• دوشنبه / ۶ مرداد ۱۴۰۴ / ۱۰:۱۹
  • دسته‌بندی: آذربایجان شرقی
  • کد خبر: 1404050603021
  • خبرنگار : 50536

آب مروارید؛ علل، علائم و راهکارهای درمانی

آب مروارید؛ علل، علائم و راهکارهای درمانی

ایسنا/آذربایجان شرقی یک متخصص چشم با اشاره به تحولات گسترده در حوزه جراحی آب مروارید گفت: آب مروارید یکی از شایع‌ترین بیماری‌هایی است که منجر به کاهش شدید بینایی می‌شود. در مراحل پیشرفته، چشم بیمار سفید می‌شود و بینایی به شدت افت می‌کند. این بیماری که در گذشته درمان آن با محدودیت‌هایی همراه بود، امروز با پیشرفت تکنولوژی، تحولی اساسی یافته است.

دکتر بهنام غفارزاده در گفت‌وگو با ایسنا ادامه داد: پیش‌تر عمل آب مروارید به‌صورت دستی و با بخیه انجام می‌شد و دوره نقاهت طولانی‌تری داشت. اما امروزه این عمل با استفاده از دستگاه‌های پیشرفته و بدون نیاز به برش یا بخیه انجام می‌شود. به‌طور مثال، دستگاه «پیپو» این امکان را فراهم کرده که عمل بدون ایجاد برش صورت گیرد.

وی با بیان اینکه پیشرفت در طراحی لنزهای داخل چشمی نیز نقش مهمی در بهبود کیفیت درمان ایفا کرده است، افزود: لنزهای ابتدایی تنها دید دور را پوشش می‌دادند و بیمار برای دید نزدیک ناچار به استفاده از عینک مطالعه بود. اما لنزهای پیشرفته امروزی نه‌تنها آستیگمات را برطرف می‌کنند، بلکه امکان دید در فواصل مختلف، از جمله نزدیک را نیز فراهم می‌سازند.

این متخصص چشم اظهار کرد: اکنون می‌توان در یک عمل جراحی آب مروارید، مشکلاتی نظیر آستیگمات و حتی پیرچشمی را که از سنین پایین وجود داشته به‌طور همزمان درمان کرد. لنزهای مولتی‌فوکال یا چندکانونی، انقلابی در درمان بیماران ایجاد کرده‌اند و موجب شده فرد پس از عمل نیازی به عینک مطالعه نداشته باشد.

چرا دید نزدیک مهم است؟

غفارزاده با تاکید بر اهمیت دید نزدیک توضیح داد: پیرچشمی از حدود ۴۰ سالگی آغاز می‌شود و یک فرآیند طبیعی است. این وضعیت موجب می‌شود افراد برای مطالعه یا دیدن اجسام نزدیک به عینک نیاز داشته باشند. در گذشته، استفاده از عینک مطالعه به‌دلیل نبود رسانه‌های دیجیتال محدود به قشر خاصی بود اما امروزه حتی یک خانم خانه‌دار نیز در فضای مجازی حضور دارد بنابراین نیاز به دید نزدیک در بین همه اقشار جامعه افزایش یافته است.

وی خاطرنشان کرد: امروزه با استفاده از لنزهای هوشمند سه‌کانونی در عمل آب مروارید، بیمار نه‌تنها بینایی خود را بازمی‌یابد، بلکه از وابستگی به عینک مطالعه و مشکلات ناشی از آستیگمات نیز رهایی می‌یابد.

غفارزاده افزود: عمل «فمتو کاتاراکت» به عنوان مدل جدیدی از عمل آب مروارید، بدون نیاز به چاقو و برش انجام می‌شود. با استفاده از این دستگاه، میزان خطا و عوارض انسانی کاهش یافته و دقت عمل به شکل چشم‌گیری افزایش یافته است.

وی با اشاره به ورود هوش مصنوعی به حوزه چشم‌پزشکی اظهار کرد: با پیشرفت سریع فناوری، به زودی جراحان نقش ناظر را خواهند داشت و دستگاه‌ها چشم را عمل می‌کنند این امر موجب کاهش خطای انسانی و افزایش دقت و ایمنی جراحی‌ها خواهد شد.

غفارزاده همچنین از لنزهای جدید ساخت آمریکا به‌عنوان یکی از پیشرفته‌ترین گزینه‌های درمانی نام برد و افزود: برخی بیماران از درخشش لنز در چشم شکایت دارند بنابراین این لنزها دارای کیفیت بسیار بالا، پخش نور کم و کاهش میزان هاله‌بینی نسبت به سایر لنزها هستند.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha