محمدرضا سلیمانی امروز پنجم مرداد در نشست خبری اظهار کرد: برنامههای پیشبینی شده برای پیک امسال از سال گذشته در قالب ۱۴ مگاپروژه تدوین و ۳۶ بسته اجرایی در کل کشور مشخص شد.
وی با اشاره به اعمال خاموشی به دلیل ناترازی انرژی بیان کرد: شبکههای صنعتی دو روز کامل در هفته باید برای قطعی برق همکاری کنند که خودشان اعلام و برنامه با ما تنظیم شده است. صنایعی که دو مگاوات مصرف دارند، سرجمع باید ۵۰ درصد مصرف برق آنها کاهش یابد و در این حوزه به ثبات رسیدیم و همکاری خوبی با صنایع داریم.
سلیمانی با اشاره به اینکه در بخش کشاورزی، روزانه باید پنج ساعت محدودیت مصرف داشته باشند؛ افزود: در استان کرمان میانگین مصرف برق در پروانههای کشاورزی ۱۴ تا ۱۵ ساعت است و ما وظیفه تامین برق مازاد از پروانه را نداریم.
مدیرعامل شرکت توزیع برق شمال استان کرمان گفت: در شمال استان بخش کشاورزی و صنعت(بخش مولد)، غیر از تابستان حدود ۵۵ درصد مصرف برق دارند و ۴۵ درصد مربوط به بخش خانگی، تجاری و روشنایی معابر است اما در تابستان بار خانگی و تجاری تا ۱۰ درصد مصرف بیشتری را به خود تخصیص میدهند.
سلیمانی در بخش دیگر سخنان خود با اشاره به مصارف غیرمجاز اظهار کرد: از ابتدای امسال بیش از ۵۰۰ ماینر را در کل استان جمع کردیم و عدد کشفیات دستگاههای استخراج رمزارز از سال ۹۸ تاکنون از ۶۰۰۰ مورد عبور کرده است.
وی تصریح کرد: امسال حساسیت بیشتری در این بخش گذاشتیم زیرا ماینرها برق زیادی مصرف میکنند. بیشترین کشفیات ما از طریق گزارشات مردمی و سامانههای محرمانه بوده و طی روزهای اخیر ۱۲۳ ماینر در مرکز استان کرمان کشف و ضبط شد.
مدیرعامل شرکت برق شمال استان کرمان در پایان سخنانش درباره نیروگاههای کوچک مقیاس بیان کرد: صدور مجوز تا هفت مگاوات نیروگاه انرژی خورشیدی بخش خانگی و تجاری را ما انجام میدهیم و بیش از این عدد با برق منطقهای است.
به گزارش ایسنا، حمزه صدیقی مدیرعامل شرکت برق جنوب استان کرمان نیز در جمع خبرنگاران اظهار کرد: ۱۸ شهرستان در جنوب، شرق و غرب استان را پوشش میدهیم و پراکندگی شبکه زیادی داریم.
وی با اشاره به اینکه در زنجیره منجر به ناترازی نمیتوانیم یک بخش را مقصر بدانیم، افزود: سرانه مصرف انرژی در مناطق گرمسیر استان کرمان تقریبا به ۱۰ هزار کیلووات ساعت در فصل گرم سال میرسد در حالی که عدد سرانه کشور ۲۰۰۰ کیلوات است.
صدیقی ادامه داد: استفاده از مصالح غیر بهرهور در ساخت و ساز و لوازم برقی غیراستاندارد تبدیل به افزایش سرانه مصرف میشود.
مدیرعامل شرکت برق جنوب کرمان با اشاره به اینکه در اوج ناترازی قرار داریم و انتظار است همه بخشها همکاری کنند؛ گفت: قطعا نیاز به بازنگری سیاستها در حوزه مصرف وجود دارد.
وی تصریح کرد: در بخش کشاورزی ۱۵۰ مگاوات بیش از ظرفیت برق استفاده میشود و یکی از دلایل، افت سفرههای زیرزمینی و عمق زیاد چاه است.
صدیقی در بخش دیگر سخنانش ضمن عذرخواهی از مردم بابت خاموشیها که در هر جایی اعمال شود، آسیبزاست؛ افزود: ادارات هم باید الگوی مصرف را رعایت کنند.
مدیرعامل شرکت توزیع برق جنوب کرمان در ادامه اظهار کرد: پتانسیلسنجی استفاده از انرژی باد را در استان انجام دادهایم زیرا استان مستعدی هستیم و کریدورهای باد قابل توجهی داریم و مطالعات تولید برق از ضایعات نخل خرما نیز انجام شده است.
وی تصریح کرد: اگر تنوع سبد انرژی کشور و استان اجرایی شود، به کاهش ناترازی و وابستگی به سوختهای فسیلی کمک زیادی خواهد کرد.
صدیقی همچنین بیان کرد: مراکز استخراج رمزارز به اندازه مصرف ۲۰۰ تا ۳۰۰ خانوار برق را مصرف میکنند و درخواست داریم مردم این موارد را گزارش کنند.
وی در پایان سخنانش اظهار کرد: در شرکت برق جنوب کرمان ۱۴۰ میلیارد تومان مطالبات داریم و و سه و نیم برابر این عدد به پیمانکاران بدهکاریم.
صدیقی تاکید کرد: قیمتهای تکلیفی جلوی توسعه را میگیرد و اعداد زیاندهی کاملا مشخص است و اگر این اقتصاد اصلاح شود، صنعت برق میتواند خودکفا باشد.
انتهای پیام
نظرات