• شنبه / ۴ مرداد ۱۴۰۴ / ۱۳:۵۸
  • دسته‌بندی: علم
  • کد خبر: 1404050401794
  • خبرنگار : 30057

فراخوان ۳ دوره جدید از پویش علم‌کاوی

فراخوان ۳ دوره جدید از پویش علم‌کاوی

فراخوان سه دوره یازدهم، دوازدهم و سیزدهم پویش علم‌کاوی با موضوعات سلول‌های بنیادی و نقش آنها در درمان پارکینسون، چیستی انتقال داده و انجام آن در مخابرات نوری بی‌سیم و ضرورت تشخیص زودهنگام سرطان به‌ویژه با حسگرهای زیستی منتشر شد.

به گزارش ایسنا، پویش علم‌کاوی که از شهریور ۱۴۰۲ و با محوریت آثار برگزیدگان پنجمین دوره جایزه مصطفی(ص) آغاز شده بود، اکنون وارد یازدهمین مرحله خود شده است و از سوی بنیاد علم و فناوری مصطفی (ص) فراخوان سه دوره یازدهم، دوازدهم و سیزدهم پویش علم‌کاوی با موضوعات سلول‌های بنیادی و نقش آنها در درمان پارکینسون، چیستی انتقال داده و انجام آن در مخابرات نوری بی‌سیم و ضرورت تشخیص زودهنگام سرطان به‌ویژه با حسگرهای زیستی منتشر شد.

مرحله یازدهم علم کاوی با نام «حل بنیادی یک اختلال» و با تمرکز بر فعالیت‌­های حسین بهاروند در درمان پارکینسون برگزار می‌شود. در این مرحله از فراخوان، توجه به فعالیت‌های حسین بهاروند، دانشمند برجسته حوزه سلول‌های بنیادی و درمان بیماری پارکینسون جلب شده است. بهاروند که در سال ۱۳۹۸ به عنوان برگزیده مقیم کشورهای اسلامی در سومین دوره جایزه مصطفی(ص) معرفی شد، اکنون محور بحث این دوره از پویش علم‌کاوی قرار گرفته است.

فراخوان ۳ دوره جدید از پویش علم‌کاوی

بهاروند دانشمند حوزه سلول‌های بنیادی در سال ۱۳۹۸ به عنوان برگزیده مقیم کشورهای اسلامی در سومین دوره جایزه مصطفی(ص) این جایزه را دریافت کرد. علاقه‌مندان به علم‌کاوی این دوره باید به سه پرسش پاسخ دهند؛ ویژگی منحصر به فرد سلول‌های بنیادی در درمان بیماری‌ها چیست؟ بیماری پارکینسون چیست و چرا می‌توان از سلول‌های بنیادی برای درمان آن استفاده کرد؟ و حسین بهاروند چگونه از سلول‌های بنیادی برای درمان پارکینسون استفاده کرد و کار او چه بود؟

مرحله دوازدهم پویش علم کاوی نیز با نام «پرواز فوتون‌های نامه‌رسان» با تمرکز بر دستاوردهای مورات اویسال، استادتمام دانشگاه نیویورک ابوظبی و یکی از برگزیدگان مقیم کشورهای اسلامی پنجمین دوره جایزه مصطفی(ص) ۱۴۰۲ برگزار می‌شود و شرکت‌کنندگان باید به ۳ پرسش پاسخ دهند؛ انتقال داده چیست و چگونه می‌توان آن را با نور انجام داد؟ تفاوت بین فیبر نوری و مخابرات نوری بی‌سیم چیست و دستاورد مورات اوسال در زمینه مخابرات نوری بی‌سیم چه بود و چه کاربردهایی دارد؟

فراخوان ۳ دوره جدید از پویش علم‌کاوی

مرحله سیزدهم نیز با نام «شنود یک سیگنال مخرب» علاقه‌مندان را به تدبر و بررسی بیشتر دستاوردهای محمد عبدالاحد، دانشمند ایرانی و استاد دانشکده فنی دانشگاه تهران همچنین برگزیده سومین دوره جایزه مصطفی(ص) در سال ۱۳۹۸ فرا می‌خواند. شرکت‌کنندگان باز هم باید به سه سؤال پاسخ دهند؛ سرطان چیست و چرا تشخیص زودهنگام آن حیاتی است؟ حسگرهای زیستی چه نقشی در تشخیص زودهنگام سرطان دارند؟ راهکار محمد عبدالاحد برای تشخیص متاستاز سلول‌های سرطانی با استفاده از نانو-بیوالکترونیک چیست؟

فراخوان ۳ دوره جدید از پویش علم‌کاوی

به نقل از ستاد ارتباطات و اطلاع‌رسانی بنیاد علم و فناوری مصطفی(ص)، علم ­کاوی یکی از برنامه­‌های ترویجی رصدخانه بنیاد علم و فناوری مصطفی(ص) است که با هدف ترغیب علاقه‌­مندان به علم و فناوری به روایتگری در این حوزه‌­ها طراحی شده است. در هر مرحله از این پویش یکی از دستاوردهای علمی دانشمندان برجسته جهان، موضوع روایت شرکت‌کنندگان قرار می‌گیرد. شرکت‌کننده‌ها با مطالعه و بررسی این دستاوردها محتواهایی متنوع، تولید و در صفحات مجازی خود منتشر می‌کنند. این محتواها در چهار قالب طراحی می‌شوند؛ فهرست متنی طراحی‌شده برای شبکه‌های اجتماعی، ویدئو، اینفوگرافیک و پادکست.

سپس این آثار در شبکه‌های اجتماعی شرکت‌کننده‌ها با دو هشتگ #علم_کاوی و #mustafaprize منتشر می‌شوند. برای شرکت در این پویش کافی است علاقه‌مندان اثر خود را در مورد دانشمند منتخب برای دبیرخانه ارسال کنند. اگر صفحه مجازی علاقه‌مندان عمومی نیست، باید فایل محتوای تولیدشده را به همراه عکس صفحه انتشار ارسال کنند. آثار برگزیده در مراسمی معرفی و تقدیر می‌شوند.

علاقه‌مندان به شرکت در هر سه دوره پویش تا ۱۸ مرداد ۱۴۰۴ وقت دارند آثار خود را به دبیرخانه پویش علم کاوی ارسال کنند.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha