• یکشنبه / ۵ مرداد ۱۴۰۴ / ۱۳:۰۳
  • دسته‌بندی: آمریکا و اروپا
  • کد خبر: 1404050502471
  • خبرنگار : 71661

بر اساس یک نظرسنجی،

انگلیسی‌ها کشورشان را در سراشیبی افول قدرت می‌بینند

انگلیسی‌ها کشورشان را در سراشیبی افول قدرت می‌بینند

نتایج یک نظرسنجی تازه نشان می‌دهد که شهروندان بریتانیا بیش از هر زمان دیگری نسبت به جایگاه بین‌المللی کشورشان بدبین شده‌اند و معتقدند «قدرت بریتانیا رو به افول است.»

به گزارش ایسنا، نظرسنجی جدید اندیشکده «مور این کامن» نشان می‌دهد مردم بریتانیا سال ۲۰۲۵ را سالی «آشفته» و «خطرناک» توصیف کرده‌اند و معتقدند که سطح درگیری در جهان به بالاترین میزان خود از زمان پایان جنگ جهانی دوم رسیده است.

بر اساس این نظرسنجی که با مشارکت بیش از ۲۰۰۰ نفر انجام شده، بریتانیایی‌ها احساس می‌کنند قدرت کشورشان رو به کاهش است، در حالی که کشورهایی نظیر چین، روسیه و حتی ایالات متحده آمریکا در حال افزایش نفوذ و قدرت خود هستند.

به گفته «لوک ترایل» مدیر اجرایی این اندیشکده، «برای بسیاری از بریتانیایی‌ها، چشم‌انداز بین‌المللی تصویری زشت دارد. افکار عمومی نگران‌اند که جهان پیرامون آن‌ها بیش از پیش آشفته و خطرناک شده، و بسیاری اکنون این سوال را مطرح می‌کنند که نقش بریتانیا در صحنه جهانی چیست.»

در حالی که کشور با مسائل داخلی دست‌وپنجه نرم می‌کند، ۴۰ درصد از رأی‌دهندگان بر این باورند که نفوذ بریتانیا در سطح بین‌المللی رو به افول است. این احساس به‌ویژه در میان رأی‌دهندگان احزاب «رفرم» و «سبز» بیشتر است. رأی‌دهندگان حزب کارگر تنها گروهی بودند که در آن‌ها تعداد بیشتری از افراد گفته‌اند بریتانیا در حال قدرت‌گرفتن است.

در میان کشورهایی که بیشترین رشد قدرت را از نظر مردم داشته‌اند، چین با ۶۷ درصد در صدر قرار دارد، سپس ایالات متحده (۵۰ درصد) و روسیه (۳۹ درصد). در مجموع، آمریکا با ۷۲ درصد قدرتمندترین کشور جهان تلقی شده و پس از آن چین (۵۴ درصد) و روسیه (۳۷ درصد) قرار دارند. بریتانیا با ۱۷ درصد در رتبه پنجم قرار گرفته و پس از اتحادیه اروپا (۱۸ درصد) قرار دارد. ۲۳ درصد از جوانان ۱۸ تا ۲۶ ساله بریتانیا را قدرتمندترین کشور جهان می‌دانند، اما تنها ۴ درصد از افراد بالای ۶۰ سال این دیدگاه را دارند.

غزه و رژیم صهیونیستی

در بحبوحه بحران انسانی در غزه، شمار بیشتری از بریتانیایی‌ها از طرف فلسطینی در درگیری با رژیم صهیونیستی حمایت می‌کنند. بنا بر این نظرسنجی، ۲۹ درصد با فلسطین همدلی بیشتری دارند، در حالی که ۲۷ درصد با هیچ‌یک از طرفین همدلی ندارند، ۱۶ درصد با هر ۲ طرف به‌طور برابر همدلی دارند، ۱۵ درصد طرف رژیم صهیونیستی را گرفته‌اند و ۱۴ درصد نیز اظهار بی‌اطلاعی کرده‌اند.

انگلیسی‌ها کشورشان را در سراشیبی سقوط قدرت می‌بینند
نتایج نظرسنجی درباره میزان همدلی با طرف فلسطینی یا اسرائیلی 

این رقم حاکی از افزایش ۱۱ درصدی حمایت از فلسطینی‌ها نسبت به نوامبر ۲۰۲۳ است؛ یعنی یک ماه پس از عملیات طوفان الاقصی. این بالاترین میزان حمایت ثبت‌شده از فلسطینیان از سوی این موسسه بوده است. جوانان ۱۸ تا ۲۴ ساله بیش از دیگر گروه‌های سنی با فلسطین ابراز همدلی کرده‌اند (۴۵ درصد).

با این حال، ۴۱ درصد اقدام دولت بریتانیا در غیرقانونی اعلام‌کردن گروه «اقدام فلسطین» را درست دانسته‌اند، در مقابل ۲۹ درصد آن را اشتباه می‌دانند. کسانی که با فلسطین همدلی بیشتری داشتند، بیشتر با این ممنوعیت مخالفت کرده‌اند (۶۳ درصد).

بریتانیا و ۲۷ کشور دیگر اذعان کرده‌اند که رژیم صهیونیستی کمک‌های بشردوستانه را به‌صورت قطره‌چکانی‌ توزیع می‌کند و به کشتار غیرنظامیانی که برای تهیه آب و غذا تلاش می‌کنند، ادامه می‌دهد. بر اساس این نظرسنجی، ۴۸ درصد از بریتانیایی‌ها عملکرد تل‌آویو را نامتناسب دانسته‌اند و تنها ۲۸ درصد آن را متناسب توصیف کردند.

بریتانیا سال گذشته چند مجوز صادرات سلاح به رژیم صهیونیستی را تعلیق کرد، اما بسیاری این اقدامات را ناکافی دانسته‌اند. هفته گذشته، حدود ۶۰ نماینده پارلمان خواستار تحریم کامل تسلیحاتی شدند. ۴۱ درصد از پاسخ‌دهندگان نیز از ممنوعیت کامل صادرات سلاح به این رژیم حمایت کردند.

اوکراین

حمایت از اوکراین همچنان قوی باقی مانده است. تنها ۱۷ درصد معتقدند بریتانیا باید حمایت از کی‌یف را متوقف کند، در حالی که ۵۱ درصد خواستار ادامه این حمایت تا «بازپس‌گیری تمام سرزمین‌های تحت کنترل روسیه» هستند.

۵۴ درصد از پاسخ‌دهندگان از اعزام نیروهای بریتانیایی برای ایفای نقش صلح‌بان در حمایت از یک آتش‌بس در اوکراین حمایت کرده‌اند، در حالی‌که تنها ۱۹ درصد با آن مخالفت داشته‌اند.

انگلیسی‌ها کشورشان را در سراشیبی سقوط قدرت می‌بینند
نتایج نظرسنجی درباره ایفای نقش صلح‌بانی در اوکراین

طبق نتایج این نظرسنجی، مردم بریتانیا نسبت به هرگونه امتیازدهی اوکراین به روسیه برای پایان دادن به جنگ بدبین هستند. در تمام سناریوهای مطرح‌شده، از جمله واگذاری شبه‌جزیره کریمه، اکثریت پاسخ‌دهندگان این گزینه‌ها را «غیرقابل قبول» دانسته‌اند.

از نظر شرکت‌کنندگان، مهم‌ترین شیوه حمایت بریتانیا از اوکراین ارائه کمک نظامی بوده (۲۴ درصد)، پس از آن کمک‌های بشردوستانه (۱۷ درصد)، اعمال تحریم علیه روسیه (۱۴ درصد) و پذیرش پناهجویان اوکراینی (۶ درصد) در رده‌های بعدی قرار داشته‌اند.

۳۶ درصد معتقدند میزان بودجه اختصاص‌یافته دولت بریتانیا به بخش دفاعی در سال جاری (۲ درصد تولید ناخالص داخلی که قرار است تا سال ۲۰۲۷ به ۲.۵ درصد و تا سال ۲۰۳۵ احتمالاً به ۵ درصد برسد) مناسب است. کسانی که نسبت به جنگ اوکراین نگرانی بیشتری دارند، احتمالاً بودجه دفاعی را ناکافی می‌دانند، در حالی‌که افراد نگران از درگیری‌های خاورمیانه، آن را بیش‌ازحد ارزیابی می‌کنند.

مدیر اجرایی اندیشکده «مور این کامن» عواملی چون «ریاست‌جمهوری غیرقابل پیش‌بینی ترامپ در دوره دوم، حمله روسیه به اوکراین، نگرانی درباره وضعیت غیرنظامیان در خاورمیانه و تأثیر آن بر روابط داخلی در بریتانیا، و همچنین ناتوانی در مهار مهاجرت از طریق کانال مانش» موجب شده مردم احساس ناامنی و بی‌اعتمادی بیشتری نسبت به امنیت کشور خود داشته باشند.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha