• پنجشنبه / ۲ مرداد ۱۴۰۴ / ۱۸:۱۵
  • دسته‌بندی: دانش‌بنیان‌ها
  • کد خبر: 1404050200721
  • خبرنگار : 30057

نقشه‌برداری هوشمند زمین در اصفهان آغاز شد؛ هوش مصنوعی، همکار جدید زمین‌شناسان

نقشه‌برداری هوشمند زمین در اصفهان آغاز شد؛ هوش مصنوعی، همکار جدید زمین‌شناسان

در آغاز حرکتی تحول‌ساز در نقشه زمین‌شناسی کشور، طرح «تحول زمین‌شناسی و اکتشاف ذخایر معدنی استان اصفهان (بلوک نائین)» با تمرکز بر فناوری‌های نوین، تولید اطلاعات پایه و مشارکت بخش خصوصی، با حضور مسئولان ارشد ملی و استانی در اتاق بازرگانی اصفهان کلید خورد و به گفته رییس سازمان زمین شناسی اکتشافات معدنی کشور این طرح نوید شناسایی ظرفیت‌های پنهان معدنی و کاهش ریسک سرمایه‌گذاری در یکی از مهم‌ترین مناطق ژئولوژیکی کشور را می‌دهد.

به گزارش ایسنا، به نقل از روابط عمومی سازمان زمین‌شناسی و اکتشافات معدنی کشور،طرح تحول زمین شناسی و اکتشاف ذخایر معدنی استان اصفهان (بلوک نائین) با محوریت سازمان زمین شناسی و اکتشافات معدنی کشور، با حضور داریوش اسماعیلی رییس سازمان زمین‌شناسی و اکتشافات معدنی کشور، رییس پژوهشکده علوم زمین، نماینده مردم نایین در مجلس شورای اسلامی و سایر مسولان کشوری و استانی در اتاق بازرگانی اصفهان آغاز به کار کرد.

در طرح تحول زمین شناسی و اکتشاف ذخایر معدنی استان اصفهان (بلوک نائین) ۶۰ پروژه زمین شناسی و اکتشافی ( تولید اطلاعات پایه و اکتشاف ذخایر معدنی) در لایه‌های زمین‌شناسی، ژئوشیمی و زمین‌شناسی اقتصادی اجرایی می شود که در اجرای این طرح برای اولین بار  از رویکردهای نوین استفاده می شود. 

زمان پایان عملیات شهریور ماه ۱۴۰۵ و مساحت اجرای طرح با احتساب پیمایش های زمین شناسی، ژئوشیمی و زمین شناسی اقتصادی، ۳۷ هزار و ۵۰۰ کیلومتر مربع عنوان شده است.

دکتر داریوش اسماعیلی، رییس سازمان زمین‌شناسی واکتشافات معدنی کشور در آیین این افتتاحیه این طرح، ضمن ابراز خرسندی از افتتاح این طرح در استان بزرگ اصفهان با همکاری پژوهشکده علوم زمین به عنوان نماینده بخش علمی کشور، از آغاز یک تحول  در فعالیت‌های زمین‌شناسی و اکتشافی خبر داد و تاکید کرد: این تحول بر سه محور اصلی  افزایش بهره‌گیری از ظرفیت بخش خصوصی، تمرکز بر تولید داده‌های پایه و هوشمندسازی فرایندها با استفاده از فناوری‌های نوین، بنا شده است که در طرح تحول زمین‌شناسی و اکتشاف دخایر معدنی در استان اصفهان، هر سه محور رعایت شده است.

اسماعیلی با اشاره به وسعت ۱۱۰ هزار کیلومتر مربعی استان اصفهان اعلام کرد: بخش قابل‌توجهی از این مساحت میتوانند، کانون تمرکز فعالیت‌های اکتشافی محسوب ‌شوند و حدود ۳۳ هزار کیلومتر مربع، یعنی بیش از ۷۰ درصد ظرفیت قابل برداشت در استان، هم‌اکنون تحت پروژه‌های فعال سازمان قرار دارد. 

وی با بیان اینکه سازمان زمین‌شناسی و اکتشافات معدنی کشور در استان اصفهان برنامه‌ریزی گسترده‌ای برای اکتشافات معدنی انجام داده است، خاطرنشان کرد: پروژه‌های اکتشافی به‌ویژه با استفاده از روش‌های ژئوفیزیک هوایی در مناطقی نظیر نائین با بسته سرمایه‌گذاری ۶۰۰ میلیارد تومانی و گلپایگان در حال اجراست.

رئیس سازمان زمین شناسی کشور با بیان اینکه تا پایان سال یا ابتدای سال آینده، نتایج اولیه این اکتشافات ارائه خواهد شد، ادامه داد: سازمان زمین‌شناسی برای اطمینان از کیفیت پروژه‌ها برای هر پنج نقشه یک ناظر و برای هر پروژه یک مدیر پروژه تعیین کرده است؛ این نظارت‌ها همراه با استفاده از اپلیکیشن‌های هوشمند، تضمین‌کننده دقت و کارایی پروژه‌ها خواهد بود.

وی خطاب به فعالان اقتصادی گفت: ما از شما انتظار داریم با همراهی و سرمایه‌گذاری در کنار کارشناسان و مدیران سازمان به پیشبرد این طرح‌ها کمک کنید زیرا این همکاری، نه‌تنها به نفع استان بلکه به توسعه کل کشور منجر خواهد شد.

اسماعیلی با تأکید بر اینکه طرح تحول زمین‌شناسی، با تمرکز بر استفاده از بخش خصوصی، شفاف‌سازی داده‌ها و هوشمندسازی فرآیندها، گامی بزرگ در توسعه بخش معدن کشور است، ابراز امیدواری کرد که با ادامه این روند، سازمان زمین‌شناسی به‌عنوان نهادی پیشرو نقش کلیدی در کاهش ریسک سرمایه‌گذاری و توسعه پایدار ایفا کند.

در این مراسم همچنین دکتر راضیه لک، رییس پژوهشکده علوم زمین با اشاره به آغاز پروژه‌ای کم‌سابقه در استان اصفهان بلوک نائین با مشارکت دانشگاه‌ها، بهره‌گیری از هوش مصنوعی و آموزش ۲۰۰ نفر برای آینده اکتشافات معدنی اظهار کرد: به‌نظر می‌رسد عزم بزرگی برای اجرای کاری بزرگ در جریان است؛ عزمی که ناشی از اراده معاون وزیر و رییس سازمان زمین‌شناسی و اکتشافات معدنی کشور، برای تأمین منابع مالی  برای تولید اطلاعات پایه زمین‌شناسی و انجام اکتشافات معدنی است.

وی خاطر نشان کرد: در ابتدای این مسیر، گام مهمی برداشته شد و برای نخستین بار، موافقت‌نامه‌ای میان سازمان زمین‌شناسی و پژوهشکده علوم زمین منعقد شد. براساس این موافقت‌نامه، مبلغ ۲۰۰ میلیارد تومان اعتبار ابلاغ شد تا ظرفیت‌هایی که پیش‌تر مغفول مانده بودند، فعال شوند؛ ظرفیت‌هایی که با وجود پتانسیل‌های بالا، به‌درستی مورد استفاده قرار نمی‌گرفتند.

رئیس پژوهشکده علوم زمین کشور ادامه داد: در کشور ما ظرفیت‌هایی در بخش دولتی و خصوصی وجود دارد، اما یکی از ظرفیت‌های کلیدی، ظرفیت دانشگاه‌ها و مؤسسات پژوهشی است. پژوهشکده علوم زمین به‌عنوان پلی میان صنعت و دانشگاه، این ظرفیت‌ها را شناسایی کرده و موظف شد از توان علمی دانشگاه‌ها در راستای فعال‌سازی بخش معدن بهره گیرد.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha