• یکشنبه / ۵ مرداد ۱۴۰۴ / ۱۱:۰۵
  • دسته‌بندی: یزد
  • کد خبر: 1404050502338
  • خبرنگار : 50214

مدیر کل راهداری یزد:

حفظ جان زائران اربعین اولویت اصلی است/روند کاهشی ناوگان باکیفیت یزد نگران‌کننده است

حفظ جان زائران اربعین اولویت اصلی است/روند کاهشی ناوگان باکیفیت یزد نگران‌کننده است

ایسنا/یزد مدیر کل راهداری و حمل و نقل جاده‌ای استان یزد مهمترین دغدغه استان جهت جابجایی زائران اربعین حسینی را موضوع ایمنی ناوگان مسافری خواند و تاکید کرد: اولویت اصلی استان، حفظ جان زائرن است، حتی اگر نتوانیم تعداد زیادی از زائر استان را با اتوبوس‌ راهی مراسم اربعین حسینی در کشور عراق کنیم.

محمد رستگاری در گفت‌وگو با ایسنا، ضمن تاکید بر این که پرفشارترین دوره و حجم سفرهای ناوگان جاده‌ای مربوط به اربعین و دهه آخر سفر (مشهدمقدس) است، از رشد حدود ۱۴ درصدی افزایش زائران اربعین در استان طی سال گذشته نسبت به قبل خبر داد و گفت: سال گذشته حدود ۱۵ هزار و ۶۶۱ زائر یزدی در قالب ۶۶۰ سفر به سمت مرزهای کشور جهت حضور در مراسم اربعین حسینی جابجاد شدند.

وی این سفرها در بازگشت از عراق برای استان را شامل جابجایی ۱۶ هزار و ۲۳۸ نفر در قالب ۵۱۸ سفر از طریق ناوگان حمل و نقل عمومی ذکر کرد و گفت: یکی از مسائل هر ساله در رابطه با سفرهای اربعین، روند کاهشی ناوگان باکیفیت استان است به طوری که در حال حاضر استان دارای حدود ۱۵۰ دستگاه ناوگان فعال در خطوط مختلف می‌باشد ولی جهت سفرهای اربعین تنها حدود ۱۰۰ دستگاه اتوبوس باکیفیت، قابل تأمین است که این تعداد پاسخگوی حجم زائران استان نیست.  

رستگاری خاطرنشان کرد: خوشبختانه با تلاش‌های انجام شده یک سفر ریلی از یزد به خرمشهر به صورت رفت و برگشت نیز برای زائران استان پیش‌بینی شده که بخشی از بار ناوگان مسافری را کم کرده و برنامه‌ریزی جهت سفرهای پروازی هم در حال انجام است.  

مدیر کل راهداری و حمل و نقل جاده‌ای استان به زائرانی که قصد دارند به صورت شخصی سفر کنند توصیه کرد: در قالب نذر سفر، افراد دیگری را هم با خود ببرند و ضمن کمک به مردم و کاهش هزینه‌های سفر، استان را در اعزام زائران کمک کنند.  

وی با اشاره به این که هرچند مرز رسمی زائران اربعین استان یزد مرز چذابه است ولی خدمات راهداری استان به صورت دائمی در مرزهای مهران و شلمچه نیز ارائه می‌شود، گفت: در سال گذشته حدود ۴۱ درصد از سفرهای استان از پایانه مرزی چذابه، ۳۶ درصد در مرز مهران و مابقی از مرز شلمچه بوده و این در حالیست که در سفرهای بازگشت، ۵۰ درصد از سفرهای به مقصد استان یزد از مرز مهران انجام شد لذا در این مرحله از سفرها، پایانه مرزی مهران را به شدت پشتیبانی خواهیم کرد.

رستگاری تاکید کرد: با وجود این که طی چهار روز قبل و دو روز بعد از اربعین حسینی با حجم زائران برای بازگشت مواجه هستیم ولی طی سال های گذشته شاهد منظم‌ترین و با کیفیت‌ترین سفرهای گروهی در استان بدون هیچ گونه تأخیری بوده‌ایم.

وی با بیان این که عمده مشکل در مورد سفرهای بازگشت مربوط به سفرهای بدون برنامه و شخصی است، تصریح کرد: هرچند که با توجه به گرمی هوا، تعلل در روند سفر باعث دشواری برای زائران خواهد شد ولی نظر به این که دپو کردن اتوبوس‌ها در پایانه‌های مرزی تا رسیدن زائران امکان‌پذیر نیست، سفرهای بدون برنامه و شخصی در مرحله بازگشت زائران نخواهیم داشت و حتی در شرایطی که اتوبوس موجود باشد نیز باز هم زائران باید منتظر بمانند تا ظرفیت اتوبوس تکمیل و روانه مقصد شود لذا از زائران تقاضا داریم با برنامه‌ریزی برای سفرهای گروهی، ‌راهداری استان را در ارائه خدمات یاری دهند.

این مسئول به زائران سفارش کرد: با برنامه‌ریزی مناسب حتی‌الامکان بازگشت خود را سه روز قبل از اربعین داشته باشند تا پیک مسافر را در هفته آخر شاهد نباشیم.

وی در مورد نرخ سفرهای اربعین نیز گفت: یک سری نرخ از سوی سازمان راهداری کشور اعلام شده ولی راهداری استان منتظر طرح آن در ستاد اربعین استان و تایید نرخ‌های مربوطه است.

مدیر کل راهداری استان با تاکید بر این که کیفیت فنی و عمومی ناوگان با توجه به حادثه سال گذشته و واژگونی خونبار اتوبوس زائران پاکستانی در یزد به دلیل نقص فنی، بسیار حائز اهمیت است، گفت: راهداری و حمل و نقل جاده‌ای استان به صورت ویژه در سال جاری به کیفیت فنی و عمومی ناوگان ورود داشته است.

وی در این باره اظهار کرد: دغدغه جدی استان در بحث ایمنی ناوگان است و حتی اگر نتوانیم تعداد زیادی زائر استان را با اتوبوس‌ها اعزام کنیم، اولویت اصلی، جان زائرن است.  

رستگاری با بیان این که خوشبختانه طی چند سال گذشته شاهد حوادث مربوط به ناوگان اتوبوسی یزد در محورهای مواصلاتی استان نبوده‌ایم، این مهم را بیانگر این دانست که صدور برگ معاینه فنی در استان یزد با وسواس زیادی انجام می‌شود تا کیفیت فدای کمیت نشود.

وی متذکر شد: قطعاً در روزهای منتهی به سفرهای اربعین، اولویت ناوگان مسافری برای مرزهاست لذا افراد که سفرهای داخلی دیگری دارند باید به نحوی برنامه‌ریزی کنند در این خصوص دچار مشکل نشوند.

این مسئول در رابطه با ایمنی راه‌ها برای سفرهای اربعین، گفت: در استان یزد طی یک سال گذشته علاوه بر رفع خطر زودتر از موعد تمام نقاط حادثه‌خیز مصوب سازمان، یکسری نقاط مستعد حادثه نیز  با همکاری پلیس راه شناسایی و رفع شده است.

وی افزود: علاوه بر ساخت یک راه فرار در محور یزد به شیراز به عنوان محور اصلی سفرهای اربعینی استان، نواقص تابلوها، علائم و رویه آسفالت راه‌های مربوطه در استان شناسایی و مرتفع شد.

رستگاری خاطرنشان کرد: قطعاً مسیرهای اربعین توسط استان‌های مربوطه نیز ایمن‌سازی شده است و مسیرها توسط کارشناسان بررسی و رفع نقص شده است.

مدیر کل راهداری و حمل و نقل جاده‌ای استان در پایان نیز از آمادگی راهدارخانه‌های و مجتمع‌های خدماتی رفاهی استان برای پذیرش و کمک به مسافران خبر داد و در ادامه یادآور شد: کنترل مراکز معاینه فنی از چند ماه گذشته تشدید شده تا ناوگان بدون نقص فنی سفر را آغاز کند.

انتهای پیام 

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha