• دوشنبه / ۶ مرداد ۱۴۰۴ / ۱۰:۳۳
  • دسته‌بندی: غرب آسیا و آفریقا
  • کد خبر: 1404050603035
  • خبرنگار : 90057

گاردین: فلسطینی‌ها «آتش‌بس انسانی» اسرائیل را باور ندارند

گاردین: فلسطینی‌ها «آتش‌بس انسانی» اسرائیل را باور ندارند
ارسال هوایی کمک‌ها

خبر آزاد شدن موقت ورود کمک‌های بشردوستانه به غزه با واکنش محتاطانه و ناباورانه ساکنان این منطقه محاصره شده روبرو شد؛ آنها باور ندارند که هدف رژیم صهیونیستی واقعا کاهش قحطی و زجری است که خود مسبب آن است.

به گزارش ایسنا، ایاد البنا، معلم ریاضی و پدر هفت فرزند به گاردین می‌گوید: «باز کردن گذرگاه‌های بشردوستانه برای ورود کمک‌ها، حتی اگر یک یا دو هفته ادامه یابد، هیچ تغییری در اوضاع میدانی ایجاد نخواهد کرد، زیرا بحران انسانی و قحطی در غزه از همه انتظارات فراتر رفته است.»

او و سایر ساکنان گفته‌اند که هیچ تغییری در موجودی یا قیمت کالاها در بازار مشاهده نکرده‌اند، بجز قیمت آرد که یک شبه حدود ۲۰ درصد کاهش یافت.

یک پزشک گفت که هیچ گونه تجهیزات پزشکی به بیمارستان الناصر نرسیده، جایی که نیاز مبرمی به مکمل‌های غذایی برای افراد دچار سوءتغذیه وجود دارد.

دیگران نسبت به اقدامات جدید امدادرسانی، به ویژه ارسال هوایی، انتقاد بیشتری داشتند. حکمت المصری، یک استاد دانشگاه و مادر اهل شمال غزه، گفت: «روش ارسال هوایی کمک‌ها توهین به مردم فلسطین است - این روش در آغاز جنگ استفاده شد و باعث مرگ بسیاری از غیرنظامیان شد.»

برنامه جهانی غذا امیدوار است که این اقدامات امکان افزایش عرضه مواد غذایی مورد نیاز فوری را فراهم کند.

گاردین: فلسطینی‌ها «آتش‌بس انسانی» اسرائیل را باور ندارند
غزه

این سازمان در بیانیه‌ای اعلام کرد: «برنامه جهانی غذا، غذای کافی در منطقه دارد - یا در راه رسیدن به آن است - تا تقریباً سه ماه کل جمعیت ۲.۱ میلیون نفری را تغذیه کند.» وی افزود که برای اطمینان از رسیدن غذا به کل جمعیت غزه، آتش‌بس لازم است.

تام فلچر، رئیس کمک‌های سازمان ملل، گفت که به نظر می‌رسد برخی از محدودیت‌های رفت و آمد در غزه کاهش یافته است.

فلچر در بیانیه‌ای گفت: گزارش‌های اولیه نشان می‌دهد که بیش از ۱۰۰ کامیون کمک از گذرگاه‌ها جمع‌آوری شده تا به غزه منتقل شود. وی گفت: « اما برای جلوگیری از قحطی و بحران فاجعه‌بار سلامت، به مقادیر زیادی کمک نیاز است.»

کامیون‌های کمک‌های مصری صبح یکشنبه شروع به ورود به غزه کردند و نیروی پلیس اردن ویدئویی را منتشر کرد که کامیون‌های پر از کمک را در حال ورود به این منطقه نشان می‌داد.

حداقل ۱۳۳ نفر در غزه بر اثر گرسنگی جان خود را از دست داده‌اند که بیش از نیمی از آنها کودک هستند. تصاویر اجسادی که از گرسنگی پوست و استخوان شده بودند و نوزادان مرده‌ای که شکم‌هایشان متورم شده، جهان را شوکه کرد و منجر به موجی از محکومیت جهانی شد.

مقامات بهداشتی در بیمارستان‌های العوده و الاقصی در مرکز غزه گفتند که تیراندازی نیروهای اسرائیلی حداقل ۱۷ نفر را که منتظر کامیون‌های کمک‌رسانی بودند، کشته است. ارتش اسرائیل مدعی است به سمت مظنونانی که سربازان را به خطر می‌انداختند، تیرهای هشدار شلیک کرده و از تلفات احتمالی بی‌اطلاع است.

بشری خالدی، رئیس آکسفام در سرزمین‌های اشغالی فلسطین، گفت: «آنچه مورد نیاز است، بازگشایی فوری همه گذرگاه‌ها برای تحویل کامل، بدون مانع و ایمن کمک‌ها در سراسر غزه و آتش‌بس دائمی است. هر چیزی کمتر از این، چیزی بیش از یک ژست تاکتیکی نخواهد بود.» یک قایق به نام «حنظله» که حامل کمک به غزه بود و بخشی از ائتلاف ناوگان آزادی بود، روز یکشنبه توسط نیروهای امنیتی اسرائیلی در ۶۰ مایلی ساحل غزه متوقف و مسافران آن دستگیر شدند.

رژیم صهیونیستی وجود بحران گرسنگی در غزه را تکذیب کرده و هرگونه مشکل گرسنگی را به سازمان ملل نسبت داده و ادعا کرده است که این سازمان در توزیع مناسب کمک‌ها کوتاهی کرده است! سازمان ملل اعلام کرده است که اکثر درخواست‌های آنها برای انتقال کمک به غزه توسط ارتش اسرائیل رد شده است.

اسرائیل در ابتدا به مدت دو ماه و نیم تمام کمک‌ها به غزه را مسدود کرد. از آن زمان تاکنون، ۴۵۰۰ کامیون سازمان ملل، حدود ۷۰ کامیون در روز، وارد کرده است که بسیار کمتر از ۵۰۰ کامیون مورد نیاز روزانه برای تغذیه جمعیت غزه است. اسرائیل علناً سیستم کمک‌رسانی تحت رهبری سازمان ملل در غزه را بی‌اعتبار کرده و آن را متهم کرده است که به حماس اجازه می‌دهد به طور سیستماتیک کمک‌ها را جمع‌آوری کند - ادعایی که سازمان ملل آن را رد کرده است.

تل آویو از بنیاد بشردوستانه غزه (GHF) به رهبری آمریکا به عنوان جایگزینی برای سازمان ملل حمایت کرده است. با این حال، سازمان ملل متحد می‌گوید که بیش از ۱۰۰۰ نفر در طول دو ماه در حین تلاش برای دریافت کمک، عمدتاً در محل‌های توزیع کمک‌های بشردوستانه، بر اثر آتش نیروهای اسرائیلی کشته شده‌اند.

گاردین: فلسطینی‌ها «آتش‌بس انسانی» اسرائیل را باور ندارند
غزه

در حالی که رژیم صهیونیستی آخرین اقدامات «بشردوستانه» خود را اعلام کرد، به بمباران نوار غزه ادامه داد و ۳۸ نفر، از جمله ۲۳ نفر را که به دنبال کمک بودند، کشت. در یک حمله، حداقل ۹ نفر، از جمله سه کودک، در چادری که آوارگان در جنوب غزه در آن پناه گرفته بودند، کشته شدند.

این وقفه بشردوستانه در حالی رخ می‌دهد که مذاکرات آتش‌بس پس از آنکه ایالات متحده و اسرائیل روز جمعه تیم‌های مذاکره‌کننده خود را از قطر فراخواندند، همچنان با شکست مواجه می‌شود. 

خلیل الحیه، رهبر تبعیدی حماس در غزه، روز یکشنبه گفت مذاکرات آتش‌بس «در شرایط محاصره و گرسنگی مداوم بی‌معنی است».

تقریباً ۶۰ هزار نفر در غزه در جریان عملیات نظامی در ۲۱ ماه گذشته کشته شده‌اند.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha