• شنبه / ۴ مرداد ۱۴۰۴ / ۱۴:۴۵
  • دسته‌بندی: غرب آسیا و آفریقا
  • کد خبر: 1404050401848
  • خبرنگار : 71145

حزب چپ‌گرای فرانسه خواستار مداخله نظامی این کشور در غزه شد

حزب چپ‌گرای فرانسه خواستار مداخله نظامی این کشور در غزه شد

جنبش «فرانسه تسلیم‌ناپذیر» از اعلام رئیس جمهور فرانسه مبنی بر قصد خود برای به رسمیت شناختن رسمی کشور فلسطین در جریان شرکت در مجمع عمومی سازمان ملل در سپتامبر آینده استقبال کرد.

به گزارش ایسنا، این جنبش تاکید کرد که اقدام رئیس جمهور امانوئل ماکرون با توجه به آنچه «وضعیت فاجعه‌بار» در نوار غزه توصیف کرد، همچنان «ناکافی» است و خواستار تحریم دولت اسرائیل و اقدام فوری میدانی شد.

طبق گزارشی که در روزنامه فرانسوی فیگارو منتشر شد، «ژان لوک ملانشون»، رهبر جنبش چپ‌گرا، اعلام ماکرون را «پیروزی اخلاقی» دانست که نشان دهنده فشار خیابان‌های فرانسه و همبستگی گسترده مردمی با مردم فلسطین در ماه‌های اخیر است.

با این حال، ملانشون انتقاد شدید خود را از زمان اعلام این خبر پنهان نکرد و آن را تلاشی برای «فرار رسانه‌ای از بحران‌های داخلی» دانست.

او با انتقاد از آنچه «اقدامات ارتباطی پوچ» کاخ الیزه توصیف کرد، پرسید: «چرا تا سپتامبر صبر کنیم؟ مردم غزه الان کشته می‌شوند، نه دو ماه دیگر.»

این جنبش خواستار ممنوعیت جامع صادرات اسلحه به اسرائیل و تعلیق توافق‌نامه مشارکت اقتصادی بین اتحادیه اروپا و تل‌آویو شد و استدلال کرد که «به رسمیت شناختن نمادین» به تنهایی برای مقابله با «نسل‌کشی جاری در غزه» کافی نیست.

در یک تشدید موضع قابل توجه، ملانشون خواستار مداخله نظامی فرانسه برای تأمین کریدورهای بشردوستانه به نوار محاصره شده گردید و تاکید کرد که فرانسه باید مسؤولیت‌های خود را به عنوان یک قدرت بین‌المللی بر عهده بگیرد.

او گفت: «ارتش فرانسه باید کمک‌های بشردوستانه به غزه ارسال کند و دولت اسرائیل را به چالش بکشد تا با یک کشور مستقل و قدرتمند، نه با غیرنظامیان بی‌دفاع، مقابله کند.»

از سوی دیگر، «ریما حسن»، نماینده پارلمان اروپا و عضو حزب «فرانسه تسلیم‌ناپذیر»، از شرایط ماکرون برای به رسمیت شناختن کشور فلسطین، به ویژه موضوع «خلع سلاح» انتقاد کرد. او این شروط را تلاشی برای «تهی کردن مفهوم حاکمیت از معنای آن» دانست و تاکید کرد که «مردم فلسطین تا زمانی که سیاست شهرک‌سازی و اشغال ادامه دارد، از حق خود برای مقاومت دست نخواهند کشید.»

در همین زمینه، چندین عضو جناح چپ در پارلمان فرانسه تاکید کردند که «به رسمیت شناختن کشور فلسطین باید با اقدامات ملموس در عمل، از جمله توقف همه اشکال همکاری نظامی و فناوری با اسرائیل و تلاش‌های دیپلماتیک جدی در اتحادیه اروپا برای فشار بر تل‌آویو جهت توقف عملیات نظامی جاری در غزه، پشتیبانی شود.»

ناظران خاطرنشان کردند که اقدام فرانسه «می‌تواند نقطه عطف مهمی در موضع اروپا باشد، اگر سایر کشورهای اصلی اتحادیه اروپا نیز از این اقدام پیروی کنند و فشار سیاسی بیشتری بر دولت اسرائیل وارد کنند و به راه حل دو دولتی که سال‌هاست، متزلزل شده است، جانی دوباره ببخشند.»

فرانسه اولین کشور گروه هفت خواهد بود که رسماً قصد خود را برای به رسمیت شناختن کشور فلسطین اعلام می‌کند، اقدامی که می‌تواند این موضوع را دوباره به صدر بحث‌های بین‌المللی بازگرداند.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha