شهریار سرداری پنجشنبه، دوم مرداد از اتصال نزدیک به ۹ هزار مشترک فیبرنوری منازل و کسب و کارها (fttx) در استان به اینترنت پر سرعت خبر داد و گفت: با پیگیریهای لازم و به همت شرکتهای مخابرات منطقه اردبیل، پروژه فیبرنوری در شهر اردبیل در مراحل نهایی قرار دارد و تاکنون بیش از ۸۰ هزار پورت فیبرنوری به بهره برداری رسیده است.
وی با اشاره به توسعه زیرساختهای ارتباطی در مناطق مختلف استان، اظهار کرد: شهر نیر بهعنوان نخستین شهر استان بهطور کامل تحت پوشش فیبرنوری قرار گرفته است و با بهرهبرداری از این زیرساخت به عنوان «شهر سبز ارتباطات» شناخته میشود.
سرداری با تأکید بر ضرورت مراقبت از زیرساختهای ارتباطی، فیبر نوری را یک سرمایه ملی دانست و گفت: انتظار میرود مردم استان در حفاظت از آن کوشا باشند و در صورت نیاز به حفاری یا فعالیتهایی که ممکن است به این زیرساخت آسیب وارد کند، قبل از هرگونه اقدامی اداره کل ارتباطات و فناوری اطلاعات استان اردبیل را در جریان قرار دهند تا با ایمن سازی لازم از وارد شدن خسارت به بیتالمال جلوگیری شود.
از آغاز به کار دولت چهاردهم در ۱۰۰ روستا دکل ارتباطی نصب شده یا ارتقا یافته است
مدیرکل ارتباطات و فناوری اطلاعات استان اردبیل درباره پوشش ارتباطی روستاها، اظهار کرد: پیش از آغاز دولت چهاردهم، در ۱۷۴ روستای بالای ۲۰ خانوار استان اردبیل پروژه اینترنت پرسرعت در بستر تلفن همراه اجرا شده بود و از آغاز به کار این دولت در ۱۰۰ روستا دکل ارتباطی نصب یا ارتقا یافته است.
سرداری با بیان اینکه وزارت ارتباطات به دنبال تحقق عدالت ارتباطی است، تأکید کرد: در حال حاضر پوشش صوتی در روستاهای بالای ۲۰ خانوار استان به بیش از ۹۶ درصد رسیده است و از نظر کمی، ۸۶ درصد این روستاها به اینترنت و از نظر کیفی، حدود ۷۰ درصد آنها به اینترنت پرسرعت دسترسی دارند.
وی با بیان اینکه زیرساختهای استان در سال گذشته رشد قابل توجهی داشته است، اظهار کرد: در شش ماه اخیر ظرفیت شبکه انتقال استان نسبت به سال گذشته ۴۰ درصد افزایش یافته و از نظر ارائه پهنای باند به اپراتورهای فعال در استان از طرف شرکت ارتباطات زیرساخت هیچ مشکلی وجود ندارد.
ارتقای ۵ رتبهای شاخص توسعهیافتگی اردبیل در حوزه ارتباطات
مدیرکل ارتباطات و فناوری اطلاعات استان اردبیل در حوزه آموزش مهارتهای دیجیتال، استان دارای رتبه بالای ۲۰ است و برای ارتقای آن نیازمند ورود فعال نهادهای آموزشی مثل جهاد دانشگاهی هستیم تا آموزشهای مهارتی توسعه و رتبه استان نیز در این بخش رشد بیشتری یابد.
سرداری از رشد ۵ رتبهای شاخص توسعهیافتگی استان اردبیل در حوزه ارتباطات خبر داد و اظهار کرد: این ارتقا فقط به عملکرد وزارت ارتباطات محدود نمیشود، بلکه حاصل مشارکت مجموعههای مختلف است.
وی تصریح کرد: در حال حاضر استان اردبیل در زمینه تأمین زیرساختها رتبه سیزدهم کشوری را دارد که با پایش جدید، انتظار میرود این رتبه نیز بهبود یابد.
سرداری با تبیین ساختار سازمانهای ارتباطی اظهار کرد: اداره کل ارتباطات و فناوری اطلاعات استان متولی راهبری حوزه ICT در سطح استان، شرکت مخابرات متولی ارتباطات بینشهری و دروناستانی و اپراتورهایی مانند همراه اول و ایرانسل، ارائهدهنده خدمات ارتباطات سیار هستند.
اجرای طرح ملی «ایران دیجیتال» در استان اردبیل
مدیرکل ارتباطات و فناوری اطلاعات استان اردبیل در ادامه به طرح مشترک وزارت ارتباطات و وزارت آموزش و پرورش با عنوان «ایران دیجیتال» اشاره و خاطرنشان کرد: هدف این طرح، آموزش مهارتهای دیجیتال به نوجوانان و جوانان کشور است و طبق تفاهمنامه فیمابین برای دانشآموزان دوره متوسطه اول اجرا میشود.
سرداری با بیان اینکه فاز اول این طرح که ثبت نام از دانش آموزان است از ۱۷ خرداد آغاز شده و تا پایان شهریور ادامه خواهد داشت، افزود: استان اردبیل در این امر پیشرو بوده و با ثبت نام بیش از ۱۴ هزار دانشآموز، رتبه اول کشور را در این زمینه کسب کرده است.
وی با اشاره به اینکه پیشبینی میشود حدود ۵۰ هزار نفر در قالب این طرح وارد بازار اشتغال دیجیتال شوند، ادامه داد: بعد از غربالگیری از ۴ میلیون دانشآموز ثبت نام کننده، ۴۰۰ هزار دانشآموز در سطح کشور تحت آموزشهای تخصصی مانند طراحی وب، برنامهنویسی و هوش مصنوعی قرار خواهند گرفت و در مرحله نهایی، ۱۰۰ هزار دانشآموزان برگزیده برای گذراندن دوره کارآموزی به شرکتهای دانشبنیان معرفی میشوند.
انتهای پیام
نظرات