• شنبه / ۴ مرداد ۱۴۰۴ / ۱۴:۵۲
  • دسته‌بندی: کرمان
  • کد خبر: 1404050401854
  • خبرنگار : 50187

رئیس جهاد دانشگاهی استان کرمان تاکید کرد

ضرورت‌ استفاده از ظرفیت‌های علمی و پژوهشی برای توسعه توان دفاعی کشور

ضرورت‌ استفاده از ظرفیت‌های علمی و پژوهشی برای توسعه توان دفاعی کشور

ایسنا/کرمان  به مناسبت گرامیداشت یاد و خاطره شهدای اقتدار، کرسی تلاوت و تدبر در قرآن کریم با حضور رئیس جهاددانشگاهی استان کرمان و جمعی از پرسنل این مجموعه در دفتر مرکزی این نهاد برگزار شد.

دکتر مهدی بازمانده رئیس جهاد دانشگاهی استان کرمان چهارم مرداد در این مراسم ضمن گرامیداشت یاد شهدای جنگ ۱۲ روزه، رهنمودها و تصمیمات حکیمانه مقام معظم رهبری و اتحاد بین همه‌ آحاد مردم را از عوامل پیروزی در این جنگ دانست.

وی اظهار کرد: هماهنگی بین نیروهای مسلح، استفاده از راهبردهای نوین دفاعی، برنامه‌ریزی دقیق و تکیه بر توانمندی‌های داخلی این پیروزی با اقتدار را رقم زد.

بازمانده با تأکید بر لزوم توسعه توان دفاعی کشور، گفت: پس از جنگ ۱۲ روزه اقدامات سریع در زمینه مدرن‌سازی تجهیزات پدافندی و نظامی در حال انجام است. همچنین با توجه به تجربیات به‌دست آمده، برنامه‌ریزی جامعی برای ارتقاء سامانه‌های دفاعی و تهاجمی انجام شده تا در مقابل هرگونه تهدیدات در آینده آماده باشیم.

رئیس جهاد دانشگاهی استان کرمان با اشاره به سخنان مقام معظم رهبری درباره حفظ وحدت و تلاش برای پیشرفت نظامی و هسته‌ای، بر ضرورت تقویت همکاری‌های بین‌نهادی و استفاده از ظرفیت‌های علمی و پژوهشی برای توسعه توان دفاعی کشور تأکید کرد.

در این مراسم همچنین حجت الاسلام و المسلمین مهدی مومنی کارشناس و مفسر قرآن کریم به بیان تفسیر سوره نصر پرداخت و افزود: سوره نصر، یکی از کوتاه‌ترین سوره‌های قرآن است که به بشارت پیروزی و نصرت الهی اشاره دارد.

وی افزود: این سوره صد و دهمین سوره قرآن کریم و تنها شامل ۳ آیه است که در مدینه نازل شده و به پیروزی‌های بزرگ و یاری خداوند اشاره دارد. مفسران قرآن معتقدند این سوره پس از فتح مکه در سال هشتم هجری نازل شد و بشارتی به پیامبر اسلام(صلی الله علیه و آله) درباره گسترش اسلام و تکمیل رسالت ایشان بود.

مومنی ادامه داد: «نصرالله» به معنای یاری پروردگار و «فتح» اشاره به فتح مکه دارد. سوره نصر به یکی از مهم‌ترین رویدادهای تاریخ صدر اسلام اشاره دارد که در آن، پس از فتح مکه، گروه‌های زیادی از مردم به اسلام گرویدند. این واقعه در آیه دوم این سوره با عبارت «وَرَأَیْتَ النَّاسَ یَدْخُلُونَ فِی دِینِ اللَّهِ أَفْوَاجًا» (و دیدی که مردم گروه‌گروه به دین خدا درمی‌آیند) به تصویر کشیده شده که به رویدادهای پس از فتح مکه و گسترش سریع اسلام در شبه‌جزیره عربستان اشاره دارد.

حجت الاسلام و المسلمین مومنی افزود: این رویداد تاریخی که در سال هشتم هجری رخ داد، نقطه عطفی در گسترش اسلام بود و بسیاری از قبایل عرب پس از آن به‌صورت دسته‌جمعی به دین اسلام گرویدند. همچنین، در آیه پایانی سوره («فَسَبِّحْ بِحَمْدِ رَبِّکَ وَاسْتَغْفِرْهُ») پیامبر(صلی الله علیه و آله) به تسبیح و استغفار دعوت شده است.

این کارشناس و مفسر قرآن کریم گفت: علما و قرآن‌پژوهان تأکید دارند که سوره نصر علاوه بر جنبه تاریخی، درس‌هایی برای مؤمنان دارد، از جمله شکرگزاری پس از پیروزی‌ها و توکل بر خداوند در همه مراحل زندگی.

به گزارش ایسنا، این مراسم با صوت روح‌نواز محمد حسام گوری، قاری ممتاز قرآن کریم با قرائت سوره نصر و فتح مزین شد.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha