• یکشنبه / ۵ مرداد ۱۴۰۴ / ۱۲:۵۲
  • دسته‌بندی: آمریکا و اروپا
  • کد خبر: 1404050502457
  • خبرنگار : 71415

دیلی تلگراف: شبه نظامیان طالبان پناهندگی گرفته و به انگلیس آمده‌اند

دیلی تلگراف: شبه نظامیان طالبان پناهندگی گرفته و به انگلیس آمده‌اند

روزنامه انگلیسی فاش کرد شبه‌نظامیان سابق طالبان از طریق پروازهایی که لندن برای خارج ساختن افغان‌های همکاری کننده با نیروهای انگلیسی از افغانستان ترتیب داده بود به انگلیس آمده و در آنجا سکونت می‌کنند.

به گزارش ایسنا، روزنامه «دیلی تلگراف» گزارش داد این شبه نظامیان ظاهرا در جمع هزاران فرد افغانی بوده‌اند که لندن آنها را به خاطر ذکر شدن نامشان در یک فهرست افشا شده از افغان‌های درخواست کننده پناهندگی در بریتانیا از افغانستان خارج کرده و به این کشور آورد.

این روزنامه به نقل از منابعی نوشت که در بین افغان‌هایی که برای نقل مکان به بریتانیا پذیرش شده‌اند مجرمین جنسی، مقام‌های فاسد و کسانی که توسط ائتلاف اشغالگر تحت رهبری آمریکا زندانی شدند وجود دارند و این روزنامه تصریح داشته که این اتفاق نشان دهنده «کوتاهی علنی در بررسی سوابق آنها» بوده و جزئیات مربوط به آنها را با مقام‌های انگلیسی به اشتراک گذاشته است.

در یک گاف رخ داده در سال ۲۰۲۲ یک سرباز انگلیسی فایل اسامی و اطلاعات اعضای خانواده ۲۵۰۰۰ فرد افغان درخواست کننده برای پناهندگی در انگلیس تحت چارچوب برنامه اعطای پناهندگی به افغان‌های همکاری‌ کننده با نیروهای اشغالگر انگلیسی در زمان جنگ افغانستان را خارج از قواعد تعیین شده برای چند مقاطعه‌کار افغان از طریق پست الکترونیک فرستاد. دولت انگلیس در پاسخ به این گاف مجبور به راه‌اندازی عملیاتی تحت عنوان «عملیات روبیفیک» به منظور انتقال دادن آن دسته از افغان‌های متحدی شد که همچنان در افغانستان با پنهان نگه داشتن سوابقشان زندگی می‌کردند.

در نتیجه این عملیات حدود ۶۹۰۰ افغان به بریتانیا آورده شدند که بر اساس گزارش‌ها عمدتا شامل افغان‌هایی که در زمان جنگ افغانستان به عنوان متحد نیروهای انگلیسی جنگیدند یا به عنوان مترجم یا نقش‌های پشتیبانی دیگر برای آنها کار کردند، می‌شوند.

در پی رخ داده گاف مذکور، دادگاهی رده بالا در بریتانیا حکم داد که رسانه‌ها نباید هیچ اطلاعاتی درباره این درز اطلاعات یا پروازهای نقل و انتقال افغانها منتشر کنند.

روزنامه دیلی تلگراف اوایل ماه جاری میلادی گزارش داد چند وزیر کابینه انگلیس اظهار نگرانی کردند که عملیات روبیفیک ممکن است امنیت ملی انگلیس را به خاطر بیندازد و این روزنامه روز شنبه گزارش داد که این نگرانی‌های آنها بر حق بوده است.

بر اساس این گزارش چندین منبع بلندپایه در افغانستان گفته‌ند که افراد مرتبط با طالبان از برنامه انگلیس برای منتقل کردن افغانهای متحد به این کشور استفاده و به آن نفوذ کرده و ترتیب داده‌اند که شبه‌نظامیان طالبان از این طریق به خاک بریتانیا وارد شوند. آنها برای این منظور شبه‌نظامیان طالبان را به عنوان اعضای خانواده و وابستگان برخی افغان‌هایی که قبلا به بریتانیا رفته‌اند و لازم است که به آنها ملحق شوند جا زدند.

یک مقام افغان گفت: «ما شهروندانی را در دفترمان داشتیم که ارتباطات آشکار با طالبان داشتند. آنها به بریتانیا منتقل شدند و سپس شبه‌نظامیان را به عنوان اعضای خانواده خود معرفی کردند و آنها را هم به بریتانیا آوردند. برخی از افراد حاضر در لیست خارج سازی انگلیسی‌ها کسانی را که دارای ارتباطات آشکار با طالبان هستند نام برده و اعضای طالبان را به عنوان پسرعموی خود معرفی کردند و آنها حالا در بریتانیا هستند.»

منابع دیلی تلگراف گفتند که در یک الگو، مقام‌های فاسد افغان، به جای کسانی که واقعا متحد انگلیسی‌های بودند، دست به تسهیل خارج شدن افراد مرتبط با طالبان توسط انگلیسی‌ها و انتقال آنها به انگلیس زده‌اند.

یک مقام افغان دیگر گفت: «ما مقام‌های فاسد زیادی را داشتیم. آن مقام‌های فاسد هم‌اکنون دارند شبه‌نظامیان را به جای افغانهای متحدی که واقعا برای انگلیسی‌ها کار کردند، به بریتانیا می‌فرستند. این غم‌انگیز است.»

این مقام ادعا کرد پرسنل انگلیسی ظاهرا اغلب برای اجرای این خارج‌سازی‌ها متکی به این افراد فاسد و مشورت با آنها و دریافت توصیه‌های آنها بوده‌اند و این الگو باعث شده که افراد مرتبط با طالبان وارد لیست‌های انتقال به انگلیس شوند.

وزارت دفاع انگلیس پیشتر تایید کرده بود که برخی از افغانهای پناهنده شده به انگلیس بیش از ۲۰ نفر دیگر را به عنوان اعضای خانواده خود به این کشور آوردند.

روزنامه دیلی تلگراف نوشت دست کم نام چهار نفر از افراد وابسته به طالبان را که تحت چارچوب برنامه منتقل سازی افغان‌های متحد نیروهای انگلیسی به بریتانیا آورده شده‌اند دریافت کرده است.

یکی از آنها که ظاهرا قبل از سقوط کابل در سال ۲۰۲۱ به انگلیس آمده ترتیب داده تا چندین عضو خانواده‌های مرتبط با طالبان از طریق او به انگلیس بیایند. وزارت دفاع انگلیس تایید کرد که این مرد هم‌اکنون در این کشور زندگی می‌کند.

همچنین یک مرد افغان دیگر نیز یک کارگر بخش لجستیک بوده که قبلا در افغانستان به اتهام دزدیدن و فروش تسلیحات نیروهای ائتلاف غربی اشغالگر به طالبان چهار سال زندانی شده و طالبان در زمان تصرف کابل در ۲۰۲۱ او را از زندان آزاد کرد و حالا مشخص شده که او نیز هم‌اکنون در انگلیس زندگی می‌کند.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha