• چهارشنبه / ۱ مرداد ۱۴۰۴ / ۱۲:۲۳
  • دسته‌بندی: خراسان رضوی
  • کد خبر: 1404050100230
  • خبرنگار : 50990

مدیر سلامت محیط دانشگاه علوم پزشکی مشهد:

تابش UV در مشهد در حد معمول فصول گرم است

تابش UV در مشهد در حد معمول فصول گرم است

ایسنا/خراسان رضوی مدیر سلامت محیط و کارمعاونت بهداشت دانشگاه علوم پزشکی مشهد با اشاره به برخی از اطلاع‌رسانی رسانه‌ها در رابطه با تابش UV، گفت: بر اساس اطلاعات مرکز پایش، میزان پرتو در حد متوسط  بوده که هرساله در فصول گرم اتفاق می‌افتد و مخاطراتی را ایجاد نخواهد کرد.

فرشید وفا در گفت‌وگو با ایسنا، اظهار کرد: اشعه UV ماورای بنفش جزئی از طیف امواج الکترومغناطیس است و این امواج از خورشید ساطع شده و به زمین می‌رسند.

 وی افزود: طیف UV-C دارای طول موج ۱۰۰ تا ۲۸۰ نانومتر، طیف UV-B دارای طول موج ۲۸۰ تا ۳۲۰ نانومتر و طیف UV-A دارای طول موج ۳۲۰ تا ۴۰۰ نانومتر است، در شرایط عادی، تقریباً ۱۰۰ درصد طیف UV-C و ۹۰ درصد طیف UV-B توسط لایه‌های فوقانی جو جذب شده و به سطح زمین نمی‌رسند، بنابراین، آنچه ما به طور مستقیم از نور خورشید دریافت می‌کنیم، تقریباً ۱۰۰ درصد طیف UV-A به همراه حداکثر ۱۰ درصد طیف UV-B است.

دکتر وفا با بیان اینکه اشعه ماورای بنفش در صورت قرار گرفتن بیش از حد مجاز می‌تواند بر دو عضو اصلی بدن، یعنی چشم و پوست تأثیرات نامطلوبی داشته باشد، گفت: تأکید می‌شود که این اثرات ناشی از مواجهه بیش از حد مجاز با پرتو است. اولین اثرات مواجهه بیش از حد بر روی پوست می‌تواند به صورت برنزه شدن ظاهر شود. در صورت عدم کنترل و تداوم مواجهه در برخی موارد ممکن است منجر به سرطان پوست شود. بر روی چشم عمده‌ترین اثرات شامل ورم ملتحمه، التهاب قرنیه و در موارد شدیدتر، آب مروارید (کاتاراکت) است.

بیشترین میزان اشعه UV بین ساعات ۱۰ صبح تا ۲ بعد از ظهر است

مدیر سلامت محیط و کار معاونت بهداشت دانشگاه علوم پزشکی مشهد با بیان اینکه به منظور تعیین میزان پرتو UV از شاخصی به نام UV Index استفاده می‌شود، گفت: میزان پرتو UV به عوامل مختلفی همچون فصل‌های سال بستگی دارد، معمولاً در ماه جولای( ۱۰ تیر تا ۹ مرداد) بیشترین میزان و در سپتامبر(۱۰ شهریور تا ۸ مهر) کمترین میزان را شاهد هستیم، همچنین هر چه فاصله خورشید از زمین بیشتر باشد، میزان تابش نیز افزایش می‌یابد. میزان تابش در طول شبانه روز متغیر است و بیشترین میزان اشعه UV بین ساعات ۱۰ صبح تا ۲ بعد از ظهر است.

وفا تصریح کرد: باتوجه به برخی از اطلاع‌رسانی رسانه‌ها، اتفاق خاصی نیفتاده است؛ زیرا این همان تابشی است که هرساله در فصول گرم اتفاق می‌افتد. برای کاهش مواجهه با اشعه UV توصیه می‌شود از UV Index استفاده شود. مرکز کاهش آلودگی هوا نیز میزان پرتو UV را در ساعات مختلف روز در وب‌سایت خود ارائه می‌دهد.

مدیر سلامت محیط و کار معاونت بهداشت دانشگاه علوم پزشکی توضیح داد: اگر میزان UV Index بین ۱ تا ۲ باشد، پرتو ضعیف یا کم است. مقادیر ۲ تا ۵ نشان‌دهنده پرتو متوسط، ۶ تا ۸ نشان‌دهنده پرتو زیاد، ۸ تا ۱۰ نشان‌دهنده پرتو بسیار زیاد و بیش از ۱۱ نشان‌دهنده مقادیر بحرانی و بسیار زیاد است. همچنین ارتفاع از سطح دریا نیز تأثیرگذار است؛ به طوری که هر چه ارتفاع یک شهر یا منطقه از سطح دریا بیشتر باشد، میزان پرتو نیز افزایش می‌یابد.

اقدامات لازم درخصوص کاهش مواجهه با اشعه UV

وی درخصوص اینکه برای کاهش مواجهه با اشعه UV در روزها و ساعات پرخطر، اقدامات احتیاطی لازم را رعایت کنید، مطرح کرد: به منظور به حداقل رساندن اثرات اشعه ماورای بنفش، اولین گام، محافظت از ارگان‌های در معرض تابش یعنی چشم و پوست متناسب با میزان پرتو است. برای محافظت از چشم و پوست استفاده از کلاه لبه‌دار، عینک آفتابی با مشخصات جذب تابش معین، لباس‌های آستین بلند و رنگ روشن برای کاهش مواجهه پوستی و استفاده از کرم‌های ضد آفتاب با ضریب حفاظتی (SPF) بالای ۱۵ توصیه می‌شود، در صورت حساسیت فرد توصیه می‌شود از کرم‌های با درجه حفاظتی بالاتر مانند ۳۰ استفاده شود.

مدیر سلامت محیط و کار معاونت بهداشت دانشگاه علوم پزشکی مشهد ضمن اشاره به اینکه برای افرادی که در ساعات پرخطر با نور آفتاب مواجهه دارند، توصیه می‌شود از قرار گرفتن در معرض تابش مستقیم نور خورشید بین ساعات ۱۰ صبح تا ۲ بعد از ظهر اجتناب کنند، عنوان کرد: استانداردهای ارائه شده بیان می‌کنند که اگر میزان پرتو UV بین ۱ و ۲ (کم) باشد، مدت مواجهه مستقیم با نور خورشید باید کمتر از یک ساعت باشد. در صورت وجود پرتو متوسط (۳ تا ۵) این مدت به ۴۵ دقیقه کاهش می‌یابد. برای پرتو زیاد (۶ تا ۸) نیم ساعت، برای پرتو بسیار زیاد (۹ و ۱۰) ۱۵ دقیقه و برای پرتو بحرانی (۱۱ و بالاتر) کمتر از ۱۰ دقیقه توصیه می‌شود.

وفا در رابطه با اینکه با انجام اقدامات ساده و پیشگیرانه و کاهش مدت زمان مواجهه می‌توان میزان پرتو UV ساطع شده از نور خورشید را مدیریت کرد، بیان کرد: بروز علائم سرطان پوست ناشی از مواجهه کوتاه‌مدت نیست، بلکه در زمان‌هایی رخ می‌دهد که میزان پرتو بسیار بالا بوده و مواجهه طولانی‌مدت و مزمن باشد. بروز علائم علاوه بر میزان پرتو، نیازمند مواجهه مزمن و طولانی‌مدت است. بر اساس اطلاعات مرکز پایش، میزان پرتو در حد متوسط بوده و مخاطراتی را به آن شکل ایجاد نخواهد کرد.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha