دکتر مهدی یونسی رستمی استاندار مازندران با تدبیر امور استان و تدوین برنامههای توسعه محور، اولویتهایی را تعیین کرده است تا با رویکردی نوین و تحولگرا به اهداف دولت برای برون رفت از محرومیتها با نگاه عدالت محور بپردازد.
از کشاورزی سنتی تا اقتصاد دانشبنیان و صادراتمحور
توسعه اقتصادی مازندران در دولت چهاردهم، با همت استاندار، بر چند محور کلیدی استوار خواهد بود، از جمله تکمیل زنجیره ارزش در کشاورزی و صنایع تبدیلی. استاندار مازندران ارتقاء بهرهوری در تولید محصولات استراتژیک مانند برنج، مرکبات و کیوی را مد نظر قرار داده است تا در این بخش با جذب سرمایهگذاری برای احداث و توسعه صنایع تبدیلی پیشرفته (بستهبندی، فرآوری، کنسانتره، خشککنی) حمایت از برندسازی محصولات کشاورزی استان و تسهیل دسترسی به بازارهای صادراتی، افزایش ارزش افزوده محصولات، کاهش ضایعات، ایجاد اشتغال پایدار و افزایش درآمد کشاورزان را موجب شود. و نهایتا در این بخش مازندران به سود دو سر برد برسد.
توسعه گردشگری پایدار و متنوع
یونسی رستمی در توسعه اقتصادی مازندران از بحش گردشگری غافل نماند و عبور از گردشگری صرفاً فصلی و سواحلی به سمت توسعه گردشگری سلامت، بومگردی، گردشگری ورزشی، فرهنگی و مذهبی تمرکز کرد.
استاندار مازندران در این زمینه با تسهیل صدور مجوزها و جذب سرمایهگذاری در زیرساختهای اقامتی و تفریحی با رویکرد حفظ محیط زیست، توسعه مسیرهای دسترسی به جاذبههای کمتر شناخته شده، حمایت از آموزش نیروی انسانی متخصص در حوزه گردشگری پرداخت.
نماینده عالی دولت معتقد است با تبدیل مازندران به قطب گردشگری چهار فصل، افزایش ماندگاری مسافر و توزیع عادلانه منافع گردشگری در سطح استان میتواند این پهنه سبز را در جغرافیای ایران از محرومیت خارج کند.
از دیگر اقدامات استاندار مازندران در دولت چهاردهم که با حمایت بیش از پیش دکتر پزشکیان انجام شده است، حمایت از اقتصاد دانشبنیان و فناورانه در استان است.
استاندار مازندران با ایجاد بستر برای رشد شرکتهای دانشبنیان، استارتآپها و مراکز نوآوری به تقویت پارکهای علم و فناوری، مراکز رشد و شتابدهندهها، ارتباط موثر بین دانشگاه، صنعت و بازار، حمایت از ایدههای نوآورانه در حوزههای کشاورزی، گردشگری، محیط زیست و سلامت پرداخت با این رویکرد که تنوعبخشی به اقتصاد استان است، ایجاد مشاغل با ارزش افزوده بالا و جذب نخبگان در مازندران شکل گیرد.
توسعه تجارت و ترانزیت دریایی
از دیگر اقدامات یونسی رستمی در مازندران، بهرهبرداری حداکثری از موقعیت استراتژیک استان در کریدور شمال-جنوب و بنادر استان (امیرآباد، نوشهر و فریدونکنار) بوده است که در ابتدای شروع کار خود در دولت چهاردهم به این موضوع تمرکز کرده است.
استاندار مازندران با پیگیری توسعه زیرساختهای بندری، لجستیک و گمرکی، تسهیل تجارت با کشورهای حاشیه خزر، جذب سرمایهگذاری برای ایجاد مناطق آزاد و ویژه اقتصادی اقدام شبانه روزی داشته است تا به افزایش نقش مازندران در تجارت منطقهای و بینالمللی، ایجاد فرصتهای شغلی در حوزه حمل و نقل و لجستیک برسد.
حفظ هویت بومی و ارتقاء سرمایه اجتماعی
البته استاندار مازندران با توجه به ابعاد مختلف بر روی توسعه استان تمرکز کرده است، اینکه توسعه فرهنگی در موطن هیرکانی شکل گیرد از دیگر اقدامات یونسی رستمی بوده است که در حوزه فرهنگی بر تقویت هویت مازندرانی، ارتقاء شاخصهای فرهنگی و اجتماعی و ترویج ارزشهای بومی تمرکز کرد.
یونسی رستمی معتقد است که حفظ و احیای میراث فرهنگی و هنرهای سنتی مازندران را پا برجا نگه میدارد و با مرمت و نگهداری بناهای تاریخی، حمایت از هنرمندان صنایع دستی و احیای هنرهای بومی به تقویت این بخش پرداخت.
استاندار مازندران با تخصیص بودجه برای پروژههای مرمت، برگزاری جشنوارههای فرهنگی و هنری، ایجاد بازارچههای دائمی صنایع دستی و حمایت از آموزش نسل جوان در این حوزهها؛ خواهان حفظ اصالتهای فرهنگی استان، جذب گردشگران فرهنگی و ایجاد اشتغال در حوزه صنایع دستی است.
در برنامههایی که استاندار مازندران برای توسعه فرهنگی تدارک دیده است، به عنوان یک دانش آموخته علوم طبیعی از ترویج فرهنگ مطالعه و توسعه فضاهای فرهنگی غافل نشد برای این منظور، افزایش سرانه مطالعه و دسترسی عادلانه به امکانات فرهنگی را در دستور کار قرار داد و پیگیر امور این بخش را در جلسات متعدد رصد میکند.
همچنین حمایت از ساخت و تجهیز کتابخانههای عمومی، فرهنگسراها و نگارخانهها در شهرها و روستاها، برگزاری برنامههای فرهنگی و هنری متنوع برای تمامی اقشار جامعه، به منظور ارتقاء سطح آگاهی عمومی، تقویت نشاط اجتماعی و پر کردن اوقات فراغت به شکلی سازنده را در اولویت دستگاههای فرهنگی استان قرار داده است.
تقویت همبستگی اجتماعی و مشارکت مردمی
یونسی رستمی وقتی سکان استان را در دولت چهاردهم در اختیار گرفت به صورت گسترده به موضوع مسائل اجتماعی استان پرداخت با ایجاد بستر برای مشارکت فعال مردم در امور فرهنگی و اجتماعی استان، حمایت از سازمانهای مردمنهاد، تشویق به فعالیتهای داوطلبانه و ایجاد فضاهای گفتوگو و تبادل نظر بدون محدودیت برای جناحهای مختلف میدان را برای توسعه اجتماعی و مشارکت مردمی باز گذاشت.
استاندار مازندران معتقد است، افزایش سرمایه اجتماعی، حل مشکلات محلی با مشارکت مردم و تقویت حس مسئولیتپذیری امکان پذیر است.
تکمیل پروژههای نیمه تمام
توسعه عمرانی مازندران با رویکرد پایداری و تابآوری، از اولویتهای اصلی استاندار بوده است. از این رو توسعه و تکمیل زیرساختهای حمل و نقل، تکمیل پروژههای نیمهتمام جادهای (مانند آزادراه تهران-شمال و کنارگذرها)، توسعه راهآهن و بهبود حمل و نقل عمومی را مد نظر قرار داد.
یونسی رستمی، پیگیری تامین اعتبارات لازم، نظارت بر پیشرفت فیزیکی پروژهها، برنامهریزی برای توسعه حمل و نقل ریلی و توسعه زیرساختهای مرتبط با بنادر را به منظور کاهش ترافیک، افزایش ایمنی سفر، تسهیل دسترسی به نقاط مختلف استان و رونق اقتصادی را در برنامهها خود برای اداره امور استان قرار داده است.
ناگفته نماند که استاندار مازندران به موضوع پسماند هم به طور ویژه ورود کرد که در این راستا، مدیریت جامع پسماند و توسعه زیرساختهای محیط زیستی را به صورت هفتگی با برگزاری جلسات تخصصی با فرمانداران و شهرداران پیگیری میکند تا سایه شوم زباله از استان پاک شود و محیط زیست استان نفس بکشد.
حل معضل زباله با رویکرد بازیافت و تولید انرژی، و حفاظت از منابع طبیعی (جنگلها، رودخانهها، دریا)، رویکرد استاندار مازندران در دولت چهاردهم است زیرا در مدت روی کار آمدن دولت پزشکیان، یونسی رستمی با جذب فناوریهای نوین در مدیریت پسماند، حمایت از سرمایهگذاران در این حوزه، تشدید نظارت بر تخلفات زیستمحیطی و فرهنگسازی در زمینه تفکیک زباله از مبدأ را به منظور کاهش آلودگیهای زیستمحیطی، حفظ سلامت جامعه و ارتقاء کیفیت زندگی در دستور کار قرار داد و آن را در مناطق روستایی و حاشیه شهر اجرایی کرده است.
توسعه زیرساختهای آب و فاضلاب
استاندار مازندران که با نگاه واقعیت گرا و عدالت محور بر امور استان مسلط شد، تامین آب شرب پایدار برای تمامی نقاط استان و توسعه شبکه فاضلاب شهری و روستایی را در اولویت کاری خود قرار داد در این زمینه با پیگیری تامین اعتبارات برای پروژههای تصفیهخانه و شبکه انتقال، مدیریت بهینه منابع آبی و توسعه طرحهای آبخیزداری اقدام کرد تا دسترسی به آب شرب سالم، بهبود بهداشت عمومی و حفظ منابع آبی در مازندران برای دیار علویان و مسافران آسان باشد.
مقاومسازی و توسعه روستایی
استاندار مازندران توام با تکمیل پروژههای نیمه تمام در استان به مقاومسازی اماکن مسکونی در برابر بلایای طبیعی و توسعه زیرساختها در روستاها هم توجه کرده است زیرا معتقد است مازندران در خط سرخ بحران و بلایای طبیعی قرار دارد.
یونسی رستمی در این زمینه با آسان سازی پرداخت تسهیلات مقاومسازی، اجرای طرحهای هادی روستایی، توسعه امکانات رفاهی و خدماتی در روستاها (اینترنت، گاز، برق) برای افزایش ایمنی ساکنان، جلوگیری از مهاجرت روستاییان و توسعه متوازن استان اقدام کرده و در کارگروه و جلسات تخصصی به طور ویژه پیگیر موضوعاتی از این دست هست.
عدالت، سلامت و توانمندسازی
از دیگر اقدامات استاندار مازندران در دولت چهاردهم اجرای اهداف دولت در استان به طور دقیق و شفاف است که توسعه اجتماعی را با محوریت عدالت، ارتقاء سلامت جامعه و توانمندسازی اقشار مختلف، از برنامههای خود قرار داد.
یونسی رستمی ارتقاء سطح سلامت و دسترسی عادلانه به خدمات درمانی، توسعه زیرساختهای بهداشتی و درمانی، بهویژه در مناطق محروم را در اولویت قرار داد.
وی در این بخش با جذب پزشک و کادر درمانی متخصص، تجهیز بیمارستانها و مراکز درمانی، حمایت از توسعه گردشگری سلامت و بهبود خدمات اورژانس به منظور کاهش نابرابری در دسترسی به خدمات درمانی و افزایش شاخصهای سلامت در استان را به طور ویژه پیگیری میکند تا مازندران در کنار توسعه فرهنگی، اقتصادی و غیره به سلامت کامل هم برسد.
توانمندسازی جوانان و زنان
استاندار مازندران ۳۰ درصد ظرفیت مدیریت استان را در بخش های مختلف به دست بانوان سپرده است همچنین ایجاد فرصتهای برابر برای جوانان و زنان در حوزههای مختلف را مد نظر دارد.
یونسی رستمی حمایت از کارآفرینی زنان، برگزاری دورههای مهارتآموزی برای جوانان، تقویت تشکلهای مردمنهاد جوانان و زنان و ایجاد بستر برای مشارکت آنها در تصمیمگیریها را از برنامه های اجرا شده خود میداند و معتقد است با کاهش آسیبهای اجتماعی، افزایش مشارکت اجتماعی و اقتصادی این قشرها و استفاده از ظرفیتهای بالقوه آنها مازندران به جایگاه واقعی خود میرسد.
ایجاد فرصتهای پایدار و کاهش بیکاری
محور اصلی تمامی برنامههای توسعهای، ایجاد اشتغال پایدار و مولد است که با همت استاندار مازندران در سطح استان اجرا شد.
یونسی رستمی، حمایت از کسب و کارهای کوچک و متوسط (SMEs) و کارآفرینی را با تسهیل فرآیندهای کسب و کار، ارائه مشاورههای تخصصی و دسترسی به منابع مالی مورد توجه قرار داد تا با ایجاد پنجره واحد برای صدور مجوزها، معرفی فرصتهای سرمایهگذاری به کارآفرینان، برگزاری رویدادهای کارآفرینی و حمایت از شرکتهای نوپا به افزایش نرخ ایجاد کسب و کار جدید و تنوع در فرصتهای شغلی این استان شمالی به بالندگی اقتصادی که توان با علم نوین باشد دست یابد.
جذب سرمایهگذاری مولد و اشتغالزا
یونسی رستمی تاکنون برای سرمایه گذاری در استان با ایجاد محیطی امن و جذاب برای سرمایهگذاران داخلی و خارجی اقدام کرده است تا با رفع موانع اداری، ارائه مشوقهای سرمایهگذاری، معرفی فرصتهای سرمایهگذاری در بخشهای دارای مزیت نسبی و تضمین امنیت سرمایه؛ بتواند زمینه ورود سرمایههای جدید، ایجاد پروژههای بزرگ اقتصادی و خلق مشاغل در مقیاس وسیع را برای مازندران ایجاد کند.
البته موقعیت ژئوپلیتیک و دسترسی به دریای خزر، پتانسیل بالای گردشگری و کشاورزی، نیروی انسانی جوان و تحصیلکرده، توجه دولت به توسعه منطقهای، وجود مناطق آزاد و ویژه اقتصادی همه فرصتی شدند تا استاندار مازندران در دولت چهاردهم بتواند مازندران را از محرومیت خارج کند.
انتهای پیام
نظرات