• شنبه / ۴ مرداد ۱۴۰۴ / ۲۳:۵۶
  • دسته‌بندی: قم
  • کد خبر: 1404050402065
  • خبرنگار : 51019

هدف کنگره «امناالرسل» بازشناسی شخصیت‌های اثرگذار تاریخ معاصر است

هدف کنگره «امناالرسل» بازشناسی شخصیت‌های اثرگذار تاریخ معاصر است

ایسنا/قم مدیر حوزه‌های علمیه بیان کرد: کنگره «امناالرسل» در نظر دارد تا پیوند میان حوزه علمیه قم و نجف را تقویت و به بازشناسی شخصیت‌های اثرگذار تاریخ معاصر بپردازد.

آیت‌الله علیرضا اعرافی، مدیر حوزه‌های علمیه در نشست خبری رونمایی از پوستر فراخوان مقالات کنگره علمی و بین‌المللی «امنا الرسل» که شامگاه چهارم مرداد برای پاسداشت مقام علمی و جهادی سید مقاومت، سید حسن نصرالله برگزار شد، اظهار کرد: هدف مجموعه «امناالرسل» بازشناسی و معرفی موثران و بزرگان حوزه‌های علمیه در فکر و فرهنگ ایران و تشیع به جامعه است.

رئیس کنگره «امناالرسل»   ادامه داد: از آن‌جا که قم و نجف دو کانون مهم تحول در تاریخ معاصر تلقی می‌شوند و افراد تاریخ‌ساز از درون حوزه علمیه قم و نجف رشد و پرورش یافتند، این مجموعه در نظر دارد تا پیوند میان حوزه علمیه قم و نجف را تقویت و به بازشناسی شخصیت‌های اثرگذار تاریخ معاصر بپردازد.

اعرافی افزود: در این راستا نهادهای بزرگی برای انجام این مهم در حال تلاش هستند و نشست‌های مشترکی صورت گرفته و در گام جدید تصمیم به گرامیداشت سه شخصیت سید مقاومت، آیت‌الله صافی گلپایگانی و آیت‌الله شهریاری در طی سه سال گرفتیم.

وی بیان کرد: شهید سیدحسن نصرالله از فرهیختگان دو حوزه‌ علمیه قم و نجف بود و به سرعت به جای یک رهبر بزرگ در منطقه و جهان اسلام قرار گرفت، یکی از خصوصیات مهم این شخصیت؛ اندیشه راهبردی ممتاز وی بود و بر اساس این ویژگی، سید مقاومت یک مکتب فکری، فرهنگی، اجتماعی، انقلابی و سیاسی دارد که می‌توان عناصر این مکتب را بازشناسی کرد.

در ادامه حجت الاسلام والمسلمین رضا اسکندری، دبیر کنگره بین‌المللی «امناءالرسل» بیان کرد: آیت الله شهرستانی یک شخصیت مبارز و انقلابی بود که در حدود صد سال گذشته با مجتهدین عالی رتبه عراق به واسطه اتحاد با علمای اهل سنت و شیعه در مقابل استعمار انگلیس ایستاد و مبارزه کرد، به همین دلیل حکم اعدام وی صادر شد اما کسی جرات اجرای حکم را نداشت و پس از آزادی از زندان، وزیر آموزش و پرورش عراق شد که در آن زمان اولین آموزش و پرورش اسلامی توسط این عالم بزرگ پایه‌گذاری شد.

وی عنوان کرد: این شخصیت در حدود ۱۰۰ سال گذشته با حضور در کشورهایی مانند یمن، هندوستان و بحرین با ایجاد کمیته‌های علمی و فرهنگی به دنبال ایجاد یک نهضت فرهنگی در منطقه بود و قریب به ۱۳ سال رئیس دیوان عالی کشور عراق را عهده‌دار بود. با وجود ۳۰ سال نابینایی به تالیفات خود ادامه داد و ۳۹۰ اثر به چاپ نرسیده از ایشان وجود دارد که در نظر داریم در این کنگره از این آثار رونمایی کنیم.

اسکندری تاکید کرد: فراخوان مقالات، احیای آثار علمی شخصیت‌ها، نشست‌های علمی، نشریات علمی- پژوهشی و مستندسازی بخش‌های متفاوت ارسال آثار در کنگره «امناالرسل» است، همچنین توانستیم ۲۵ نهاد مهم علمی-فرهنگی بین‌المللی مرتبط با کنگره را هماهنگ و با برنامه‌ریزی‌های منظم تقسیم کار انجام دهیم.

اسکندری بیان کرد: فراخوان مقاله این کنگره از هم‌اکنون آغاز شده و پژوهشگران می‌توانند چکیده مقاله‌های خود را تا مهر و اصل آثار را تا آذر سال جاری از طریق پیام‌رسان ایتا و سامانه دبیرخانه ارسال کنند؛زمان برگزاری کنگره نیز به احتمال زیاد در سه ماهه نخست ۱۴۰۵ خواهد بود.

انتهای پیام 

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha