جعفر عسگری، رئیس ستاد توسعه و بازسازی عتبات عالیات استان اصفهان شامگاه یکشنبه ۹ مرداد در نشست ستاد اربعین حسینی استان اصفهان اظهار کرد: یکی از مسیرهای مهم برای پیوند بیشتر جامعه، بهویژه جوانان، تشریح و ترغیب آنان به زیارت کربلای حسین (ع) است. این رسالت برای افرادی که توان انتقال حس و اشتیاق را دارند، امکانپذیر است و رسانهها نقشی تعیینکننده در این خصوص دارند و میتوانند شور و شوق زیارت را در دل مخاطبان ایجاد کنند.
وی افزود: نکته دوم اینکه اربعین امسال در موقعیتی برگزار میشود که ۱۲ روز دفاع مقدس را پشت سر گذاشتهایم و در این مدت فرماندهان و عزیزان بسیاری را از دست دادهایم. اکنون مسئولیت انتقال این پیام مهم به جامعه جهانی، با هنرمندی خبرنگاران است. رویدادی به وسعت اربعین، ظرفیت بزرگی جهت تبیین این پیامها در اختیار ما قرار میدهد؛ همانطور که سال گذشته شاهد حضور ۲۲ میلیون زائر در کربلا بودیم. این جمعیت بزرگ در صورت رسانهای شدن هنرمندانه پیام، میتوانند بهعنوان سفیرانی برای عاشورا مطرح شوند. بنابراین، یکی از مهمترین وظایف ما، انگیزهبخشی و ترغیب نسل جوان به حضور در این رویداد معنوی است و مدیران نیز در تسهیل این امر نقش خاص خود را دارند.
رئیس ستاد توسعه و بازسازی عتبات عالیات اصفهان درباره موضوع هزینهها ادامه داد: پایینترین قیمتها برای سفر کربلا، چه برای حملونقل هوایی و چه زمینی، درنظر گرفته شده است و بهترین امکانات در اختیار زائران قرار میگیرد. انجام درست این اقدامات، دستاوردهای بسیاری برای جامعه به همراه خواهد داشت. امروز اربعین به رویدادی جهانی تبدیل شده و نام حسین (ع)، فراگیر شده؛ چنانکه در دهه محرم، شاهد عزاداریها در نقاط مختلف جهان، بهخصوص در آمریکا و اروپا بودیم. این مسئله نقش اربعین را بهعنوان یک شاخص ظهور حضرت مهدی (عج) بیشتر نمایان میکند و ضروری است اصحاب رسانه و مسئولان فرهنگی، تحقیقی و پژوهشی به ابعاد فرهنگی، سیاسی و امنیتی اربعین بپردازند و این ابعاد را برای جامعه روشنتر سازند.
عسگری گفت: ستاد توسعه و بازسازی عتبات عالیات، مدیریت مواکب را عهدهدار است؛ هرچند این کمیته با عنوان کمیته اسلام نیز یاد میشود. هماکنون ۳۰۰۰ موکب در سطح کشور با محوریت ستاد در اربعین خدمترسانی میکنند؛ هزار موکب در نقاط مرزی و داخلی و ۲۰۰۰ موکب در خاک عراق هستند. از این میان، ۱۷۶ موکب متعلق به استان شهیدپرور اصفهان است که تقریباً یکدهم مواکب خدمترسان در کربلا، عراق، نجف و مسیرهای پیادهروی را تشکیل میدهد؛ از این میان، ۹۰ موکب در کربلای معلی، ۲۶ موکب در نقاط صفر مرزی و مسیر زائران، ۴۱ موکب در مسیر نجف تا کربلا، سه موکب در کاظمین، سه موکب در سامرا و ۱۳ موکب در نجف اشرف حضور دارند و به زائران خدمت میرسانند.
وی افزود: ساختار مواکب، هرچند مردمنهاد است، اما دارای هیئت امنا، مدیریت اجرایی، عوامل اجرایی و نیز رابطین مختلف در حوزه بهداشت و درمان، امور فرهنگی، گمرک، راهنمایی زائر و بازرسی مقیم برای بررسی نقاط قوت و ضعف هر موکب هستند. خوشبختانه مواکب اصفهان طی سالهای اخیر، همزمان با ارتقاء امکانات، از آموزشهای لازم بهرهمند شدهاند و هر سال با تجربه بیشتر وارد میدان خدمترسانی میشوند.
رئیس ستاد توسعه و بازسازی عتبات عالیات اصفهان اظهار کرد: برای عبور مواکب استان اصفهان، حدود ۳۵ موکب از مرز مهران و بقیه از شلمچه تردد میکنند. شعار محوری اربعین امسال “إِنّا عَلَی الْعَهْد” است؛ یعنی ما بر عهد خود ایستادهایم و این شعار محوری سراسر اربعین حسینی خواهد بود. حدود ۱۰ هزار خادم در این ۱۷۶ موکب به صورت شیفتی مشغول خدمترسانی هستند. با توجه به دمای بالای عراق، موکبداران باید هم در روز و هم در شب فعال باشند؛ چرا که زائر عمدتاً شب حرکت میکند. برخی مواکب تا ۱۲۰۰ خادم دارند و این ۱۰ هزار خادم نیز به صورت شیفتی فعالیت میکنند.
عسگری خاطرنشان کرد: پنج موکب درمانی در استان اصفهان با حمایت هلال احمر وظیفه ارائه خدمات درمانی را بر عهده دارند و ایستگاههای درمانی در این بخش ساماندهی شدهاند. تلاش ما بر این است که مواکب ایرانی با مواکب عراقی تجمیع شوند و با ادغام خدمات و امکانات، بخش عمدهای از مشکلات مانند نداشتن محل ثابت برای یکسوم مواکب برطرف گردد.
وی گفت: در بحث توسعه و بازسازی حرمین نیز پرسشهایی وجود دارد که چرا منابع مالی را در عراق هزینه میکنیم. صراحتاً اعلام میکنم هیچ پرداختی در عراق انجام نمیشود؛ پیمانکار، مهندس، کارگر و حتی مصالح ایرانی بوده و همه سرمایهگذاری در خاک عراق صرف ساخت حرمها میشود. همه هزینهها با نذورات مردمی و بدون بودجههای دولتی صورت میگیرد و هیچ بودجه دولتی در این فرآیند صرف نشده و نخواهد شد. ضمن آنکه عراقیها عمده سرمایهگذاریشان را در آزادسازی زمین انجام میدهند؛ زمینهای کربلا امروز از گرانترین اراضی دنیا هستند و ایرانیان با نذورات مردم کار ساخت را پیش میبرند.
رئیس ستاد توسعه و بازسازی عتبات عالیات اصفهان اضافه کرد: مواکب استان اصفهان سالانه به چهار میلیون زائر ایرانی خدمترسانی میکند که از این میان، حدود ۴۰۰ هزار نفر متعلق به استان خودمان هستند و ما همزمان میتوانیم با ارتباطگیری با مواکب عراقی، گردشگری سلامت و توریسم مذهبی را نیز توسعه دهیم.
عسگری ادامه داد: نکته پایانی اینکه دو قرارگاه روایتگری در فضای مجازی ایجاد شده است؛ یکی قرارگاه در اصفهان برای خبرنگارانی که در استان فعالیت دارند و دیگری قرارگاه در کربلا که خبرنگاران بهصورت داوطلبانه به آن دعوت میشوند تا روایت دستاوردهای اربعین را در سطح جهانی و داخلی به نحو شایسته انتقال دهند. امید است رسانهها این مسئولیت سنگین را به خوبی ایفا کنند و پیام دستاوردهای اربعین را به جامعه خودمان و سایر ملتها منتقل سازند.
حجتالاسلام حسین اژدری، مدیر حج و زیارت استان اصفهان با اشاره به اهمیت ثبتنام در سامانه سماح برای زائران اربعین اظهار کرد: سامانه سماح، نخستین گام رسمی برای ساماندهی حرکت زائران است و اگر فردی در این سامانه ثبتنام نکند، بسیاری از مشکلات احتمالی که ممکن است در مسیر رخ دهد، قابل پیگیری و پاسخگویی نخواهد بود.
وی افزود: یکی از مهمترین مزایای ثبتنام در سامانه سماح، بیمه زائر از درِ منزل تا زمان بازگشت است. این بیمه ۲۰ روز مهلت دارد و پوششهای مختلفی از جمله حوادث و خدمات درمانی را دربر میگیرد. در سالهای گذشته مواردی بوده که زائر ثبتنام نکرده و دچار حادثه شده بود، اما به دلیل نبود اطلاعات، امکان ارائه خدمات درمانی و پیگیری فراهم نبوده است.
مدیر حج و زیارت استان اصفهان ادامه داد: این بیمه و خدمات در آن سوی مرز نیز کاربرد دارد و اگر فردی در سامانه سماح ثبتنام کرده باشد، در صورت بروز مشکل، خدمات درمانی دریافت میکند. ثبتنام در این سامانه نهتنها پشتوانهای برای خدمات درمانی و امنیتی است، بلکه مبنای تمام برنامهریزیها و تصمیمگیریها قرار میگیرد.
اژدری با اشاره به اینکه اطلاعات دقیق آماری از طریق سامانه سماح استخراج میشود، گفت: این آمار مبنای کار ما در تأمین امنیت جادهای، مرزها و برنامهریزیهای اجرایی است. بهعنوان مثال، تعداد زائران استان اصفهان که قصد حرکت دارند، از طریق آمار سماح مشخص میشود و اطلاعات آنان به اداره گذرنامه، پلیس و سایر نهادها منتقل میگردد.
وی با بیان اینکه دریافت ارز برای زائران نیز منوط به ثبتنام در سامانه سماح است، ادامه داد: حدود ۲۰۰ هزار نفر از زائران عراقی قرار است ارز دریافت کنند و اگر در سامانه ثبتنام نکرده باشند، امکان دریافت ارز را نخواهند داشت. به همین منظور، تفاهمی با پست بانک صورت گرفته و در ۳۵۰ ایستگاه روستایی و شهرستانی از جمله در مکانهایی مانند امامزادهها از جمله شاهزاده حمزه، امکان ارائه خدمات ارزی فراهم شده است. علاوه بر این، در برخی بانکها نیز این خدمات ارائه میشود.
مدیر حج و زیارت استان اصفهان افزود: هنگام ثبتنام در سامانه سماح، زائر باید یک شماره تماس معتبر وارد کند تا در صورت لزوم، بتوان با وی ارتباط برقرار کرد. بهویژه در مواقعی که زائر از همراهان خود جدا شود یا گم شود، همین شماره تلفن راه ارتباطی و پیگیری ما خواهد بود.
اژدری تأکید کرد: پس از ثبتنام، یک کد QR به زائر اختصاص داده میشود. خواهش میکنم این کد را حتماً روی وسایل همراه مثل گوشی موبایل، کیف یا کولهپشتی خود درج کنند. در صورت گمشدن زائر، همکاران ما با اسکن این کد میتوانند به اطلاعات فرد دست یافته و به یافتن او کمک کنند.
وی در ادامه توصیه کرد: نصب اپلیکیشن همیار اربعین برای همه زائران بسیار ضروری است. این اپلیکیشن خدمات متعددی ارائه میدهد از جمله ثبت موارد مفقودی اشیاء یا افراد، نمایش موقعیت مواکب، امکان ارسال پیام رایگان حتی در صورت نبود شارژ یا قطعی اینترنت، و اطلاعرسانی درخصوص ازدحام مرزها.
مدیر حج و زیارت استان اصفهان با اشاره به اهمیت انتخاب مرز خروجی توسط زائران گفت: با توجه به اطلاعرسانیهایی که از طریق سامانه انجام میشود، زائر میتواند مسیر خروج خود را بهگونهای انتخاب کند که کمترین معطلی را داشته باشد. این موضوع در کاهش تراکم جمعیت در برخی مرزها بسیار تأثیرگذار است.
اژدری در پایان با اشاره به فعالیت ستاد راهنمایی زائران افزود: در استان اصفهان، ۱۳۰ نفر از کارگزاران و مدیران کاروانها تحت پوشش این ستاد فعالیت میکنند. همچنین از عمود یک تا عمود ۴۰۰، نیروهای ما در مسیر حضور دارند و به زائران حسینی خدمترسانی خواهند کرد.
فرزاد دادخواه، مدیرکل راهداری و حملونقل جادهای استان اصفهان نیز در این نشست اظهار کرد: خدا را شاکرم که با همت، تلاش و دعای خیر مردم عزیزمان، اربعین امسال باشکوهتر برگزار خواهد شد و خدمات بهتری را برای زائران شاهد خواهیم بود. خوشبختانه این چهارمین سالی است که افتخار خدمت به مردم عزیز را دارم و هر سال شاهد بهبود و اثربخشی بیشتر اقدامات هستیم.
وی افزود: در حوزه حملونقل ناوگان عمومی مسافربری (اتوبوس) تردد زائران اربعین از اصفهان به مرزهای خروجی را بر عهده دارد. براساس آمار سال گذشته، بیش از ۱۲۰ هزار نفر زائر اصفهانی از طریق ناوگان اتوبوس به مرزها منتقل شدند. علاقهمندان به این سفرها عمدتاً و حدود ۸۳ تا ۸۵ درصد، از مرز مهران عازم کربلا شدند و بخش اندکی نیز از مرزهای شلمچه و خسروی استفاده کردند، همچنین سازمان راه کشور اقدامات مؤثری را در حوزه زیرساختهای حملونقل و تسهیل تردد در مرز مهران و سایر مرزها به انجام رسانده است. در اربعین گذشته، بیش از پنج هزار اتوبوس، زائران را به مرز منتقل و بازگرداندند و آمار سفرهای برگشت نیز با شش درصد افزایش نسبت به سال پیش از آن ثبت شد.
مدیرکل راهداری و حملونقل جادهای استان اصفهان ادامه داد: با توجه به موقعیت جغرافیایی استان اصفهان بهعنوان مرکز کشور و نزدیکی به استانهایی چون چهارمحال و بختیاری، یزد، قم، کرمان و سیستان و بلوچستان، حجم زیادی از جابهجایی مسافر در مسیر رفت و بهویژه برگشت به استان اصفهان واگذار میشود. حتی ورود اتباع خارجی از مرز مهران سال گذشته، بار مضاعفی بر ناوگان استان تحمیل کرد. با همکاری و هماهنگی میان دستگاههای اجرایی و صنایع بزرگ استان، توانستیم این بار اضافه را مدیریت کنیم.
دادخواه گفت: در مرز مهران، سکوی اختصاصی برای زائران اصفهانی تعبیه شده است که علاوه بر افزایش استقلال و راحتی ایشان، با اجرای طرح نوبتدهی ویژه، ازدحام و مشکلات انتقال سال پیش را به طرز مؤثری کاهش داد. زائران میتوانند با آرامش استراحت کنند و مشکلات مربوط به ازدحام سوار شدن اتوبوسها نیز مرتفع شد. این برنامه حتی پس از بازگشت زائران از مرز نیز ادامه مییابد؛ بهگونهای که اعزام برخی زائران به مشهد و دیگر شهرها نیز در دستور کار بوده است.
وی افزود: جلسات متعددی طی هفتهها و روزهای قبل از اربعین، توسط کمیته حملونقل و دستگاههای اجرایی استان برگزار شد و درخواست همکاری حداکثری از صنایع بزرگ استان در روزهای نزدیک به اربعین همچنان پابرجاست. نظارت و حضور مؤثر عوامل انتظامی و استانداری در پایانهها تاکنون به روند کار کمک شایانی کرده و بازدیدهای میدانی برای بررسی نواقص و رفع مشکلات تا آخرین لحظات ادامه دارد.
مدیرکل راهداری و حملونقل جادهای استان اصفهان اظهار کرد: امسال نیز اتفاق خوبی که رخ داده، تعیین و اعلام نرخ رسمی بلیت اتوبوس بر مبنای هر استان و شهر به پایانه مرزهای خروجی است، که از دیروز توسط قرارگاه اربعین ابلاغ و اطلاعرسانی شده است. هماکنون سامانه فروش بلیت به صورت اینترنتی فعال است و علاوه بر آن، خرید بلیت حضوری نیز برای مردم میسر است، همچنین باید از مردم عزیز تشکر ویژه داشته باشیم؛ چرا که سال گذشته با خودداری از سفرهای غیرضروری، همکاری شایستهای به نمایش گذاشتند تا ناوگان بیشتر و بهتر به خدمت زائران اختصاص یابد. با توجه به پیشبینی هواشناسی مبنی بر دمای بالای ۵۰ درجه در غرب کشور در ایام اربعین، لزوم برنامهریزی جهت جلوگیری از معطلی و بروز مشکلات جدیتر احساس میشود. خوشبختانه با شروع پیشفروش بلیت، مردم عزیز میتوانند بلیت خود را پیشاپیش تأمین کنند.
دادخواه خاطرنشان کرد: در خصوص رانندگان ناوگان نیز به دلیل کمبود نیروی انسانی، ساعات رانندگی مجاز برای اتوبوسهای مسافربری از ۹ به ۱۲ ساعت افزایش یافته و تمام تلاش انجام شده تا از رانندگان حتی شاخه بار نیز برای دوره اربعین استفاده شود، البته ما هر سال پس از پایان اجرای طرح اربعین، اقدامات مربوط به اربعین سال آینده را آغاز میکنیم و از بعد از تعطیلات نوروز تا کنون، برنامهریزی بر روی محورهای ویژه و تعیین میزان ترددها و میزان فعالیت کارگاههای بین راهی انجام شده است. سامانه هوشمند مدیریت ناوگان نیز در اختیار داریم که موقعیت، تعداد و ساعات حضور هر خودروی اتوبوس را از پایانه مبدأ تا مقصد پایش میکند و بستری برای آرامش مسافران و ارتقای کیفیت خدمات است.
وی گفت: در پایانهها تیمهایی به صورت شیفتی (چهار نفره تا ۲۴ نفره) بهصورت شبانهروزی مشغول خدمترسانیاند. ماشینهای امدادی و کامیون پشتیبانی برای ارتقای ایمنی راهها و همکاری مؤثر در محورهایی مانند محور طبس و علیآباد نیز برنامهریزی شده است. با توجه به اینکه استان اصفهان در مسیر بسیاری از استانهای جنوبی و شرقی قرار دارد، همواره توجه ویژه به ایمنی، خطکشی و کیفیت راهها، خصوصاً در مسیرهای پرتردد مورد تاکید است.
دادخواه ادامه داد: در کنار اینها، موکبهای فعال استان با همکاری عزیزان هلال احمر نقش مهمی در خدمات رفاهی و درمانی ایفا میکنند و تمامی نقاط استان و مسیرهای ورودی و خروجی تحت پوشش شبانهروزی قرار دارند تا تردد ایمن تضمین شود.
وی بیان کرد: از مردم عزیزی که امکان استفاده از وسایل نقلیه شخصی دارند، درخواست میشود برای طی مسیرهای طولانی با اطمینان، وضعیت خودرو و توان رانندگی خود را ارزیابی کرده و در صورت نبود آمادگی فنی از سفر طولانی پرهیز نمایند، همچنین پویش “نذر زائر” را پیشنهاد و تأکید میکنم تا در سطح استان گسترش یابد و بتوانیم در خدمت زائران حسینی باشیم.
مدیرکل راهداری و حملونقل جادهای استان اصفهان اظهار کرد: عمدتاً زائران در سفرهای بازگشت بسیار خستهاند، بنابراین دوستان و عزیزانی که با وسیله شخصی سفر کردهاند، پس از بازگشت و با رسیدن به شهر، بلافاصله رانندگی نکنند و به استراحت کافی توجه نمایند تا از وقوع حوادث تلخ جلوگیری شود.
دادخواه گفت: برای اطلاع از وضعیت راهها، مردم عزیز میتوانند در همه ساعات شبانهروز با سامانه ۱۴۱ تماس بگیرند.
حجتالاسلام مهدی گرجی، مسئول کمیته اطلاعرسانی ستاد اربعین استان اصفهان، در تشریح اقدامات و اهداف کمیته فرهنگی اربعین اظهار کرد:
یکی از کمیتههای مهم در ستاد اربعین کشور و به همین ترتیب در ستاد اربعین استان، کمیته دینی و فرهنگی است. این کمیته نقش مهمی در مسیر هوشمندسازی حرکت اربعین دارد. با این نگاه، ما وظیفه داریم که از فرصت بینظیر اربعین برای تبیین و ترویج پیامهای جهانی نهضت عاشورا همچون حریت و آزادگی، مهماننوازی، ظلمستیزی، برادری، محبت و نجات انسانها از ظلم و ستم استفاده کنیم و کمک کنیم تا زائرین عزیزمان به این اصول توجه بیشتری داشته باشند.
وی افزود: کمیته فرهنگی دو زیرمجموعه دارد؛ یکی کمیته رسالت که با محوریت صداوسیمای جمهوری اسلامی ایران فعالیت میکند و دیگری کمیته بانوان. هر دو این کمیتهها زیر نظر کمیته فرهنگی هستند که در استان اصفهان، حضور و مشارکت فعال، مؤثر و با نشاطی دارند.
مسئول کمیته اطلاعرسانی ستاد اربعین استان اصفهان ادامه داد:کمیته فرهنگی، به دنبال راهبری حرکت فرهنگی مواکب است؛ یعنی ما میخواهیم مواکب علاوه بر جلوههای زیبای معماری، پذیراییهای شایسته و اتفاقات ارزشمندی که در جریان پیادهروی اربعین رقم میخورد، بعد فرهنگی این حرکت را نیز مورد توجه قرار دهند. در حالی که برادران عراقی غالباً تمرکز ویژهای بر برنامههای صرفاً پذیرایی دارند، ما علاوه بر اینها، اقامه نماز جماعت و سخنرانی را در مواکب برنامهریزی کردهایم. با همکاری مؤسسات دینی، مراکز وابسته به روحانیت و سازمان تبلیغات، تاکنون تعداد مناسبی از روحانیون برای حضور در مواکب معرفی شدهاند تا در هر موکب، سه وعده نماز جماعت و سخنرانی متناسب با حال زائران برگزار شود و محیطی برای استراحت و ترویج پیامها و نمادهای عاشورایی فراهم شود.
گرجی گفت: ما به دنبال آن هستیم که با یادآوری پیامهای متعالی امام حسین (ع)، رهبر حکیم و صلابت ماندگار اولیاء و شهدای انقلاب، فضای زیارت را عطرآگین کنیم و انسجام و اتحاد میان ملتها را رقم بزنیم. در برنامهریزیها نیز به دنبال آن هستیم که مواکب ما با زائران سایر کشورها ارتباط بگیرند و به آنها نیز خدمترسانی داشته باشند.
وی افزود: از اتفاقات زیبای این حرکت، تقویت وحدت قلبی و همدلی میان ملت ایران و عراق است و خود این اتفاق را یک دستاورد فرهنگی مهم میدانیم. ما معتقدیم خود اربعین یک رخداد بزرگ فرهنگی است که باید از آن بهخوبی بهره گرفت. توصیه و آرزوی ما این است که بانوانی که راهی این سفر میشوند، همچون حضرت زینب (س) بازگردند؛ مردان و جوانان راه رفته، با روحیه حضرت عباس (ع) و حضرت علیاکبر (ع) و سالمندان همانند حبیب بن مظاهر (رحمةاللهعلیه) برگردند و تا میتوانند صفا و نورانیت اهلبیت و اولیاء را مانند عاشورا در دلها زنده نگه دارند.
مسئول کمیته اطلاعرسانی ستاد اربعین استان اصفهان اظهار کرد: در ادبیات، فرهنگ و عملکرد استان، حرکت اربعین همواره با سلامت، شور و همکاری مثالزدنی مسئولان و مدیران همراه بوده است. امید داریم امسال نیز خبرنگاران و اصحاب رسانه، به شکل هنرمندانه و حکیمانه، موجبات تشویق و حضور هر چه بیشتر مردم را در اربعین فراهم آورند، چراکه به اعتقاد من، افزایش جمعیت زائرین اربعین قطعاً در مناسبات بینالمللی جمهوری اسلامی ایران اثرگذار خواهد بود. با توجه به تجربیات سالهای گذشته، میتوانیم بگوییم که راهپیمایی اربعین ضربه بزرگی به موج خطرناک داعش وارد کرد و نقش ویژه حاج قاسم سلیمانی و رزمندگان حرم با حمایت ملت ایران در تثبیت امنیت، بر کسی پوشیده نیست. هرچه حرکت اربعین باشکوهتر برگزار شود، اطمینان داریم که عظمت و ابهت ملت ما بیش از پیش متجلی خواهد شد و حضور پرچم زیبای جمهوری اسلامی ایران در این مراسم، یادآور همبستگی ملی ما خواهد بود.
گرجی گفت: از همه زائران تقاضا دارم هرکدام سفیر فرهنگی اربعین باشند و پیام ارزشمند این حرکت را در بازگشت به جامعه منتقل کنند.
محسن مؤمنی، سرپرست جمعیت هلال احمر استان اصفهان نیز با اشاره به اقدامات این جمعیت در ایام اربعین اظهار کرد: جمعیت هلال احمر با توجه به مخاطب خاصی که دارد و کارهایی که باید انجام دهد، در واقع فعالیت فرهنگی خود را متناسب با مخاطبانش طراحی میکند؛ به ویژه داوطلبان و جوانانی که با امضای عضویت، جمعیت را پذیرفتهاند و به عضویت در آمدهاند. یکی از اهداف ما آشنایی بیشتر اعضا با مفاهیمی است که دوستان به آن اشاره کردند. در همین راستا، همین روز گذشته ۲۵۰ نفر از اعضای خودمان را به زیارت کربلای معلی اعزام کردیم.
وی افزود: جمعیت هلال احمر در بعد عملیاتی، دو وظیفه اصلی برعهده دارد؛ نخست امداد و نجات که هم در داخل خاک خودمان و هم در داخل خاک عراق انجام میشود. با توجه به تجربیات سالهای گذشته، سعی شده مسیرهای پرخطر و پر تردد را با همکاری افراد در پلیس و اورژانس شناسایی کنیم تا بتوانیم، خدای ناکرده، در صورت وقوع اتفاق، پوشش مناسبی ارائه دهیم. علاوه بر بحث امداد و نجات، مسئولیت جمعیت هلال احمر در خاک عراق نیز همچنان برقرار است؛ به گونهای که تیمهای ما به زودی، چه فردا یا پسفردا، به محل اعزام خواهند شد و در قالب تیمهای عملیاتی از قبل تعیینشده، وظایف خود را انجام خواهند داد.
سرپرست جمعیت هلال احمر اشتان اصفهان ادامه داد: در کنار بحث امداد و نجات، جمعیت هلال احمر بحث درمان در خارج از کشور و در خاک عراق را هم بر عهده دارد. در آنجا دو نوع تیم درمانی داریم؛ برخی صرفاً درمانی هستند، از قبل شناسایی و مجوزدار بوده، براساس معرفینامه پزشک خود، دارو را از انبارهای جمعیت تحویل میگیرند. دسته دوم کمکدرمان هستند که مراجعه کننده و نیازمند به دریافت خدماتاند، و جمعیت در درمانگاه پیشبینی شده در عراق مستقر خواهد شد.
مؤمنی افزود: استان اصفهان با نزدیک به ۱۲۰ نفر، از پزشکان متخصص، گروههای درمانی و تیمهای پشتیبانی در محل مربوطه مستقر خواهند شد تا کمکدرمان و وظایف خود را به انجام برسانند.
انتهای پیام
نظرات