سخاوت خیرخواه در گفتوگو با ایسنا اظهار کرد: آذربایجانغربی با دارا بودن ۲۱ واحد کنسانتره میوه با ظرفیت اسمی ۱۵۴ هزار و ۷۴۰ تن، رتبه نخست کشور را دارد همچنین با ۴۱ واحد قندریزی و ظرفیت ۴۵۳ هزار تن، باز هم جایگاه اول را به خود اختصاص داده است.
وی با بیان اینکه استان در تولید پوره میوه نیز با ۲۷ واحد و ظرفیت ۱۲۳ هزار تن، رتبه دوم کشور را کسب کرده است، گفت: در بخش آرد گندم، ۱۸ واحد فعال با ظرفیت یک میلیون تن و در تولید رب گوجهفرنگی، ۳۱ واحد با ظرفیت ۱۲۶ هزار تن فعالیت دارند.
سرپرست صمت استان با اشاره به وضعیت تولید آبمیوه گفت: اگرچه ۳۵ واحد تولیدی با ظرفیت اسمی ۸۰۰ هزار تن در این حوزه وجود دارد، اما در حال حاضر به دلیل قیمت تمامشده بالا و نبود بازار، تنها سه واحد در حال تولید هستند.
خیرخواه مشکلات و موانع صنایع تبدیلی استان را شامل ضعف زیرساختهای شهرک صنعتی بهویژه در بخش فاضلاب، محدودیت مالی و سرمایه در گردش، صادرات فلهای محصولات، بروکراسی اداری، ضعف ارتباط دانشگاه و صنعت، فرسودگی تجهیزات، عدم تخصیص ارز و مشکلات بازگشت ارز، مشکل تأمین آب صنایع و مسائل مربوط به رفع تعهدات ارزی عنوان کرد.
وی در ادامه به برنامههای توسعهای اداره کل صمت برای این صنایع اشاره و تصریح کرد: احیای واحدهای راکد، جذب سرمایهگذاری جدید، رونق تجارت مرزی و اجرای استراتژیهای توسعه استان از مهمترین محورهای کاری پیشبینی شده است.
سرپرست صمت استان درباره تسهیلات و حمایتهای موجود برای سرمایهگذاران نیز گفت: تسهیلات «رونق تولید» با نرخ سود ۲۳ درصد و تسهیلات «تبصره ۱۸» با نرخ سود ۱۶ درصد برای سرمایه ثابت و ۱۹ درصد برای سرمایه در گردش ارائه میشود.
خیرخواه توضیح داد: بر اساس بخشنامههای حمایتی دستگاههای اجرایی، فرآیند حل مشکلات به این صورت است که متقاضی ابتدا به دستگاه اجرایی یا بانک مربوطه مراجعه میکند و در صورت عدم حل مشکل، درخواست خود را به اداره کل صمت ارائه میدهد. سپس موضوع در جلسات کارگروه تسهیل و رفع موانع تولید با حضور متقاضی و دستگاههای اجرایی بررسی شده و مصوبات لازم برای اجرا به دستگاهها ابلاغ میشود که برای همه دستگاهها الزامآور است.
انتهای پیام
سرپرست صمت استان:
ضعف زیرساخت و کمبود سرمایه از چالشهای صنایع تبدیلی آذربایجان غربی است

ایسنا/آذربایجان غربی سرپرست اداره کل صنعت، معدن و تجارت آذربایجانغربی با اشاره به ظرفیتهای کمنظیر صنایع تبدیلی استان گفت: این استان در تولید کنسانتره میوه و قندریزی رتبه اول کشور و در پوره میوه رتبه دوم را به خود اختصاص داده است.
- در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
- -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
- -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
- - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بیاحترامی به اشخاص، قومیتها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزههای دین مبین اسلام باشد معذور است.
- - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر میشود.
نظرات