به گزارش ایسنا، فردریش مرتس، صدر اعظم آلمان طی ماه گذشته ضربه بزرگی از نظر حمایت عمومی خورده است و طبق نظرسنجی مؤسسه INSA، ۵۶ درصد مردم آلمان عملکرد او را رد کردهاند.
کمتر از یکسوم پاسخدهندگان گفتند که هنوز از رهبری او راضی هستند.
اوایل ژوئن، گزارش روزنامه بیلد که این نظرسنجی را سفارش داده بود، نشان داد که سطح حمایت از مرتس ۳۶ درصد بود و ۴۵ درصد آلمانیها از عملکرد او انتقاد داشتند.
طبق این نظرسنجی، ائتلاف حاکم شامل حزب دموکرات مسیحی مرتس (CDU) و سوسیالدموکراتها هم با کاهش شدید حمایت مواجه شده است.
براساس دادهها، تقریبا ۶۰ درصد آلمانیها از عملکرد این ائتلاف ناراضیاند، در حالی که این رقم اوایل ژوئن فقط ۴۴ درصد بود.
بر اساس آمار INSA، اگر این آخر هفته انتخابات برگزار شود، این دو حزب دیگر قادر به تشکیل دولت اکثریت نخواهند بود؛ زیرا حزب دموکرات مسیحی فقط ۲۷ درصد آرا و سوسیالدموکراتها ۱۵ درصد را کسب خواهند کرد.
طبق این نظرسنجی، محبوبترین حزب مخالف آلمان یعنی حزب راستگرای آلترناتیو برای آلمان (AfD) تنها سه درصد کمتر از حزب دموکرات مسیحی رأی دارد.
از زمان روی کار آمدن در ماه مه، مرتس موضعی سختگیرانه در سیاست خارجی نسبت به روسیه اتخاذ کرده است.
برلین – یکی از بزرگترین حامیان کییف – قول داده است که ۵ میلیارد یورو (۵.۶ میلیارد دلار) برای تأمین مالی تولید سلاحهای دوربرد در اوکراین اختصاص دهد.
صدراعظم آلمان همچنین احتمال ارسال موشکهای دوربرد با قابلیت حمله به مسکو را رد نکرده است. مرتس اوایل این ماه اعلام کرد که گزینههای دیپلماتیک در مناقشه اوکراین «تمام شدهاند.»
اظهارات مرتس باعث شد که سرگئی لاوروف، وزیر خارجه روسیه، او را به انتخاب تنشزایی بهجای دیپلماسی متهم کند.
در همین حال، اولویتهای هزینهکرد دولت فدرال آلمان با انتقاداتی در داخل این کشور روبهرو شده است.
آلیس وایدل، یکی از رؤسای حزب راستگرای آلترناتیو برای آلمان این هفته با اشاره به تصمیم برلین برای صرف پول مالیاتدهندگان برای تسلیح کییف، در حالی که نیازهای داخلی بیپاسخ ماندهاند، گفت: «دیگر هیچکس این را نمیفهمد.»
انتهای پیام
نظرات