حامد دائمی در گفت وگو با ایسنا، یکی از ماموریت های بنیاد مسکن را تهیه و بازنگری طرح های هادی روستایی دانست که براساس ضوابط و مقررات سند آمایش استان ها انجام میشود و اظهار کرد: گیلان از نظر سند آمایش، استان کشاورزی و گردشگری بوده و دارای اراضی درجه یک و درجه دو است.
وی دو هزار و ۹۰۵ روستای گیلان را دارای کد آبادی دانست و افزود: دو هزار و ۶۰ روستای بالای ۲۰ خانوار داریم.
مدیرکل بنیاد مسکن گیلان دبیری کمیته تصویب طرح های هادی روستایی را یکی از تکالیف قانونی بنیاد مسکن در برنامه هفتم توسعه دانست و بیان کرد: طرح هادی که برای روستاهای بالای ۲۰ خانوار دارای قابلیت تهیه طرح، تهیه می شود، نقشه راهی برای سکونتگاه های روستایی در بخش های مسکن و معیشت و اقتصاد و کشاورزی و گردشگری و... است.
دائمی از تهیه طرح هادی برای روستاهای بالای ۲۰ خانوار استان خبر داد و خاطرنشان کرد: دوره بازنگری طرح های هادی ۱۰ ساله بوده که با هدف تامین اراضی مسکونی برای بومیان روستا و توجه به نیازهای واقعی روستاییان انجام می شود؛ در این راستا شاهد بازنگری طرح هادی بالغ بر یک هزار و ۱۳۰ روستا هستیم.
وی با بیان اینکه در جریان بازنگری طرح هادی، برخی از اراضی ملی فاقد ممنوعیت و محدودیت در قالب ماده ۴ قانون ساماندهی و حمایت از تولید و عرضه مسکن به طرح هادی الحاق خواهد شد، تصریح کرد: روستاییان باید نسبت به سنددار کردن اراضی خود در داخل روستا با هر نوع کاربری اقدام کنند و سپس به دنبال تغییر کاربری باشند.
مدیرکل بنیاد مسکن گیلان با اشاره به نقش بانک اطلاعاتی زمین در شناسایی تخلفات ساخت و ساز در داخل و خارج از طرح هادی روستایی، ادامه داد: بنیاد مسکن مرجع پاسخگویی به کاربری ها در داخل محدوده طرح هادی است و صدور پروانه ساختمانی با دهیاری و بخشداری است.
وی بر لزوم برخورد با ساخت و سازهای بدون پروانه در کاربری های مسکونی و غیرمسکونی تاکید کرد.
دائمی همچنین از معرفی ۲۵ هزار متقاضی تسهیلات مسکن روستایی خودمالکی به بانک های عامل در قالب قانون جهش تولید مسکن خبر داد و خاطرنشان کرد: ۲۲ هزار متقاضی موفق به عقد قرارداد با بانکها شدند و ۱۹ هزار واحد نیز در مرحله تکمیل و بهره برداری هستند.
مدیرکل بنیاد مسکن گیلان از افزایش تسهیلات مسکن روستایی تا ۴۰۰ میلیون تومان خبر داد و گفت: این تسهیلات با کارمزد پنج درصد بوده و بازپرداخت ۲۰ ساله دارد.
انتهای پیام
نظرات