• دوشنبه / ۶ مرداد ۱۴۰۴ / ۱۱:۲۱
  • دسته‌بندی: خراسان شمالی
  • کد خبر: 1404050603094
  • خبرنگار : 50046

مدیر کل حفاظت محیط زیست خراسان شمالی مطرح کرد

پیوند معنویت و محیط زیست در راهپیمایی اربعین

پیوند معنویت و محیط زیست در راهپیمایی اربعین
تصویر آرشیوی است

ایسنا/خراسان شمالی مدیر کل حفاظت محیط زیست خراسان شمالی با اشاره به پیوند معنویت و محیط زیست در راهپیمایی اربعین گفت: می‌توان ارتباط عمیقی میان رویدادهای مذهبی و مسائل محیط زیست برقرار کرد.

رضا شکاریان در گفت و گو با ایسنا، اظهار کرد: محیط زیست و اربعین، دو موضوع به ظاهر مجزا هستند، اما ارتباطی تنگاتنگ با یکدیگر دارند. راهپیمایی عظیم اربعین به عنوان یکی از بزرگترین اجتماعات مذهبی جهان، تأثیرات زیست‌ محیطی قابل توجهی در پی دارد که باید مورد توجه قرار گیرد.

وی با اشاره به حضور میلیون‌ها زائر در این مراسم معنوی، به مهم‌ترین چالش‌های محیط زیستی این رویداد اشاره کرد و گفت: در ایام اربعین، تولید انبوه زباله‌های پلاستیکی از جمله بطری آب، ظروف یک‌بار مصرف، و کیسه‌های نایلونی، مصرف بالای انرژی و آب، آلودگی هوا و تخریب پوشش گیاهی در برخی مسیرها از جمله آسیب‌های جدی محیط زیستی هستند. برخی گزارش‌ها از تولید بیش از ۵۰۰۰ تن زباله پلاستیکی در طول مسیر پیاده‌روی حکایت دارند.

شکاریان ادامه داد: در سال‌های اخیر، اقدامات ارزنده‌ای برای کاهش این آسیب‌ها در کشور صورت گرفته که اداره‌کل حفاظت محیط زیست خراسان شمالی نیز سهم مهمی در آن داشته است. موکب شهدای این اداره‌کل پیشگام در توزیع ظروف قابل شست‌وشو، آموزش زائران در خصوص کاهش مصرف پلاستیک، استفاده از انرژی‌های تجدیدپذیر مانند پنل‌های خورشیدی و اجرای برنامه‌های پاکسازی محیط بوده است.

وی با تأکید بر نقش زائران در حفاظت از محیط زیست افزود: هر زائر می‌تواند با اقدامات ساده‌ای مانند استفاده از قمقمه شخصی، خودداری از اسراف، تفکیک زباله، و استفاده از حمل‌ونقل عمومی، به حفظ پاکیزگی مسیر کمک کند. حرکت جهانی "اربعین سبز" نیز با هدف ترویج زیارت پایدار و کاهش اثرات منفی زیست‌محیطی شکل گرفته و به الگویی برای سایر اجتماعات بزرگ جهان تبدیل شده است.

مدیرکل حفاظت محیط زیست خراسان شمالی تصریح کرد: محیط زیست معنوی بدون محیط زیست مادی سالم حاصل نمی‌شود. حفظ معنویت در گرو پاکی محیط و احترام به نعمات الهی است. اربعین، در کنار عظمت معنوی‌اش می‌تواند یک مانور بزرگ فرهنگی و آموزشی برای ارتقاء مسئولیت‌ پذیری زیست‌محیطی باشد. همه زائران می‌توانند کنشگران محیط زیست باشند و این مسیر را به یک حرکت بین‌المللی در راستای زیست پاک و مسئولانه تبدیل کنند.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha