‌های نبرد چند دامنه‌ای آینده است، نشان می‌دهند.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha