• یکشنبه / ۵ مرداد ۱۴۰۴ / ۱۴:۵۳
  • دسته‌بندی: یزد
  • کد خبر: 1404050502607
  • خبرنگار : 50214

مدیر کل انتقال خون یزد:

انتقال خون جزو سازمان‌های استراتژیک حوزه سلامت است

انتقال خون جزو سازمان‌های استراتژیک حوزه سلامت است

ایسنا/یزد مدیر کل انتقال خون استان یزد از انتقال خون به عنوان یکی از سازمان‌های استراتژیک حوزه سلامت یاد کرد و گفت: انتقال خون نیازمند اهتمام بیشتر مسئولان برای تخصیص اعتبار و نیروی انسانی کافیست.

دکتر محمدرضا آقایی امروز یکشنبه پنجم مرداد ۱۴۰۴ در آستانه نهم مرداد روز ملی اهدای خون در نشست با خبرنگاران ضمن تاکید بر این که انتقال خون تنها به معنای اهدای خون نیست، تصریح کرد: در حال حاضر در مرکز انتقال خون استان علاوه بر اهدای خون، اهدای پلاکت فرازیس و اهدای سلولهای بنیادی نیز انجام می‌شود.

وی با بیان این که استان یزد به لحاظ بسیاری از شاخص‌های اهدای خون سالهاست رتبه‌های برتر کشور را به خود اختصاص داده است، گفت: در همین راستا طی سال‌های اخیر تلاش شده ضمن حفظ این جایگاه، در جهت ارتقای کمی و کیفی این شاخص‌ها گام بردایم.

آقایی ضمن اشاره به این نکته که خوشبختانه یزد نه تنها در اهدای خون از استانهای پیشرو است بلکه در اهدای پلاکت فرازیس نیز از استانهای موفق است، عنوان کرد: اهدای پلاکت فرازیس یک فرد معادل پلاکت استحصال شده از هفت کیسه خون است ولی با این تفاوت که دارای کمترین عارضه برای درمان بیماران سرطانی و لاعلاج است.

وی همچنین خاطرنشان کرد: استان یزد در سال گذشته به لحاظ اهدای سلول‌های بنیادی نیز موفق به اخذ دریافت رتبه نخست کشور شد و این در حالیست که سلول‌های بنیادی عمدتاً برای درمان بیماران سرطانی مورد استفاده قرار می‌گیرد.

مدیر کل انتقال خون استان در ادامه سلامت خون را از شاخص‌های متمایز انتقال خون کشورمان خواند و اعلام کرد: انجام آزمایشات نت در انتقال خون استان باعث شده که سلامت خون اهدایی استان به اندازه قابل توجهی ارتقا یابد و کوچکترین ویروس‌ها و بیماری‌های خون اهدایی افراد تشخیص داده شود.

وی در بخش دیگری از سخنانش گفت: سازمان انتقال خون استان یزد از اجتماعی‌ترین سازمان‌های کشور است به طوری که پس از پنج دهه هنوز هم با یک فراخون هزاران و میلیون‌ها ایرانی را برای این امر خیر و انسان دوستانه فرا می‌خوانند.

وی در ادامه از انتقال خون به عنوان یکی از سازمان‌های استراتژیک حوزه سلامت یاد و ابراز امیدواری کرد؛ مسئولان کشور و استان اهتمام بیشتری به تخصیص اعتبار و رفع مشکل کمبود نیروی انسانی در این حوزه داشته باشند.

به گفته دکتر آقایی، استان یزد دارای ۴۰ تا ۵۰ هزار اهداکننده خون است که هر یک با اهدای تنها یک کیسه خون، امکان نجات جان سه بیمار را فراهم می‌کنند.

وی گفت: خوشبختانه یکی از اقدامات قابل توجه در استان افزایش تمایل بانوان یزدی به اهدای خون بوده به نحوی که پس از سالها تلاش شاهد افزایش این مشارکت از حدود ۲.۳ درصد به ۴.۲ درصد در حال حاضر هستیم.

این مسئول یکی از اقدامات حوزه آموزش انتقال خون را ارائه آموزش‌های تخصصی برای کادر درمانی بیمارستان‌ها و پرسنل انتقال خون استان به منظور ارائه خدمات بهینه از اهدا تا تجویز خون ذکر کرد و گفت: در همین راستا سمینارهای علمی انتقال خون در سال گذشته به بیش از ۴۰ مورد افزایش یافت.

وی از تشکیل کمیته عالی علمی تزریق خون با حضور اساتید برجسته برای اولین بار در استان خبر داد و ضمن اشاره به ارتقای بانک خون ۱۸ بیمارستان و مرکز درمانی استان در سال‌های اخیر، گفت: برای اولین بار یکی از بیمارستان‌های خصوصی استان در حال اخذ ایزو مدیریت کیفیت بانک خون است.

آقایی به اقدامات پژوهشی مرکز انتقال خون استان نیز اشاره و تصریح کرد: خوشبختانه برنامه جامع بحران ‌انتقال خون استان برای شرایط اضطرار تدوین شده و اکنون در مرحله اجرا قرار گرفته است.

به گفته وی، خوشبختانه این برنامه در جریان جنگ تحمیلی ۱۲ روزه به صورت ویژه یاری‌رسان انتقال خون استان بود به نحوی که ذخائر O منفی استان در این مقطع زمانی تا هفت برابر برخی استان‌های مجاور بود.

وی از پیگیری طرح ارتقای انتقال خون استان به عنوان قطب انتقال خون جنوب شرق کشور خبر داد و افزود: البته استفاده از تکنولوژی هوش مصنوعی در انتقال خون استان را با آموزش در این حوزه نیز دنبال می‌کنیم.

مدیر کل انتقال خون استان با بیان این که خیرین طی یک سال گذشته هشت میلیارد تومان کمک مالی به انتقال خون استان داشته‌اند، در این باره به اهدای زمین از سوی خیرین در شهرستان‌ خاتم، کمک خیرین در میبد و کمک ۲.۵ میلیارد تومانی در اردکان برای خرید دیزل ژنراتور برای پایگاه انتقال خون این شهرستان اشاره کرد.

وی همچنین از تلاش برای تکمیل بانک فنوتیک خون در استان خبر داد و با بیان این که دو نفر از گروه‌های خونی نادر در بین بیماران و دو مورد در بین خانواده‌های آنها در استان شناسایی شده‌اند، گفت: تلاش داریم گروه خونی فرعی تمام اهداکنندگان خون در استان را تعیین کنیم.

وی  با بیان این که یزدی ها در اهدای عضو رتبه اول و در اهدای خون رتبه دوم کشور را دارا هستند، بر اهمیت ترویج فرهنگ اهدای خون در بین خانواده ها تاکید کرد و گفت: در همین راستا طرح خانواده بخشنده حیات در استان تهیه شده و علاوه بر این امیدواریم طرح نذر خوشبختی را برای زوج‌های جوان را نیز آخر مرداد امسال عملیاتی کنیم.

آقایی در بخش پایانی سخنانش بر لزوم سرعت بخشیدن به تکمیل طرح سردخانه انتقال خون استان تاکید و در ادامه اضافه کرد: خوشبختانه چارت پایگاه انتقال خون شهرستان ابرکوه بعد از سالها تایید و مجوز پذیرش نیروی انسانی اخذ کرده است، همچنین سامانه سیار اهدای خون استان یزد پس از دو سال فعالیت کددار شد.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha