به گزارش ایسنا، خبرگزاری «آسوشیتدپرس» گزارش داد این حوادث خرابکارانه به افزایش سطح احتیاط و هشدار در بین اعضای جامعه مسلمانان ایالات متحده منجر شده، در حالی که بسیاری از مسلمانان آمریکایی میگویند که این حوادث ارتباط مستقیمی با جنگ رژیم صهیونیستی علیه نوار غزه که به شهادت دهها هزار فلسطینی انجامیده داشته است.
«ادوارد احمد میچل»، معاون مدیر ملی شورای روابط آمریکایی-اسلامی در ایالات متحده، سازمانی که در دفاع از حقوق مدنی مسلمانان در این کشور ایجاد شده، تصریح داشت: «وضعیت در ۲ سال گذشته برای مسلمانان آمریکا شدیدا دشوار بوده است.»
میچل تصریح داشت: «انتشار مداوم تصاویر جنایات، ویرانی و گرسنگی در نوار غزه تبعاتی در پی داشته و تعصبات متعصبین ضد اسلام و ضد فلسطین را در ایالات متحده تشدید کرده است.»
او به یکی از فاحشترین نمونههای این تعصب اشاره کرده و گفت: «بعد از آنکه جنگ غزه آغاز شد مردی اهل ایلینوی یک پسربچه ۶ ساله مسلمان فلسطینی تبار آمریکایی را به قتل رساند و مادر او را مجروح ساخت.»
گزارش های اخیر درباره تشدید حوادث خرابکارانه علیه مسلمانان و فلسطینیها در آمریکا نگرانیهای مسلمانان را افزایش داده است.
«راوند عبدالغنی» عضو هیات مدیره مسجد شهر نویسس تگزاس، یکی از مساجدی که اخیرا هدف اقدامات خرابکارانه عناصر اسلامستیز قرار گرفته بیان داشت: «ما از اکتبر ۲۰۲۳ قطعا شاهد تشدید اسلامهراسی در ایالات متحده بودهایم. عناصر اسلامستیز، مهاجر ستیز و صفاتی از این دست که ذکر میشوند، منجر به چنین اتفاقاتی شدهاند.»
تصاویر امنیتی مسجد نویسس نشان داده که شخصی اخیرا در حالی که صورتش را پوشانده بود با اسپری طرح «ستاره داوود» که در پرچم رژیم صهیونیستی وجود دارد را روی دیوارهای این مسجد کشید. شعبه شورای روابط اسلامی-آمریکایی (CAIR) در آستین تگزاس اعلام کرد که ۲ مسجد دیگر نیز در منطقه آستین هدف اقدامات خرابکارانه مشابه قرار گرفتهاند.
این شورا تصریح داشته که به نظر میرسد همه این حوادث در یک شب یکسان در ماه مه رخ دادند که این گروه از آنها به عنوان بخشی از یک «الگوی آزار دهنده حوادث با انگیزه تنفر» یاد کرده و خواستار افزیاش تدابیر امنیتی و محافظتی در اطراف مساجد شد.
«شیما زایان» مدیر دفتر CAIR در آستین این دست تلاشها را «ارعاب» خوانده است.
«عمر ریچی» سخنگوی مرکز اسلامی کالیفرنیای جنوبی که همچنین افسر ذخیره اداره پلیس لسآنجلس است گفت کمتر از ۲ هفته قبل، شخصی با اسپری روی دیوار بیرونی این مرکز اسلامی طرحهایی از جمله ستاره داوود را کشیده بود. او گفت: «با توجه به اتفاقات در فلسطین و نسلکشی در غزه، این کار مانند یک حمله به نظر میرسید.»
برخی از جوانب این خرابکاریهای اسلام ستیزانه هنوز حل نشده باقی مانده است. پلیس لسآنجلس اعلام کرد که پرونده تحقیقاتی با محوریت اتهام خرابکاری وجرایم ناشی از نفرت را آغاز کرده و گشتهای بیشتری را اضافه کرده اما نه مظنونی را شناسایی کرده و نه انگیزه مظنون یا مظنونان احتمالی را و خاطرنشان کرد که برخی فضاهای غیرمذهبی نیز هدف چنین خرابکاریهایی قرار گرفتهاند.
عبدالغنی گفت که مسجد شهر نویسس پس از تجربه سه حادثه خرابکارانه در سال گذشته، از جمله پرتاب سنگ توسط فردی ناشناس به سمت مسجد، استفاده از دوربینهای امنیتی را افزایش داده است. او افزود که پس از خرابکاری ماه مه نیز تدابیر امنیتی شبانه برای مساجد در این شهر تشدید شدهاند.
عبدالغنی گفت مسجد شهر نویسس از بسیاری از دانشجویان مسلمان دانشگاهها میزبانی میکند و «خانهای برای این دانشجویان مسلمان دور از خانه» محسوب میشود. او افزود که مسجد نویسس جایی است که آنها در آن مطالب مذهبی میآموزند، با دیگر مسلمانان ملاقات میکنند و به آنجا از جمله در مواقع پرتنش، مانند زمانهای عتراضات دانشگاهی سال گذشته در حمایت از فلسطین و دستگیر شدن معترضان، پناه میبرند. شورای روابط اسلامی-آمریکایی (CAIR) میگوید که در سال ۲۰۲۴، دفاتر آن در سراسر ایالات متحده ۸۶۵۸ مورد شکایت از حملات اسلام ستیزانه دریافت کردهاند که بالاترین تعداد ثبتشده حملات از زمان اولین گزارشدهی این موارد به این شورا در سال ۱۹۹۶ است. این شورا تبعیض در استخدام مسلمانان را به عنوان رایجترین مورد از حوادث اسلامستیزانه در سال ۲۰۲۴ ذکر کرده است.
این شورا اعلام داشت: «سال گذشته، مسلمانان آمریکایی، به همراه سایر افراد با پیشینههای مختلف، عمدتا به دلیل دیدگاههای ضد نسلکشیشان هدف این حوادث قرار گرفتند.» شورای روابط اسلامی-آمریکایی با اشاره به دوران ریاست جمهوری جو بایدن، رئیس جمهور سابق آمریکا در گزارش خود تصریح داشت: «برای دومین سال متوالی، نسلکشی غزه با حمایت بایدن موجی از اسلامهراسی را در ایالات متحده به راه انداخت.»
انتهای پیام
نظرات