• جمعه / ۳ مرداد ۱۴۰۴ / ۱۹:۳۰
  • دسته‌بندی: علم
  • کد خبر: 1404050301239
  • خبرنگار : 71654

بسته اخبار علمی و دانشگاهی

از «ماهواره ایرانی که از روسیه در فضا آرام گرفت» تا «کشف یک راز ۱۸ میلیون ساله»

از «ماهواره ایرانی که از روسیه در فضا آرام گرفت» تا «کشف یک راز ۱۸ میلیون ساله»

سرویس علمی و دانشگاهی ایسنا در روز جمعه، ۳ مرداد ماه ۱۴۰۴ میزبان اخبار گوناگونی در حوزه‌هایی همچون علم، پژوهش، فضا، دانش‌بنیان‌ها، فناوری و دانشگاهی بود که در اینجا قصد داریم نگاهی به خلاصه‌ای از این اخبار بیندازیم.

به گزارش ایسنا، سرویس علمی و دانشگاهی خبرگزاری دانشجویان ایران در روزی که گذشت، به اخبار گوناگونی پرداخته است که در ادامه قصد داریم مروری داشته باشیم بر اخبار منتشر شده امروز که برای مطالعه نسخه کامل هر یک از آنها می‌توانید بر روی تیتر آبی‌رنگ خبر کلیک کنید.

راکتور هسته‌ای می‌تواند طلا تولید کند!

رؤیای کیمیاگران باستان ممکن است به حقیقت بپیوندد، زیرا شرکت ماراتون فیوژن (Marathon Fusion) اعلام کرده که فناوری راکتور همجوشی توکامک آن می‌تواند جیوه‌ معمولی را به‌عنوان محصول جانبی عملیات همجوشی، به طلا تبدیل کند.

تشخیص شهر محل سکونت از روی روده!

محققان می‌گویند میکروبیوم روده ما می‌تواند شهری را که در آن زندگی می‌کنیم با دقت ۹۴ درصد پیش‌بینی کند؛ چرا که باکتری‌های روده ما انسان‌ها به نسبت شهری که در آن زندگی می‌کنیم، متفاوت هستند.

ترس از «در حاشیه ماندن»، گرفتاری جدی نسل جوان

در دنیای امروز که ارتباطات لحظه‌ای و اشتراک‌گذاری مداوم زندگی دیگران به امری رایج بدل شده، بسیاری از جوانان با فشار پنهانی روبه‌رو هستند که ذهن آن‌ها را درگیر کرده و زندگی روزمره‌شان را تحت‌تأثیر قرار داده است.

شبکه‌های فرسوده آبرسانی؛ زمینه‌ساز شیوع بیماری‌های گوارشی پس از قطع و وصل آب

استاد ایمونوژنتیک پژوهشگاه ملی مهندسی ژنتیک و زیست‌فناوری با هشدار نسبت به تکرار قطع جریان آب در کلان‌شهرها تأکید کرد که کاهش فشار یا قطعی مکرر آب در شبکه‌های فرسوده می‌تواند موجب ورود آلودگی‌های محیطی به سیستم توزیع و در نهایت منجر به شیوع بیماری‌های عفونی گوارشی مانند آمیبیازیس شود و از وزارت بهداشت خواست پیش از وقوع بحران، نسبت به اطلاع‌رسانی، آمادگی مراکز درمانی و ذخیره داروهای مورد نیاز اقدام کند.

کشف راز ۱۸ میلیون ساله فسیل دندان

دانشمندان راز تکان‌دهنده ۱۸ میلیون ساله را در دندان‌های فسیل شده کشف کردند.

تعویض دریچه قلب بدون باز کردن قفسه سینه برای اولین بار در جهان

جراحان کلینیک کلیولند برای نخستین بار در جهان موفق شدند دریچه آئورت قلب را با کمک ربات و از طریق یک برش کوچک در ناحیه گردن جایگزین کنند، بدون اینکه نیازی به باز کردن قفسه سینه باشد.

«ناهید ۲» با پرتابگر سایوز به فضا رفت

ماهواره مخابراتی ناهید ۲ صبح امروز با پرتابگر سایوز از پایگاه وستوچنی روسیه به فضا پرتاب شد.

جزئیات برگزاری بیست‌ودومین کنفرانس بین‌المللی انجمن رمز ایران اعلام شد

دبیر بیست‌ودومین کنفرانس بین‌المللی انجمن رمز ایران با تاکید بر اینکه دانشگاه شهید بهشتی میزبان برگزاری این برنامه است، گفت: از تمامی شرکت‌های فعال در صنعت افتا دعوت می‌کنم تا از این فرصت ارزشمند و کم‌نظیر برای معرفی ظرفیت‌های فناورانه، اعلام نیازهای تخصصی و جذب نیروی انسانی بهره ببرند.

ویدئوی لحظه آماده‌سازی موشک روسیه برای پرتاب ماهواره‌ ایرانی

پرتاب فضاپیمای ایرانی و دو ماهواره یونیسفر ام (Ionosfera-M) امروز انجام شد.

تسهیلات برگزیدگان سی‌امین دوره المپیاد علمی دانشجویی اعلام شد

رئیس سازمان سنجش به تسهیلات برگزیدگان سی‌امین دوره المپیاد علمی دانشجویی اشاره کرد و گفت: ۱۵ نفر اول برگزیده المپیاد می‌توانند به صورت مستقیم وارد مقطع کارشناسی ارشد شوند. در دکتری هم قابلیت استفاده از این تسهیلات را دارند.

پرتاب بومی «ناهید ۲» از شرق روسیه؛ ایران به‌دنبال جای پا در مدار زمین‌آهنگ

با وجود تأخیر در پرتاب، ماهواره مخابراتی «ناهید ۲» سرانجام به‌عنوان گامی مهم در مسیر دستیابی ایران به مدار زمین‌آهنگ طراحی و آماده‌سازی شد و صبح امروز ماهواره‌ای بومی با هدف ارتقاء فناوری‌های ارتباطی، تقویت زیرساخت‌های مخابراتی و آزمون مسیر ورود به مدارهای GEO از شرق روسیه به فضا رفت.

آقایان بیشترین راه‌یافتگان مرحله نهایی المپیاد دانشجویی

معاون امور آزمون‌های سازمان سنجش با تاکید بر اینکه تعداد ۱۱۴۷ نفر به مرحله نهایی سی‌امین دوره المپیاد علمی دانشجویی راه یافتند، گفت: حدود ۵۵ درصد از راه یافتگان مرحله نهایی این آزمون را آقایان و مابقی را خانم‌ها تشکیل می‌دهند.

پرتاب نمونه دوم ماهواره ناهید ۲ با ماهواره‌بر «سیمرغ»

سازمان فضایی اعلام کرد نمونه دوم ماهواره ناهید ۲ به زودی توسط ماهواره‌بر بومی سیمرغ در مدار قرار خواهد گرفت.

ماهواره «ناهید ۲» در مدار ۵۰۰ کیلومتری آرام گرفت

مطابق داده‌های دریافتی از پایگاه پرتاب، تزریق ماهواره ناهید۲ با موفقیت در مداری با ارتفاع تقریبی ۵۰۰ کیلومتری انجام گرفت.

جزئیات آزمون دانشنامه تخصصی دندانپزشکی اعلام شد

جزئیات آزمون دانشنامه تخصصی دندانپزشکی از سوی مرکز سنجش آموزش پزشکی اعلام شد.

دانشمندان برای نخستین بار از حرکت اتم‌ها فیلم‌برداری کردند

برای اولین بار در جهان، دانشمندان موفق شدند حرکت اتم‌ها را در حال لرزش حرارتی با وضوحی خیره‌کننده و در لحظه (real-time) فیلم‌برداری کنند.

سازوکار چروک شدن پوست با افزایش سن کشف شد

چرا با افزایش سن چین و چروک ایجاد می‌شود؟ یک مطالعه جدید نشان داده است که پوست در حال پیر شدن، تحت کشش، بیشتر به طرفین کشیده می‌شود و باعث می‌شود که مانند خمیر بازی، به چین و چروک‌های عمیق‌تری دچار شود و همه چیز با نحوه چیدمان کلاژن شروع می‌شود.

دریافت داده‌های ماهواره «ناهید ۲» از ایستگاه زمینی ایران

نخستین داده‌های تله‌متری ماهواره «ناهید۲» در ایستگاه زمینی کنترل ماموریت ماهواره سازمان فضایی ایران دریافت شد.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha