• یکشنبه / ۵ مرداد ۱۴۰۴ / ۱۲:۲۶
  • دسته‌بندی: لرستان
  • کد خبر: 1404050502420
  • خبرنگار : 50175

مدیرکل آموزش و پرورش لرستان:

هدایت تحصیلی انتخابی راهبردی است/باید درک مشترکی بین خانه و مدرسه شکل گیرد

هدایت تحصیلی انتخابی راهبردی است/باید درک مشترکی بین خانه و مدرسه شکل گیرد

ایسنا/لرستان مدیرکل آموزش و پرورش لرستان از هدایت تحصیلی به‌عنوان انتخابی راهبردی در مسیر زندگی دانش‌آموزان یاد کرد.

به گزارش ایسنا به نقل از اداره کل آموزش و پرورش لرستان در روز یکشنبه پنجم مرداد، سید عیسی سهرابی در جلسه کمیته هدایت تحصیلی استان با تأکید بر اهمیت و چند بعدی بودن فرآیند هدایت تحصیلی، این فرآیند را نه صرفاً انتخاب یک رشته تحصیلی، بلکه انتخابی راهبردی در مسیر زندگی دانش‌آموزان دانست.

وی با اشاره به آمار ۲۷ هزار و ۶۶۴ دانش‌آموز پایه نهم در استان، خاطرنشان کرد: فرآیند هدایت تحصیلی بر اساس یک مدل علمی و داده‌محور انجام می‌شود که ترکیبی از عملکرد تحصیلی، آزمون‌های مشاوره‌ای و ارزیابی‌های روانشناختی است.

مدیرکل آموزش و پرورش لرستان اضافه کرد: سهم عملکرد تحصیلی سه‌ ساله دانش‌آموزان ۶۵ درصد و مجموع سهم آزمون‌های رغبت‌سنجی و توانایی، نظرات مشاوران، معلمان و خانواده‌ها ۳۵ درصد است. این مدل تلاش دارد تا سه مؤلفه مهم خواست دانش‌آموز، توانایی واقعی او، نیازهای جامعه را در تصمیم‌گیری لحاظ کند.

سهرابی بیان کرد: انتخاب رشته برای ما فقط یک انتخاب آموزشی نیست، بلکه یک تصمیم حیاتی برای شکل‌گیری آینده شغلی و شخصی دانش‌آموز است.

وی با اشاره به اینکه حدود ۸۵ درصد دانش‌آموزان پایه نهم موفق به قبولی در خرداد شده‌اند، از صدور برگ هدایت تحصیلی برای این گروه در دو دسته الف و ب خبر داد و افزود: دانش‌آموزان گروه الف از ۲۸ تیر به مدت دو هفته فرصت دارند برای ثبت‌ نام در مدارس اقدام کنند. دانش‌آموزان گروه ب نیز از ۱۳ مرداد فرآیند ثبت‌ نام خود را آغاز می‌کنند.

مدیرکل آموزش و پرورش لرستان بیان کرد: دانش‌آموزانی که در خرداد قبول نشده‌اند و باید در آزمون شهریور شرکت کنند، هدایت تحصیلی آن‌ها در موعد مقرر انجام خواهد شد.

سهرابی با اشاره به اینکه دغدغه برخی دانش‌آموزان این است که در رشته مورد علاقه خود پذیرفته نشده باشند، تصریح کرد: در صورت وجود ظرفیت در منطقه آموزشی، آزمون تعیین رشته مجدد برای این دانش‌آموزان از ۲۵ مرداد تا ۵ شهریور برگزار خواهد شد.

وی از مشاوران خواست تا ارتباط نزدیک‌تری با خانواده‌ها و مدارس برقرار کنند و افزود: ضروری است با گفتگوهای شفاف، انتظارات خانواده‌ها شنیده شود و شرایط هدایت تحصیلی به‌درستی برای آن‌ها تبیین شود تا درک مشترکی بین خانه و مدرسه شکل گیرد.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha