به گزارش ایسنا، آژانس امدادرسانی و کاریابی سازمان ملل متحد برای آوارگان فلسطینی (آنروا) با صدور بیانیهای اعلام کرد که مؤسسه توزیع کمکهای بشردوستانه که توسط رژیم صهیونیستی و آمریکا حمایت میشود، اهداف «نظامی و سیاسی» به دنبال دارد.
بر اساس گزارش خبرگزاری آناتولی، در این بیانیه همچنین آمده است قحطی و اجرای سیاست گرسنگی جمعی «برنامهریزیشده و عامدانه» است. امروز کودکان بیشتری جان باختند، در حالیکه بدنهایشان از گرسنگی ضعیف شده بود.
آنروا تأکید کرد که سیستم توزیع کمکهای بشردوستانه فعلی که با عنوان مؤسسه بشردوستانه غزه شناخته میشود، برای مقابله با بحران انسانی طراحی نشده است.
این آژانس، فعالیت مؤسسه توزیع کمکها را «بیرحمانه» توصیف و اعلام کرد که این مؤسسه جانهای بیشتری را گرفته تا اینکه نجات دهد.
آنروا ادامه داد که رژیم صهیونیستی بر اساس این سیستم توزیع کمکها، کنترل تمامی جوانب ورود کمکهای بشردوستانه، چه در خارج از غزه و چه در داخل آن را در دست دارد.
از ۲۷ ماه مه گذشته، تلآویو بدون نظارت سازمان ملل متحد و سازمانهای امدادرسانی بینالمللی، اجرای طرح توزیع کمکها را از طریق مؤسسهای به نام «مؤسسه بشردوستانه غزه» آغاز کرده است. این مؤسسه توسط رژیم صهیونیستی و آمریکا حمایت میشود، اما از سوی سازمان ملل متحد رد شده است.
آنروا اعلام کرد که در طول آتشبسی که در اوایل سال ۲۰۲۵ (از ژانویه گذشته آغاز شد و رژیم اشغالگر در مارس گذشته از آن سر باز زد) برقرار بود، موفق شد «روند گرسنگی فزاینده را معکوس کند.»
این آژانس همچنین تاکید کرد: «امروز، تنها آنروا معادل ۶ هزار کامیون حامل کمکهای غذایی و پزشکی دارد که در مصر و اردن گیر افتادهاند.»
آنروا بارها خواستار از سرگیری سیستم توزیع کمکها تحت نظارت سازمان ملل متحد شده است تا از شدت قحطی در این منطقه کاسته شود. از ۲ مارس گذشته، رژیم صهیونیستی گذرگاههای نوار غزه را با هدف ممانعت از ورود کامیونهای حامل کمکهای امدادی، بشردوستانه، غذایی و پزشکی که در مرزها انبار شدهاند، بسته است.
پیشتر فیلیپ لازارینی، کمیسر کل آژانس امدادرسانی و کاریابی سازمان ملل برای آوارگان فلسطینی «آنروا» فراهم نبودن زمینه ارسال کمکهای غذایی به غزه در اوج قحطی و گرسنگی را به باد انتقاد گرفت و اعلام کرد بیتفاوتی، همدستی است و باعث میشود انسانیت خود را از دست بدهیم.
لازارینی همچنین گفت: ما هر روز پیامهای کمکخواهی متعددی را از همکاران خود در آنروا که از گرسنگی شدید رنج میبرند، دریافت میکنیم. محاصره باید برداشته شود و کمکهای بشردوستانه بایستی به طور ایمن و گسترده به نوار غزه تحویل داده شود.
غزه از ماهها پیش با بحران شدید انسانی مواجه است و مردم این منطقه، به ویژه کودکان و زنان، در شرایط بسیار سختی زندگی میکنند. کمبود شدید غذا، آب و دارو، جان بسیاری از مردم را به خطر انداخته است.
از هفتم اکتبر ۲۰۲۳، رژیم صهیونیستی با حمایت آمریکا، جنگ کشتار جمعی در غزه را آغاز کرده است که شامل قتل، گرسنگی، تخریب و آوارگی اجباری میشود. این رژیم همه فراخوانهای بینالمللی و دستورات دیوان بینالمللی دادگستری برای توقف این جنایات را نادیده گرفته است.
رژیم یاغی از زمان فروپاشی آتشبس شکننده در ماه مارس، جنگ خود علیه غزه را از سر گرفته است. نیروهای ارتش به بسیاری از مناطق نوار غزه، به ویژه در جنوب، پیشروی کردهاند و خواستار تخلیه مناطق وسیعی در شمال شدهاند. ارتش اشغالگر تهدید کرده است که در غزه میماند و از مناطق جدیدی که از مارس تصرف کرده و محاصرهای خفقانآور بر کمکهای غذایی و پزشکی اعمال کرده است، عقبنشینی نمیکند.
نهادهای داخلی و بینالمللی و کمیتههای حقوق بشر سازمان ملل متحد از جامعه بینالمللی خواستهاند تا برای توقف جنگ کشتار جمعی در غزه رژیم صهیونیستی را تحت فشار قرار دهند.
بر اساس آخرین آمار منتشر شده، جنگ غزه تاکنون به شهادت و زخمی شدن بیش از ۱۹۹ هزار فلسطینی، اکثراً کودکان و زنان و مفقود شدن بیش از ۹ هزار نفر منجر شده است. همچنین، صدها هزار نفر آواره شدهاند و قحطی و گرسنگی جان بسیاری را گرفته است.
انتهای پیام
نظرات