به گزارش ایسنا، «اورسلا فون درلاین» رئیس کمیسیون اروپا در جریان نشستی پر تنش با «شی جین پینگ» رئیس جمهور چین که به مناسبت پنجاهمین سالگرد روابط دیپلماتیک میان دو طرف برگزار شد، گفت که روابط میان طرفین به یک نقطه عطف رسیده است.
بنابر گزارش خبرگزاری رویترز، انتظارات از این نشست که پس از هفتهها تشدید تنش و اختلاف بر سر قالب آن برگزار شد، پایین بود و مدت زمان آن به درخواست پکن به طور ناگهانی به نصف کاهش یافت و به یک روز رسید.
فون در لاین و «آنتونیو کاستا» رئیس شورای اروپا، در آغاز نشست که انتظار می رفت تحت الشعاع مسائل حساسی از اختلافات تجاری گرفته تا جنگ اوکراین قرار گیرد، با شی جین پینگ دیدار کردند.
فون در لاین در جریان این دیدار در تالار بزرگ خلق چین به شی جین پینگ گفت که «با عمیقتر شدن همکاریهای ما، عدم تعادلها نیز افزایش یافته است. ما به نقطه عطف رسیدهایم.» او به کسری تجاری اتحادیه اروپا با چین اشاره میکرد که سال گذشته به رقم تاریخی ۳۰۵.۸ میلیارد یورو (۳۶۰ میلیارد دلار) رسید.
وی ادامه داد: تجدید توازن در روابط دوجانبه ما ضروری است. برای چین و اروپا حیاتی است که نگرانیهای مربوطه خود را بپذیرند و راهحلهای واقعی ارائه دهند.

همچنین تلویزیون دولتی سی سی تی وی چین در انتقادی ضمنی از موضع تندرو بروکسل در قبال چین گزارش داد که شی در این جلسه از اتحادیه اروپا خواست تا «انتخابهای استراتژیک صحیحی» اتخاذ کند.
شی به فون در لاین و کاستا گفت: هرچه اوضاع بینالمللی وخیمتر و پیچیدهتر شود، چین و اتحادیه اروپا باید ارتباطات خود را تقویت کنند، اعتماد متقابل را افزایش و به همکاری خود عمق دهند.
او خاطر نشان کرد: رهبران چین و اروپا باید انتخابهای استراتژیک صحیحی اتخاذ کنند که انتظارات مردم را برآورده کند.
به گزارش رویترز، هفتههای قبل از اجلاس تحت تاثیر اختلافات تجاری تلافیجویانه و لفاظیهای تند اروپایی ها بود، مانند اتهام فون در لاین در ۸ ژوئیه مبنی بر اینکه چین به دلیل ظرفیت بیش از حد خود و «فعال کردن اقتصاد جنگی روسیه» بازارهای جهانی را مملو از کالا کرده است.

با این حال، فون در لاین کمی قبل از اجلاس طی پیامی در شبکه اجتماعی ایکس، لحن آشتیجویانهای اتخاذ کرد و آن را فرصتی برای «پیشبرد و متعادلسازی مجدد روابط دو طرف» توصیف کرد.
فون در لاین افزود: من اطمینان دارم که میتوان همکاری سودمند متقابلی داشت.
قرار است دو مقام اتحادیه اروپا بعداً با «لی کیانگ» نخستوزیر چین دیدار کنند. هر دو طرف امیدوارند به یک بیانیه مشترک در مورد تغییرات آب و هوا برسند که در حال حاضر، یکی از تنها نقاط روشن در همکاری اتحادیه اروپا و چین است.
خبرگزاری دولتی شینهوا نیز ظاهراً رقابت پکن با این بلوک ۲۷ عضوی را کماهمیت جلوه داد و گفت که چین «شریک حیاتی» برای اروپا با طیف وسیعی از منافع مشترک است.
این خبرگزاری در تفسیری نوشت: چین شریک حیاتی اروپا است، نه یک رقیب سیستماتیک.

شینهوا گزارش داد که «این دو کشور در تجارت، آب و هوا و حکومت جهانی منافع مشترکی دارند و این حوزههای مشترک نباید تحت الشعاع نقاط اصطکاک جداگانه قرار گیرند.»
اتحادیه اروپا، چین را به عنوان «شریک، حریف و رقیب سیستماتیک» تعریف میکند که رویکرد استراتژیک آن را در قبال سیاست چین شکل میدهد.
انتهای پیام
نظرات