• جمعه / ۳ مرداد ۱۴۰۴ / ۱۱:۴۱
  • دسته‌بندی: گلستان
  • کد خبر: 1404050301027
  • خبرنگار : 51040

از پیش دیابت تا دیابت نوع ۲، راههای فرار از این تله متابولیک چیست؟

از پیش دیابت تا دیابت نوع ۲، راههای فرار از این تله متابولیک چیست؟

ایسنا/گلستان کارشناس طب سنتی با بیان اینکه پیش دیابت مرحله ای است که در آن قند خون بالاتر از حد طبیعی است، اما هنوز به حد دیابت نرسیده، گفت: این یک فرصت طلایی برای پیشگیری است که باید از آن بهره گرفت.

سیدایمان موسوی در گفت وگو با ایسنا اظهار کرد: یکی از شایع‌ترین انواع دیابت، دیابت نوع دو است که به بیماری قند غیر وابسته به انسولین نیز شناخته می‌شود. در این نوع دیابت، برخلاف دیابت نوع یک بدن همچنان انسولین تولید می‌کند، اما سلول‌ها پاسخ مناسبی به آن نمی‌دهند در واقع به این پدیده مقاومت انسولینی گفته می‌شود.

وی در خصوص مقاومت انسولینی گفت: در شرایطی که اختلال در عملکرد سلول‌ها باعث اختلال در تبادل طبیعی قند و انسولین می‌شود، بدن با پدیده‌ای به نام مقاومت انسولینی مواجه می‌شود. در این حالت اگرچه انسولین در بدن تولید می‌شود اما سلول‌ها قادر به دریافت و استفاده مؤثر از آن نیستند که در نهایت منجر به افزایش سطح قند خون و زمینه‌ساز ابتلا به دیابت نوع دو می‌شود.

کارشناس طب سنتی ادامه داد: در واقع افرادی که هنوز به طور رسمی به دیابت مبتلا نیستند اما دچار مقاومت انسولینی هستند بدنشان برای جبران این وضعیت مقدار زیادی انسولین ترشح می‌کند تا بتواند مقاومت سلول‌ها را بشکند و سطح قند خون را در محدوده طبیعی نگه دارد از منظر طب سنتی این عارضه غلبه سوء مزاج سودا در بدن تلقی می‌شود.

ایمانی با اشاره به اینکه پیش دیابت مرحله‌ای است که در آن قند خون بالاتر از حد طبیعی است، اما هنوز به حد دیابت نرسیده، گفت: این فرصت طلایی برای پیشگیری است و با کاهش ۵-۱۰ درصد وزن بدن و ۱۵۰ دقیقه فعالیت ورزشی در هفته، می‌توان خطر ابتلا به دیابت نوع ۲ را تا ۵۸ درصد کاهش داد. حتی در موارد ابتلا، این تغییرات می‌توانند نیاز به دارو را به تأخیر بیندازند.

وی از علائم دیابت به پر ادراری، پرنوشی، کاهش وزن تدریجی، خشکی پوست، ریزش مو در نواحی ساق پا و احساس حرارت در کف پا اشاره کرد و افزود:  زالو درمانی، حجامت، ورزش منظم، ماساژ درمانی، اصلاح سبک تغذیه و آب‌درمانی را از جمله راهکارهای مکمل و مؤثر در بهبود روند درمان دیابت است.

مؤسس طب سنتی ستاک در پایان یکی دیگر از راهکارهای مؤثر در اصلاح عملکرد کبد و ایجاد تعادل در سطح انسولین بدن را بررسی نسبت انسولین به قند خون دانست و اضافه کرد: اندازه‌گیری هم‌زمان سطح انسولین و قند خون و مقایسه نسبت آن‌ها می‌تواند به تشخیص دقیق‌تری از وضعیت متابولیک بدن کمک کند و نشان دهد که آیا تولید انسولین متناسب با میزان قند خون است یا خیر.  

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha